ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η θάλασσα

Στους λάτρεις της θάλασσας απευθύνεται το νέο ευρωπαϊκό τηλεπεριοδικό "Θάλασσα", που κάνει πρεμιέρα σήμερα. Το επιτυχημένο πείραμα της γαλλικής και ισπανικής τηλεόρασης θα ταξιδέψει αυτή τη φορά και τους Ελληνες τηλεθεατές στο συναρπαστικό κόσμο του υδάτινου στοιχείου. Η εκπομπή που περιλαμβάνει 13 εκπομπές, καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων για το περιβάλλον, την πλοήγηση, την ιστιοπλοϊα, τις καταδύσεις, την αλιεία, διάφορες ανθρώπινες περιπέτειες, αλλά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Το ξεκίνημα της νέας εκπομπής γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα "Θάλασσα" στο Παρίσι, η οποία κατευθύνει την ελληνική ομάδα στο στάδιο της προετοιμασίας της. Η ελληνική εκπομπή αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από εικόνες, ενώ κάθε φορά θα προβάλλεται και ένα ντοκιμαντέρ. Η παρουσίαση γίνεται από μία ομάδα συνεργατών που βρίσκονται στο εσωτερικό ενός πλοίου, όπως ακριβώς γίνεται και στη γαλλική εκπομπή. Την εκπομπή παρουσιάζει η Ρίκα Βαγιάνη.(Κυριακή ΝΕΤ 18.15)

Αργησε η αγάπη

Πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα κάνει το σίριαλ του Κώστα Κουτσομύτη "Η αγάπη άργησε μια μέρα", βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λίλης Ζωγράφου. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Νεοχώρι της Κρήτης την εποχή του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Στο πάλαι ποτέ αρχοντικό των Φτερνούδων η οικογένεια ζει το δικό της δράμα. Ο πατέρας - αφέντης αργοπεθαίνει, ενώ γύρω του βρίσκονται η γυναίκα του Εριφύλη και οι κόρες του. Η αυταρχική Ασπασία, η Εργίνη, η δυναμική Αικατερίνη και η Πηνελόπη που λόγω της δυσμορφίας της είναι καταδικασμένη σε ισόβιο εγκλεισμό στο σπίτι. Μαζί τους και η αθώα Ερατώ την οποία υπεραγαπά η μητέρα. Η Ερατώ θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί έναν κυνηγημένο Ιταλό στρατιώτη, που θα βρει καταφύγιο στο σπίτι τους. Από εκεί και πέρα αρχίζει ένας ακόμη μεγάλος εφιάλτης για την οικογένεια. Παίζουν οι Βασίλης Διαμαντόπουλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Τάνια Τρύπη, Πέγκυ Τρικαλιώτη κ. ά. (Δευτέρα ΕΤ - 1 22.00)

Η συνοικία των πύργων

"Θεσσαλονίκης εγκώμιον" είναι ο τίτλος της σειράς ντοκιμαντέρ που προβάλλεται από το τρίτο κρατικό κανάλι. Η πρώτη εκπομπή στρέφει το φακό της στη "συνοικία των πύργων". Τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, η Θεσσαλονίκη επεκτάθηκε ανατολικά μέχρι το Ντεπό, όπου και δημιουργήθηκε η συνοικία των πύργων ή των εξοχών. Οι αρχιτεκτονικές μορφές των αρχοντικών αντιπροσώπευαν όλες τις τάσεις εκείνης της εποχής. Από τα παλιά εκείνα αρχοντικά σήμερα σώζονται ελάχιστα. (Πέμπτη ΕΤ - 3 22.00)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ