ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Τροχοπέδη η έλλειψη ταρτάν

Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας η μόνη στην Πελοπόννησο που δε διαθέτει ελαστικό τάπητα στο Εθνικό Στάδιό της

Κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Σήμερα εκτός από τα σημαντικά ιστορικά μνημεία διακρίνεται και για τις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην πόλη και κινούν το ενδιαφέρον όλων.

Παρ' όλα αυτά όμως, όσον αφορά τον αθλητικό τομέα, σήμερα η πόλη του Ναυπλίου έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Είναι η μόνη πρωτεύουσα Νομού σε όλη την Πελοπόννησο που το Εθνικό Στάδιό της δε διαθέτει ελαστικό ταρτάν στο στίβο.

Ο χωμάτινος στίβος που υπάρχει αυτή τη στιγμή και παραπέμπει σε άλλες εποχές αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ενα ελαστικός τάπητας 8 διαδρομών σίγουρα θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ παράλληλα θα ανοίξει καινούριους δρόμους για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού στην επαρχία που το έχει τόσο ανάγκη στις μέρες μας.

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής έχουν έρθει σε επαφή με τη ΓΓΑ κάνοντας γνωστή την ανάγκη για την άμεση τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις το έργο θα κοστίζει γύρω στα 270 εκατομμύρια δραχμές.

Οπως δήλωσε στον "Ρ" η γενική γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Σταδίου, Ελβίρα Τσιτουρίδου, "καθημερινά αθλούνται πολλά παιδιά και η αναβάθμιση της τεχνικής υποδομής του Σταδίου θα βοηθήσει στην καλύτερη και πιο οργανωμένη άθλησή τους. Οι σύλλογοι της περιοχής κάνουν πολύ καλή δουλία στα μικρά τμήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πολύ καλή παράδοση σε σχολικούς αγώνες. Αυτά όμως τα παιδιά θα πρέπει να έχουν και την κατάλληλη υποδομή προκειμένου να αθληθούν καλύτερα.

Ηδη έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από τη ΓΓΑ και έχουν έρθει και κάποιοι μηχανικοί που έκαναν τις πρώτες μελέτες. Ελπίζουν ότι σύντομα θα υλοποιηθούν τα σχέδια".

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αναπτυξιακής Επιτροπής Αργολίδας Δημήτρης Σταυρακάκης επισημαίνει σχετικά:

"Στο νομό μας τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά και σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Παρ' όλα αυτά σήμερα είμαστε η μοναδική πρωτεύουσα νομού της Πελοποννήσου που το Εθνικό Στάδιο δεν έχει ελαστικό ταρτάν. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουμε κάνει κάποιες επαφές με τη ΓΓΑ ζητώντας τη συμπαράστασή της στην προσπάθειά μας αυτή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα έχουν μπει σε καλό δρόμο και το έργο σύντομα θα δημοπρατηθεί και θα ενταχθεί στις Δημόσιες Επενδύσεις.

Αλλωστε μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στον αθλητισμό της επαρχίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Αθήνα - Σπάτα η απόσταση από το Ναύπλιο θα μειωθεί στη μιάμιση ώρα περίπου. Με βάση αυτό σίγουρα το Στάδιό μας θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε Ελληνες και ξένους πρωταθλητές, αφού μπορεί να λειτουργήσει σαν προπονητήριο.

Πέρα όμως από αυτά, ένα σύγχρονο στάδιο σε μια πόλη όπως το Ναύπλιο βοηθάει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.

Παράλληλα θα βοηθήσει στην καλύτερη διοργάνωση διάφορων αθλητικών εκδηλώσεων, αφού η πόλη μας και την υποδομή και τις κατάλληλες συνθήκες έχει για αυτό. Τέλος, ας σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας έχει να πραγματοποιηθεί έργο χρηματοδοτούμενο από τη ΓΓΑ από το 1992. Είναι αδιανόητο όταν σε άλλες περιοχές υπάρχουν ελαστικοί τάπητες σε στάδια που βρίσκονται σε απόσταση λιγότερο και από 10 χιλιόμετρα".

Ας σημειωθεί ότι την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα επισήμαναν με δηλώσεις τους και ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου και προπονητής του Αγγελου Παυλακάκη, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και ο 7ος παγκόσμιος πρωταθλητής στο τριπλούν Χρήστος Μελέτογλου, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Αργολίδας για τους 5ους Ναυπλιακούς Αγώνες.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΟ
"Πρωταθλητής" ο Ολυμπιακός

Μεγάλη "όρεξη" φάνηκε ότι είχαν οι περισσότερες ομάδες πόλο της Α1 ανδρών κατά τη φετινή μεταγραφική περίοδο, καθώς υπήρχαν πολλές και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις παικτών που άλλαξαν στρατόπεδο.

Η αναβάθμιση της ελληνικής υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια οδήγησε τις ομάδες στην προσπάθεια για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ισχυροποίηση προκειμένου έτσι να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Ετσι στη μεταγραφική περίοδο για τους Ελληνες παίκτες που έληξε πριν από λίγες ημέρες, πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να αλλάξουν ομάδα αναζητώντας αλλού την τύχη τους...

Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και οι... ακατάδεκτοι

Ο κυπελλούχος Ολυμπιακός και ο νεοφώτιστος Ηλυσιακός θα 'λεγε κανείς ότι ήταν οι κερδισμένοι της μεταγραφικής περιόδου αφού ενισχύθηκαν σημαντικά.

Στο λιμάνι του Πειραιά "άραξαν" από φέτος δυο μεγάλα ταλέντα του ελληνικού πόλου, ο Γιάννης Θωμάκος και ο Αντώνης Βλοντάκης που άφησαν τον Πανιώνιο και τα Χανιά αντίστοιχα.

Αυτές οι δύο ήταν και οι ακριβότερες μεταγραφές, αφού υπολογίζεται ότι οι "ερυθρόλευκοι" ξόδεψαν περίπου 60 εκατομμύρια δραχμές και για τους δύο.

Οι δύο διεθνείς θεωρούνται από τα ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής υδατοσφαίρισης και μέχρι σήμερα το έχουν αποδείξει περίτρανα αυτό. Μάλιστα ο Γιάννης Θωμάκος ήταν παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής ομάδας στο ΦΙΝΑ - ΚΑΠ που έγινε τον Μάη στο ΕΑΚΑ.

Στα αξιοσημείωτα του μεταγραφικού παζαριού και η αλλαγή λιμανιού που προτίμησε να κάνει τρόπο ο Νίκος Βενετόπουλος που άφησε τον Ολυμπιακό για τη Χαλκίδα μετά από περιπετειώδη τρόπο.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και ο Ηλυσιακός, αφού οι νεοφώτιστοι ενισχύθηκαν σημαντικά. Στην ομάδα των Ιλισίων κατέληξαν αξιόλογοι πολίστες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια για παραμονή στην Α1.

Την παράδοση που τη θέλει να δείχνει εμπιστοσύνη στα δικά της παιδιά συνέχισε η Βουλιαγμένη και οι κυπελλούχοι Ευρώπης και πρωταθλητές Ελλάδας απείχαν από τις μεταγραφές του εσωτερικού χώρου. Μια από τα ίδια ισχύουν και για τα Χανιά και τον ΟΦΘ που και αυτοί δεν εκδήλωσαν κάποιο ενδιαφέρον για ανανέωση του έμψυχου δυναμικού.

Πάντως από τη μεταγραφική περίοδο δεν έλειψαν και αυτοί που μάλλον αποδυναμώθηκαν παρά ενισχύθηκαν όσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σε αυτούς την πρώτη θέση κατέχει ο Πανιώνιος, αφού από το σύλλογο της Νέας Σμύρνης έφυγαν εννιά παίκτες με πιο χαρακτηριστική του Γιάννη Θωμάκου. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης η ομάδα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καμιά μεταγραφή. Ετσι το μέλλον του ιστορικού συλλόγου στην Α1 μάλλον... άρχισε να μπάζει νερά.

Ολες οι μετακινήσεις

Αναλυτικά οι μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι ομάδες στη φετινή περίοδο είναι:

ΧΙΟΣ: Κοκκάλας (Πανιώνιος). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βλοντάκης (Χανιά), Θωμάκος (Πανιώνιος), Βαφειάδης (Ηλυσιακός), Λαγωνικάκης (Χανιά). ΕΘΝΙΚΟΣ: Λεωνής (ΟΕΑ/ΝΑΒ Βόλου), Κεχαγιάς (Αιγυπτιώτες). ΠΑΤΡΑ: Κοψοκόλης (Εθνικός), Κλεωνάκος (Ποσειδώνας Ιλισίων), ΓΛΥΦΑΔΑ: Λαζαρίδης (Πανιώνιος), ΧΑΛΚΙΔΑ: Βούλγαρης (Εθνικός), Βενετόπουλος (ΟΣΦΠ), ΚΕΡΚΥΡΑ: Βασιλόπουλος (Θρίαμβος), Κρητικός (Πανιώνιος) ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Δήμου (Κέρκυρα), Μαρούλης (ΟΣΦΠ), Τζίνης (Χαλκίδα), Βάσος (Πανιώνιος), Στρατάκης (Παναθηναϊκός).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ