ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δυο χρόνια κοροϊδίας

Ανεκπλήρωτες κυβερνητικές υποσχέσεις δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην κοινοτική αρχή της Ορμυλίας Χαλκιδικής. Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ

"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...". Τους στίχους του γνωστού αυτού τραγουδιού και αν δεν τους ήξεραν, σίγουρα τους έμαθαν στην Ορμυλία Χαλκιδικής. Η κυβερνητική αναλγησία και η πολιτική των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων "αγκάλιασε" την περιοχή τους. Εδώ και περίπου δύο χρόνια περιμένουν από την κυβέρνηση να καταβάλει το ποσό των 25 (!) εκατ. δρχ. που είχε υποσχεθεί. Κάθε προσπάθειά τους να πάρουν τ' απαραίτητα για το πενιχρό ταμείο τους λεφτά πέφτει στο κενό και όπως πάνε τα πράγματα ισόποσα έξοδα θα κάνουν για την αλληλογραφία και τα υπομνήματα προς τους αρμόδιους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ. Μ' Ερώτησή τους στον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του Κόμματος, Σ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου ζητούν να μάθουν "αν προτίθεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει και πότε την υπόσχεση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού για καταβολή του ποσού των 25 εκατ. δρχ. προς την Κοινότητα Ορμυλίας, ώστε να μπορέσει ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που δημιούργησε μετά τη δέσμευση του υφυπουργού".

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται: "Η ΕΠΣ Χαλκιδικής πρότεινε, στις αρχές του 1995, στην Κοινότητα Ορμυλίας ν' αναλάβει την επισκευή και συμπλήρωση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Σταδίου της, καθώς και την ευθύνη για τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων νέων Ελλάδας - Ρωσίας για τις 25/4/1995.

Η κοινοτική αρχή προκειμένου ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τέτοιας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικής συνάντησης (επισκευή, συντήρηση και συμπλήρωση των εγκαταστάσεων του εθνικού σταδίου, εξασφάλιση και διαμόρφωση πάρκιν, ευπρεπισμό του χώρου, δαπάνες φιλοξενίας, δεξίωσης και απονομής αναμνηστικών, δώρων κλπ.) απευθύνθηκε εγγράφως στον τότε υφυπουργό αθλητισμού κ. Γ. Λιάνη, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Χαλκιδικής και στον Νομάρχη ζητώντας τη χρηματοδότησή της με το ποσό των 25 εκατ. δρχ.

Λόγω αδυναμίας οι κ. κ. Περιφερειάρχης, Περιφερειακός Διευθυντής και Νομάρχης διαβίβασαν το αίτημα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού και στις 24/3/1995 τριμελής αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορμυλίας συναντήθηκε μαζί του στις εγκαταστάσεις του "ΓΣ Ηρακλής" Θεσσαλονίκης. Η αντιπροσωπεία του έθεσε προφορικά το αίτημα και ο κ. υφυπουργός το αποδέχτηκε, υποσχόμενος την άμεση χρηματοδότηση με 15 εκατ. δρχ. και τα υπόλοιπα στη συνέχεια.

Υστερα από την υπόσχεση του κ. υφυπουργού, η κοινοτική αρχή μέσα σε διάστημα ενός μήνα πραγματοποίησε όλες τις αναγκαίες εργασίες και κατά γενική ομολογία διοργάνωσε με άψογο και υποδειγματικό τρόπο την όλη εκδήλωση. Ωστόσο, το ποσό των 25 εκατ. δρχ. που υποσχέθηκε ο κ. υφυπουργός δεν έχει καταβληθεί ακόμη στην Κοινότητα Ορμυλίας. Η παραπάνω δαπάνη έχει εξαντλήσει οικονομικά την κοινοτική αρχή, που χρωστά το ποσό αυτό σε διάφορους εργολάβους και κατασκευαστές.

Μπροστά στον κίνδυνο να συρθεί στα δικαστήρια από τους διάφορους απαιτητές, άρχισε μια πολυπληθείς αλληλογραφία με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη, το πολιτικό γραφείο του Πρπθυπουργού, τον τωρινό υφυπουργό Αθλητισμού. Στις 13/1/1997 η Κοινοτική Αρχή ξαναέστειλε στον κ. πρωθυπουργό φωτοτυπία του 2465/31-10-1996 εγγράφου της, με την παράκληση για τις σχετικές ενέργειες.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση ούτε από τον κ. υφυπουργό, ούτε όμως και από τον κ. πρωθυπουργό. Πολύ περισσότερο δεν της έχει σταλεί το ποσό των 25 εκατ. δρχ., με αποτέλεσμα ν' αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους εργολάβους και τους προμηθευτές".

Λύση ή τουλάχιστον απάντηση δεν μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά αν και πότε θα δώσουν οι υπεύθυνοι. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι πως όταν απουσιάζουν τα φώτα, η δημοσιότητα και η προβολή, η ευαισθησία των κρατούντων πάει... διακοπές.

Αραγε η λέξη ντροπή αρκεί;

Ποδοσφαιρική διαφθορά

Σε απίστευτα επίπεδα έχει φτάσει η διαφθορά και των ποδοσφαιρικών παραγόντων στην Κολομβία. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι ο παλιός πρόεδρος της ομοσπονδίας στη χώρα, Χουάν - Χοσέ Μπελίνι, τιμωρήθηκε από δικαστήριο της πόλης Κάλι σε εξαετή φυλάκιση για παράνομα κέρδη που αποκόμισε από τη συνεργασία του με το "καρτέλ" διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Μπελίνι, που διοικούσε παλαιότερα και την Αμέρικα του Κάλι, τιμωρήθηκε επιπλέον με πρόστιμο 200.000 δολαρίων (περίπου 6 εκατομμύρια δραχμές). Συνελήφθη στις αρχές του 1995, επειδή το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη "λίστα πληρωμών" που τηρούσαν οι φυλακισμένοι αδελφοί Τζιλμπέρτο και Μιγκέλ Ροντρίγκεζ, ηγέτες του "καρτέλ" στο Κάλι.

Ο Βοργιάς στο ντέρμπι

Ο Σωτήρης Βοργιάς του Συνδέσμου Αθήνας θα διαιτητεύσει τον αγώνα ΟΦΗ - ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα ανοίξει η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια θα "σφυρίξουν": Αθηναϊκός - Ολυμπιακός (13/9, Αγγελάκης), Ξάνθη - Καλαμάτα (Ψυχομάνης), Πανηλειακός - Πανιώνιος (Τσαγκαράκης), Παναθηναϊκός - Απόλλωνας (Χατζής), ΑΕΚ - Προοδευτική 2004 (Μποροβήλος), Ιωνικός - Παναχαϊκή (Δούρος), Ηρακλής - Βέροια (Κωνσταντινίδης), Εθνικός - Καβάλα (Κασναφέρης).

Πληρώνει η Ιντερ

Η Ιντερ πρέπει να πληρώσει άλλα 1,8 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 520 εκατομμύρια δραχμές) στην Μπαρτσελόνα προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Ρονάλντο. Η τριμελής επιτροπή εφέσεων της ΦΙΦΑ (την οποία αποτελούσαν ο Αργεντινός Χούλιο Γκροντόνα, ο Ρώσος Βιατσεσλάβ Κολόσκοφ και ο Ραμ Ρουχί από τον Μαυρίκιο) αναγκάζει τον ιταλικό σύλλογο να καταβάλει το επιπλέον ποσό στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ήδη εισπράξει 26,1 εκατ. δολ. (περίπου 7.8 δισ. δρχ). Ποσό που "τυπικά" κατέβαλε ο Ρονάλντο για να μείνει "ελεύθερος" από την "Μπάρτσα".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ