ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Δοκιμασία στην επαρχία

Ο πρωτοπόρος Ιωνικός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ξάνθης και η ΑΕΚ του Πανηλειακού

Σε Ξάνθη και Πύργο στρέφονται τα βλέμματα των φιλάθλων σήμερα στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Στην πόλη της Θράκης η Ξάνθη θα υποδεχτεί τον εκπληκτικό φέτος Ιωνικό, ενώ στην Ηλεία ο Πανηλειακός θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα ζευγάρια της αγωνιστικής.

Με ηθικό ακμαιότατο από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον Πανηλειακό εκτός έδρας. Ο τεχνικός της Ενωσης, Ντουμίτρι Ντουμιτρίου, ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το ντέρμπι και να αντιμετωπίσουν με την κατάλληλη σοβαρότητα το ματς: "Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, που πρέπει να το κερδίσουμε για να διατηρηθούμε στις κορυφαίες θέσεις. Γνωρίζω ότι ο προπονητής του αντιπάλου ξέρει καλά την ομάδα μας, όμως έχουμε κι εμείς τις λύσεις για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς", τόνισε ο Ρουμάνος κόουτς.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ραβούσης θα βρεθεί κόντρα στη μεγάλη του αγάπη. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του: "Σίγουρα θα νιώσω περίεργα όταν δω ότι είμαι αντίπαλος της ΑΕΚ. Ομως, είμαι επαγγελματίας προπονητής και σέβομαι το ψωμί που τρώω. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο ματς, που θα ικανοποιήσει τους φιλάθλους".

Στην Ξάνθη η Σκόντα θα προσπαθήσει να σπάσει το αήττητο σερί του πρωτοπόρου Ιωνικού: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ιωνικός άξια βρίσκεται ψηλά και πρέπει να τα δώσουμε όλα ώστε να πάρουμε το παιχνίδι", υποστήριξε ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιάννης Μαντζουράκης. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ από τη μεριά του τονίζει: "Κάθε ματς είναι ντέρμπι για μας. Με αυτή την ψυχολογία αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο καλά και στην Ξάνθη".

Αττικό ντέρμπι των... μικρών θα γίνει στη Ριζούπολη. Ο φορμαρισμένος Απόλλωνας του Μπάμπη Τεννέ θα φιλοξενήσει τον Εθνικό του Τόζα Βεσελίνοβιτς.Ενα ακόμη ντέρμπι μικρομεσαίων θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Αθηναϊκό (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη στην Καλαμάτα, θα αντιμετωπίσει τη Βέροια. Τα ματς αρχίζουν στις 15.00.

Τέλος, αύριο στον Κορυδαλλό (15.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) η Προοδευτική θα αγωνιστεί με την Καβάλα.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Αύριο το ντέρμπι

Ο Αρης υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο Χαριλάου

Στο αυριανό ντέρμπι του Χαριλάου, όπου ο Αρης υποδέχεται τον Παναιτωλικό, μετατίθεται το ενδιαφέρον της σημερινής 7ης αγωνιστικής στη Β Εθνική.

Οι "κιτρινόμαυροι" της Θεσσαλονίκης μετά τη νίκη τους στο "Ελ Πάσο" επί της Καλλιθέας δείχνουν ότι σιγά σιγά βρίσκουν τον εαυτό τους και βέβαια ο στόχος της ανόδου δεν επιτρέπει άλλες απώλειες εντός έδρας.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι φέτος παρουσιάζονται ενισχυμένοι και όλοι στις τάξεις της ομάδας του Αγρινίου πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα, που θα οδηγήσει στην Α Εθνική.

Αν και το αυριανό τους έργο δεν είναι καθόλου εύκολο, εντούτοις θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν με τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από μια δύσκολη έδρα όπως το Χαριλάου.

Στη Θεσσαλονίκη όμως επικεντρώνεται το ενδιαφέρον και στο σημερινό πρόγραμμα, αφού ο Εθνικός Αστέρας δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην "καυτή" έδρα των Λύκων.

Στο Βόλο η Νίκη εν μέσω αγωνιστικών και διοικητικών προβλημάτων θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, που θα αποτελέσει βάλσαμο κόντρα στον Παναργειακό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής είναι: Αγροτικός Λάρισας - Δόξα Δράμας, Νίκη Βόλου - Παναργειακός, Λύκοι - Εθνικός Αστέρας, Λεβαδειακός - Αναγέννηση Καρδίτσας, Καστοριά - Καλλιθέα, Δόξα Βύρωνα - Εδεσσαϊκός, Πανελευσινιακός - Καλαμαριά. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00ΔΕΥΤΕΡΑ: Τρίκαλα - Πανσερραϊκός 17.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ, Αρης - Παναιτωλικός 20.00 ΕΤ-3.

Την 8η συνεχόμενη νίκη του θέλει να πετύχει ο Ιωνικός στην Ξάνθη. Αναμφίβολα, δύσκολη αποστολή για το συγκρότημα του Γ. Γκμοχ

"Ψυχρολουσία" για τον Πελέ

Το βραζιλιάνικο Κοινοβούλιο απέρριψε το νομοσχέδιό του, μετά από πιέσεις των μεγάλων ομάδων

Ο Πελέ ξέρει πολύ καλά τα μυστικά της μπάλας, όμως, τα τερτίπια της πολιτικής δεν τα 'χει μάθει ακόμη. Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τα δύο τελευταία χρόνια είναι υπουργός των Σπορ στη Βραζιλία και όλο αυτό το διάστημα μελετούσε την αναδιαμόρφωση του πρωταθλήματος. Ετοίμασε ένα σχέδιο που θέτει σε νέες βάσεις το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και το κατέθεσε στη Βουλή για επικύρωση.

Ο Πελέ πίστευε πως το θέμα ήταν καθαρά διαδικαστικό και, παρά τις αντιδράσεις, θα ψηφιζόταν από τη Βουλή. Δεν είχε υπολογίσει, όμως, τα πολιτικά παιχνίδια. Ετσι, κάτω από την πίεση των μεγάλων συλλόγων της χώρας, το σχέδιό του απορρίφθηκε και πρέπει να κατάλαβε πως οι ...ντρίμπλες και οι"προσποιήσεις" είναι πιο συχνές στον πολιτικό χώρο απ' ό,τι στον αγωνιστικό...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ