ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζουν μεθαύριο οι κεντρικές εκδηλώσεις στα Ιλίσια

Ανοίγει μεθαύριο η αυλαία του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Οι προετοιμασίες στο χώρο, που για τέσσερις μέρες η νεολαία και ο λαός της Αθήνας θα έρθουν σε επαφή με τη διαφορετική πολιτική και πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ, ολοκληρώνονται.

Για άλλη μια χρονιά οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες θα αποδείξουν ότι το δικό τους Φεστιβάλ, δε σχεδιάζεται σε διαφημιστικά γραφεία, δεν ακολουθεί συνταγές μάρκετινγκ, δε στηρίζεται σε σπόνσορες. Η πετυχημένη 23χρονη διαδρομή του Φεστιβάλ στηρίζεται στη ζωντανή επικοινωνία των νέων κομμουνιστών με τους νέους που μορφώνονται, που δουλεύουν, που αναζητούν διέξοδο με τους νέους που δεν επιλέγουν να υποταχθούν και να συμβιβαστούν αλλά να αντισταθούν! Το Φεστιβάλ ταξίδεψε και φέτος πιο μακριά σε περισσότερες γειτονιές και δήμους, σε πόλεις και χωριά, σε περισσότερες από 300 εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα, για να συναντηθεί με τους νέους που αμφισβητούν, που δε βολεύονται, που διεκδικούν και ονειρεύονται.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των φετινών τετραήμερων εκδηλώσεων. Ξεχωρίζουν τα αφιερώματα:

- Στον Μάνο Λοϊζο με τους Αφροδίτη Μάνου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Κώστα Μάντζιο, Αθηνά Μώραλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτο Πασχαλίδη, Καλλιόπη Βέττα, Αργυρώ Καπαρού, ενορχηστρωτής ο Γιάννης Ιωάννου.

- Στο πολιτικό τραγούδι με τους Μαρία Δημητριάδη, Παναγιώτη Καραδημήτρη, Ανθή Τσιατσούλη.

- Στην Ελληνοτουρκική Φιλία με την "Κομπανία Κεντέντζογλου".

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν: Βασίλης Παπακωνσταντίνου,Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας,Δημήτρης Ζερβουδάκης,Ελένη Τσαλιγοπούλου,Γιώτα Βέη,Λάκης Χαλκιάς,Βαγγέλης Κορακάκης,Μπάμπης Τσέρτος,Φοίβος Δεληβοριάς,ΠΥΞ - ΛΑΞ,Μελίνα Κανά,Γεράσιμος Ανδρεάτος,Καλλιόπη Βέττα,Γιάννης Ιωάννου,Μανώλης Φάμελος,Ποδηλάτες,Μίλτος Πασχαλίδης,Κατερίνα Παπακωνσταντίνου,Δημήτρης Τσεκούρας και πολλά συγκροτήματα.


Λεωφορεία για το Φεστιβάλ

Για την περιοχή της Φοιτητικής Εστίας στα Ιλίσια, διέρχονται πέντε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ. Πρόκειται για τις γραμμές:

  • "221" Αθήνα - Πανεπιστημιούπολη, με αφετηρία την οδό Ακαδημίας και στάση έξω από τη Φοιτητική Εστία.
  • "140" Πολύγωνο - Γλυφάδα, με αφετηρία την οδό Ευελπίδων (στα Δικαστήρια) και στάση έξω από τη Φοιτητική Εστία.
  • "224" Καισαριανή - Ελ. Βενιζέλου, με αφετηρία την οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή και στάση κοντά στο χώρο του Φεστιβάλ.
  • "222" Αθήνα - Ζωγράφου Α, με αφετηρία την οδό Ακαδημίας και στάση το ξενοδοχείο "Κάραβελ".
  • "235" Αθήνα - Ζωγράφου Β, με αφετηρία την οδό Ακαδημίας και στάση τη "Γέφυρα", που είναι η πιο κοντινή απόσταση για τη Φοιτητική Εστία.

Επίσης, λεωφορεία δρομολογούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ως εξής:- Ελληνικό: Σάββατο και Κυριακή στις 6 μμ από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στις 6.30 από την πλατεία Δημαρχείου Αργυρούπολης.

- Αγ. Δημήτριος (Μπραχάμι): Σάββατο και Κυριακή στις 6 μμ από το Νέο Τέρμα και μετά στάση στον Αγ. Βασίλειο.

- Ηλιούπολη: Σάββατο στις 6.30 μμ από το Δημαρχείο και Κυριακή στις 6 μμ από την Αγ. Παρασκευή και μετά στάση στον Αγ. Κωνσταντίνο και στις 6 μμ από το Δημαρχείο και μετά στάση στην Αγ. Μαρίνα.

- Υμηττός, στις 6 μμ από την πλατεία Υμηττού.

- Δάφνη, στις 6 μμ από την πλατεία Δημαρχείου.

- Πατήσια, όλες τις μέρες στις 6.30 μμ από την πλατεία Αγ. Βαρβάρας - Τέρμα Πατησίων και μετά στάση στην πλατεία Κολιάτσου. Επίσης, όλες τις μέρες στις 6.30 μμ από την πλατεία Αγ. Ελευθερίου, μετά στάση στο σταθμό Κάτω Πατησίων και μετά στάση στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα.

- Χαϊδάρι, κάθε μέρα στις 6 μμ από το Δαφνί, στις 6.15 μμ από το Δάσος και στις 6.30 μμ από το Παλατάκι.

- Αιγάλεω: Κυριακή στις 6 μμ από την πλατεία Λαμπράκη. Το Σάββατο και την Κυριακή στις 6 μμ από τη Δημοκρατίας 34, Νταμαράκια και στις 6.30 μμ από την Παπαναστασίου και Μπότσαρη.

- Αγ. Βαρβάρα: Κυριακή στις 6 μμ από την πλατεία Αγ. Ελεούσας.

- ΤΟ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγ. Βαρβάρας της ΚΝΕ: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 6 μμ από το Παλατάκι - Χαϊδάρι, στις 6.15 μμ από την πλατεία Αγ. Ελεούσας - Αγ. Βαρβάρα και στη συνέχεια στις 6.30 μμ από την πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

- Περιστέρι: Σάββατο και Κυριακή στις 6.30 μμ από την πλατεία Δημαρχείου και στις 6.30 μμ από την πλατεία Δέγλερη.

- Καλλιθέα, από την πλατεία Δαβάκη το Σάββατο στις 6 μμ και την Κυριακή στις 5.30 μμ και στις 6.30 μμ.

- Νέα Σμύρνη, από την κεντρική πλατεία ΟΤΕ το Σάββατο στις 6.15 μμ και την Κυριακή στις 5.45 μμ και στις 6.45 μμ.

- Χολαργός, όλες τις μέρες στις 6.30 μμ από την πλατεία Αντίστασης (τέρμα Χολαργού), στις 6.45 μμ από την πλατεία Κύπρου και 7.00 μμ από την πλατεία Δημοκρατίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ