ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ, η Σοφία Παπανικολάου από τη Λίμνη Εύβοιας πρόσφερε στο ΚΚΕ 5.000 δρχ., μέσω Αχτίδας Β/Α Προαστίων.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΝΑΚΑΛΙΩΤΗ.

Το χρονιάτικο μνημόσυνό του γίνεται την Κυριακή, 31 Αυγούστου στις 9.00 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πάτρας.

Στη μνήμη του η αδελφή του Ελένη Τσανακαλιώτη - Ριγανά πρόσφερε 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 3.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ζαρουχλέικων.

* * *

λ9

Συμπληρώνονται 6 μήνες από τότε που έφυγε ο κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΓΑΝΑΣ.

Στη μνήμη του η κουνιάδα του Μαρία Τσανακλιώτη από το Σαντιάγο της Χιλής προσφέρει 3.000 δρχ. στο Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ, 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 3.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ζαρουχλέικων της οποίας ήταν μέλος ο Κ. Ριγανάς.

* * *

Ο Μάκης Μπαρζούκας από την Ερισό Κεφαλονιάς πρόσφερε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ. στη μνήμη της μητέρας του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και του αδελφού του ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

* * *

Στη μνήμη των ηρωικών νεκρών του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ Α. ΓΡΗΔΑΚΗ ηγετικού στελέχους του ΔΣΕ στη Σάμο και ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΑΓΑΡΗ,συνταγματάρχη, διοικητή του ΔΣΕ στο νομό Σάμου, η οικογένεια Α. Γρηδάκη από τη Σάμο πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Η Κατίνα Δ. Γρηδάκη από τη Σάμο, πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του κουνιάδου της ΚΩΣΤΑ ΓΡΗΔΑΚΗ,στελέχους του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που έπεσε πολεμώντας ηρωικά το 1949 στις τελευταίες μάχες του Κέρκη.

* * *

Ο αγωνιστής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ από το χωριό Δραγώγι Ολυμπίας ήταν πρόεδρος του χωριού του επί 25 χρόνια συνεχώς. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς, εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση. Το 1942 πιάστηκε από τους Ιταλούς και βασανίστηκε επί δύο μήνες στα μπουντρούμια της Ασφάλειας Πύργου και της Γκεστάπο Καλαμάτας, χωρίς να πει ούτε μια λέξη. Το σπίτι του και όλη η οικογένειά του ήταν στη διάθεση της οργάνωσης.

Μετά τη Βάρκιζα άρχισαν οι διώξεις. Στις 29 Αυγούστου 1945 οι τρομοκράτες της περιοχής, με την ανοχή της Αστυνομίας, τον πέταξαν από το δεύτερο όροφο του Ξενοδοχείου Κουρμαδά της Ανδρίτσαινας στη ρεματιά και τον δολοφόνησαν.

Με τη συμπλήρωση 52 χρόνων από το θάνατό του, στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αγωνίστριας γυναίκας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,η οποία πέθανε πριν από 33 χρόνια, και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ, μέσω της Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείων του ΚΚΕ.

Ο γιος τους Γιάννης Τζαβέλλας

* * *

λ9

Σήμερα 29 Αυγούστου κλείνουν 3 χρόνια από τότε που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η αδελφή του Ζαφειρία και ο γαμπρός του Διονύσης προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ,κομμουνιστή.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του Γιώργος, Ελένη και τα εγγόνια του Βαγγέλης και Αλέξανδρος προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Καρύστου 28.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ,του οποίου η κηδεία γίνεται σήμερα, 29 Αυγούστου στις 5.00 μ.μ. στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, ο αδελφός τουΛύσανδρος Ταμουρίδης πρόσφερε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", 10.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας και 20.000 δρχ. για τη ΛΔ Κορέας.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου της ζωής μου ΜΙΜΗ ΧΑΛΙΩΤΗ προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

Τασία Χαλιώτη

* * *

Στις 9 Αυγούστου 1997 πέθανε και κηδεύτηκε στο χωριό Γαβριά Λεονταρίου Αρκαδίας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.Στην κατοχή αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας και αργότερα έπαιρνε μέρος στους κοινωνικούς αγώνες.

Στη μνήμη του η Τασία Μικρώνη - Χαλιώτη πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΙΑΚΡΟΥΣΗ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΕΣΤΟΥΝΗ,ο Στέλιος Σεβαστάκης πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟ Ναυτεργατών.

* * *

Το Παράρτημα Εδεσσας της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

λ9

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου στις 11.00 π.μ. στο Νεκροταφείο Καισαριανής θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της παλαίμαχης αγωνίστριας, στελέχους του ΚΚΕ

ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ

Καλούμε τους συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους της να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη της.

Οικογένειες Διον. Λογαρά, Χρ. Λογαρά, Ελευθ. Χλωρού και Αννας Μανούσου

* * *

λ9

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, στις 11.30 π.μ. στο Νεκροταφείο Ανάστασης Κερατσινίου, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΟΥ

κόρης αντιστασιακού και κομμουνιστή, η οποία πέθανε σε ηλικία 38 χρόνων.Στη μνήμη της προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευγενείας - Χαραυγής.

Οι γονείς της Κώστας και Μαρία

Τα αδέρφια της Ολγα - Νίκος, Ειρήνη - Γιάννης, Βασιλική - Θεοφάνης, Γιάννης - Μαρία, Θεόδωρος - Μαρία, Σταύρος - Ευαγγελία, Ελένη - Θανάσης, Δημήτρης - Μαρκέλα, Ελισσάβετ - Κώστας, Ευάγγελος - Ελένη, Ευστράτιος.

Τα εγγόνια



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ