ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Αλλάζει χέρια;

Τ' όνειρο της συντριπτικής πλειοψηφίας στην ΑΕΚ, η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος δηλαδή, θα γίνει πραγματικότητα έως τις 15 Οκτωβρίου αν δεχτούμε τις δηλώσεις του Μ. Τροχανά. Η καταληκτική ημερομηνία τέθηκε χτες, μέσω ερτζιανών και φούντωσε τις ελπίδες των "κιτρινόμαυρων". Τις τελευταίες μέρες έχει τεθεί ξανά το σχετικό θέμα, όμως η εμπειρία του καλοκαιριού καθιστά επιτακτική κάθε επιφύλαξη.

Πολλά ονόματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με ισχυρότερο μιας αγγλικής πολυεθνικής εταιρίας. Πάντως επικρατεί μεγάλη μυστικότητα, η οποία σε συνδυασμό με την επιθυμία πώλησης επιτείνει την αγωνία των φιλάθλων. Σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο "δε θα περιμένουν πολύ. Πιθανότατα θα είμαι σε θέση την άλλη βδομάδα να μιλήσω συγκεκριμένα. Και πάντως η ολοκλήρωση δε θα ξεπεράσει την 15η Οκτωβρίου".

Χωρίς να γνωστοποιήσει ή να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των υποψηφίων αγοραστών, υποστήριξε ότι "υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις. Είναι σοβαροί συνομιλητές και πιο ισχυροί από τη Νιούκαστλ. Υπάρχει ένας κοινός παράγοντας και στις δύο περιπτώσεις τον οποίο εμπιστεύομαι προσωπικά. Δεν έχω δώσει οψιόν. Είναι τόσο καλή λύση για την ΑΕΚ, αυτό που έψαχνα και ήθελα τόσο καιρό".

Παρότι παρουσιάζεται σφόδρα αισιόδοξος, δε δεσμεύεται για θετική κατάληξη, αφού "είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που αν δεν τελειώσει και τελειώνω σημαίνει υπογράφουμε, παίρνουμε τα χρήματα και δίνουμε τις μετοχές, όλα τ' άλλα είναι προβλέψεις. Δεν έχουν βαθμό βεβαιότητας". Δεσμεύτηκε όμως ότι δε θα 'χει "την παραμικρή, την έστω ελάχιστη σχέση" με την ΠΑΕ. Κατά τον κύριο Τροχανά ούτε ο Αλ. Κούγιας θα συνεχίσει στη θέση του, γιατί "θέλουν ο πρόεδρος να μην έχει αναμειχθεί μέχρι τώρα". Πρόσωπο δεν ανέφερε η υπηκοότητα όμως παραμένει ελληνική.

Στο επίκεντρο η Κοπεγχάγη

Ο Κ. Πολυχρονίου θα παρακολουθήσει τον αγώνα Δανίας - Κροατίας που ενδιαφέρει άμεσα την Εθνική μας

Υπό το βλέμμα του Κ. Πολυχρονίου και με τις ευχές των Ελλήνων να τη συνοδεύουν η Δανία υποδέχεται σήμερα την Κροατία. Αμφότερες συνυποψήφιες της χώρας μας για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ '98. Επιθυμία, δηλαδή συμφέρον, για την Εθνική μας νίκη των γηπεδούχων. Στα πλαίσια του 1ου ομίλου παίζουν ακόμα Βοσνία - Σλοβενία.

Ο προπονητής των "Βίκιγκς", Μπο Γιόχανσον, αναγκάστηκε λόγω τραυματισμού ν' αντικαταστήσει την... τελευταία στιγμή τον μέσο Ολι Μπιούρ με τον Πίτερ Νίλσεν. Εχει επιλέξει επίσης τους Σμάιχελ, Κρογκ (τερματοφύλακες), Χόεγκ, Λάουρσεν, Χέιντζε, Σιόνμπεργκ, Κόλντινγκ, Τόμπιασεν (αμυντικοί), Φράντσεν, Αλαν Νίλσεν, Χέλβεγκ, Νταλ Τόμασον, Βίεγκορστ (μέσοι), Μέλερ, Μπ. και Μ. Λάουντρουπ, Μόλναρ (επιθετικοί).

Ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς από την πλευρά του, μετά τις άσχημες εμφανίσεις και αποτελέσματα, προχώρησε σε μέτρα. Απέκλεισε τους Λάντιτς (τερματοφύλακας), Προσινέτσκι (μέσος), Βλάοβιτς, Σπεχάρ (επιθετικοί) και στη θέση τους κάλεσε τους Γκάμπριτς, Σόλντο, Τσβιτάνοβιτς, Ερσεγκ. Την αποστολή των "σκακιέρηδων" συμπληρώνουν οι Μίρμιτς (τερματοφύλακας), Γιάρνι, Μπίλιτς, Γέρκαν, Στίματς, Μπουτόροβιτς, Γιούριτς, Γιούρσιτς, Σίμιτς (αμυντικοί), Μπόμπαν, Ασάνοβιτς, Κόβατς, Πραλία, Μάμιτς, Μάρις (μέσοι), Σούκερ, Μπόκσιτς (επιθετικοί).

Αρκετά ενδιαφέροντες αγώνες περιλαμβάνονται και στους άλλους ομίλους. Αξίζει πάντως ν' αναφέρουμε πως σε κάποιον απ' αυτούς ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κατακτάει μια ακόμα διάκριση. Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν συμπληρώνει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας. Το πλήρες πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής. 2ος: Αγγλία - Μολδαβία, Γεωργία - Ιταλία.3ος: Ουγγαρία - Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία - Ελβετία.4ος: Σουηδία - Λετονία, Λευκορωσία - Σκοτία.5ος: Βουλγαρία - Ρωσία.6ος: Σλοβακία - Γιουγκοσλαβία. 7ος: Αγ. Μαρίνος - Τουρκία. 8ος: Ρουμανία - Ισλανδία, Λιθουανία - Εϊρε. 9ος: Αλβανία - Β. Ιρλανδία, Γερμανία - Αρμενία.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Ελπίζει σε... θαύμα

ΝΤΕ ΜΠΟΣ (Του απεσταλμένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΣΤΑ).-

Τον κρισιμότερο αγώνα προκειμένου να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες που έχει για πρόκριση στην οκτάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δίνει σήμερα η Εθνική ομάδα που αντιμετωπίζει τη Ρωσία.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους διεθνείς μας, αφού μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια με Ρωσία και Σλοβακία, προκειμένου να ισοβαθμήσει έτσι στην τέταρτη προνομιούχο θέση του ομίλου.

Κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο, αφού δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα σετ και στα δυο παιχνίδια προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στη διαφορά των σετ.

Οι διεθνείς μας στον αγώνα με τη Γιουγκοσλαβία έδειξαν ότι θα μπορούσαν να κοντράρουν στα ίσια τους αντιπάλους τους, αλλά τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα απέβησαν μοιραία.

Αυτά τα λάθη θα προσπαθήσουν να περιορίσουν σήμερα οι διεθνείς μας προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα στο όνειρο.

Η Εθνική Ρωσίας μαστίζεται από πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά και εσωτερικών διαφωνιών. Εξαιτίας τραυματισμού δεν ακολούθησε την αποστολή στην Ολλανδία το μεγαλύτερο αστέρι του ρωσικού βόλεϊ αυτή τη στιγμή, ο Ντιμίτρι Φόμιν.

Οι ήττες από Σλοβακία και Γερμανία έκανανε τους Ρώσους να αναθεωρήσουν τους στόχους τους και τρέχουν... για να προλάβουν. Παράλληλα έφεραν στο φως τις διαφωνίες που υπήρχαν μεταξύ παικτών και του προπονητή Πλατόνοφ σχετικά με τις μεθόδους του που θεωρούνται αναχρονιστικές.

Ετσι λοιπόν το έργο της Εθνικής μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αφού για τη νίκη καίγονται και οι Ρώσοι.

Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας αποτελεί ο Ρούσλαν Ολικβερ, ενώ φόβητρο αποτελούν οι δυο πιο ψηλοί βολεϊμπολίστες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, Στάνισλαβ Ντινέικιν με 2.16 και Αλεξέι Καζάκοφ με 2.17.

Ως Εθνική Ρωσίας έχει δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όπου το 1993 ήταν 3η και το 1995 ήταν 5η.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18.00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Φεύγουν" τα εισιτήρια

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ηδη έχουν "φύγει" 15.000 μαγικά χαρτάκια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ερυθρόλευκης ΠΑΕ την άλλη Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο δε θα πέφτει... καρφίτσα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παρακολουθήσει σήμερα ιδίοις όμμασι την Πόρτο στον αγώνα του Σούπερ Καπ με την Μποαβίστα. Ο τεχνικός των Πορτογάλων, Αντόνιο Ολιβέιρα, θα... θολώσει τα νερά αφού δεν αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα.

Ο Πίτερ Οφορίκουε επέστρεψε χτες από την Γκάνα και έτσι θα είναι στη διάθεση του Ντούσκο τόσο για το ματς με τον Αθηναϊκό στο Καραϊσκάκη όσο και για το κρίσιμο παιχνίδι με την Πόρτο.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ηράκλειος... άθλος

Το Ηράκλειο σημείωσε τη μίνι χτεσινή έκπληξη καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Παπάγου με 64 - 61 χάρις σε ένα καλάθι του Βούντα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Από τους νικητές η μορφή που ξεχώρισε ήταν ο Τζον Κόρφας που με 15 πόντους και με τρία τρίποντα αποτέλεσε των μπροστάρη του Ηρακλείου για τη μεγάλη νίκη.

Στον Πειραιά ο Σπόρτιγκ δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Πειραϊκού με 72 - 48 ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο Β' μέρος. Ο Γουίλιαμς ήταν ο καλύτερος παίκτης των νικητών με 31 πόντους (5 τρίποντα) ενώ πολύτιμη βοήθεια είχαν και από τον Γκιούλεϊ στα ριμπάουντ.

Ετσι στην επόμενη φάση θα κοντραριστούν τα ζευγάρια: Εσπερος - Σπόρτιγκ, Μακεδονικός - Αμπελόκηποι, Παναθηναϊκός - Μαρούσι, ΑΕΚ - Δάφνη, Π. Φάληρο - Ολύμπια, Λάρισα - Αρης.

  • Ο Μάικλ Χόκινς είναι οριστικά ο δεύτερος ξένος και διάδοχος του Ντέιβιντ Ρίβερς στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός που έχει ύψος 1.87. και αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ υπέγραψε χτες συμβόλαιο ενός έτος. Αντίθετα ο Ελκε Μπένετ που συμμετείχε στο διάστημα της προετοιμασίας αποτελεί οριστικά παρελθόν.
  • Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θα χορηγήσει υποτροφίες για κολέγια των ΗΠΑ σε προπονητές για το χρονικό διάστημα 18 Οκτωβρίου - 18 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στα καινούρια ιδιόκτητα γραφεία του Συνδέσμου που βρίσκονται στη Λεωφ. Συγγρού 230.

Στο χτεσινό παιχνίδι κυπέλου μπάσκετ ο Ηρακλής νίκησε τον ΠΑΟΚ 61 - 52



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ