ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πτώση των βάσεων και στις τέσσερις δέσμες

Ανακοινώθηκαν χτες οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ αναρτήθηκαν στα περισσότερα Λύκεια οι ονομαστικοί κατάλογοι με τους επιτυχόντες

Πτώση των βάσεων, ιδιαίτερα στη Γ Δέσμη, επιφύλασσε η χτεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, τις στρατιωτικές σχολές και το πανεπιστήμιο Κύπρου, που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Χτες, επίσης, αναρτήθηκαν στα περισσότερα λύκεια της χώρας και οι ονομαστικοί κατάλογοι των 54.788 επιτυχόντων, με τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, στα ΑΕΙ της Α Δέσμης,η πτώση των βάσεων φτάνει μέχρι και 126 μόρια στο τμήμα Γεωλογίας Θεσσαλονίκης. Η βάση εισαγωγής της Α Δέσμης είναι 4.302 μόρια το Μαθηματικό τμήμα Αιγαίου, βάση που σημείωσε πτώση κατά 105 μόρια.

Στα ΑΕΙ της Β Δέσμης,η βάση εισαγωγής είναι με 5.553 μόρια η Νοσηλευτική Αθήνας που αυξήθηκε κατά 28 μόρια. Στα τμήματα Ιατρικής έγιναν μικρές αυξομειώσεις, ενώ μικρές ήταν οι αυξήσεις στις υπόλοιπες σχολές.

Μεγάλη ήταν η πτώση των βάσεων στα τμήματα των ΑΕΙ της Γ Δέσμης,πτώση που έφτασε τα 430 μόρια στο τμήμα Ποιμενικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεσσαλονίκης, που είναι η βάση της δέσμης με 4.778 μόρια.

Η βάση εισαγωγής στα τμήματα των ΑΕΙ της Δ Δέσμης,με 4.633 μόρια (Ανθρωπογεωγραφίας Αιγαίου) παρουσίασε πτώση κατά 106 μόρια, ενώ παρατηρούνται αυξήσεις στις βάσεις κάποιων τμημάτων μέχρι και 99 μόρια και πτώση σε άλλα μέχρι και 131 μόρια.

Στα ΤΕΙ

Η βάση εισαγωγής στα ΤΕΙ της Α Δέσμης (Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Κοζάνης με 3.026 μόρια) παρουσιάζει πτώση κατά 248 μόρια, ενώ πτώση που φτάνει μέχρι 354 μόρια παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής σε όλα σχεδόν τα τμήματα.

Στα ΤΕΙ της Β Δέσμης βάση εισαγωγής είναι τα 5.090 μόρια (Αισθητικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), η οποία παρουσίασε πτώση κατά 316 μόρια. Στα υπόλοιπα τμήματα, παρατηρείται άνοδος μέχρι και 36 μόρια και σε άλλα πτώση.

Στα ΤΕΙ της Γ Δέσμης το τμήμα με τη χαμηλότερη βάση το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με 4.991 μόρια και σημειώνει πτώση κατά 279 μόρια.

Στη Δ Δέσμη η πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ φτάνει μέχρι τα 362 μόρια στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, ενώ η βάση της δέσμης (Οργάνωση Συνεταιρισμών και Εκμετάλλευσης Μεσολογγίου με 4.035) παρουσιάζει πτώση κατά 105 μόρια.

Στην κοινή ομάδα σχολών, τη χαμηλότερη βάση έχει η Νοσηλευτική Λαμίας με 4.762 μόρια.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ των αποφοίτων των ΤΕΛ που για πρώτη φορά φέτος εισάγονται με γενικές εξετάσεις είναι: Στην Α Δέσμη 945 μόρια (Ιχθυοκαλλιέργειας ΤΕΙ Ηπείρου), στη Β Δέσμη Δημόσιας Υγιεινής ΤΕΙ Αθήνας με 1.978 μόρια, στη Γ Δέσμη η σχολή Λογοθεραπείας ΤΕΙ Πάτρας με 3.240 μόρια και στη Δ Δέσμη το τμήμα Συνεταιριστικών Οργανώσεων και εκμεταλλεύσεων Μεσολογγίου με 2.910 μόρια και στην κοινή ομάδα σχολών το τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΙ Λαμίας με 2.891 μόρια.

Από τους καταλόγους με τα ονόματα των πενήντα πρώτων από κάθε δέσμη που έδωσε στη δημοσιότητα χτες το υπουργείο Παιδείας προκύπτει ότι οι περισσότερες πρωτιές ανήκουν και φέτος στα κορίτσια ενώ από αυτούς, οι 59 είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών και οι 141 τελειόφοιτοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ