ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι ΕΑΜογενείς Ενώσεις,που συνεργάζονται μαζί της, καλούν σήμερα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος όλα τα μέλη τους, όλους τους αγωνιστές και τους φίλους της Αντίστασης, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την τακτική που ακολουθεί απέναντί τους, στα θύματα της Κατοχής, στα θύματα του εμφυλίου πολέμου και τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες, με τη μη επίλυση των χρόνιων αιτημάτων τους.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και επίδοση ψηφίσματος στον υπουργό, Γ. Παπαντωνίου.

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτ. Αττικής της ΠΕΑΕΑ καλεί τα Παραρτήματα και όλα τα μέλη τους να πάρουν μέρος στην παραπάνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

- Η Α Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά καλεί τα Παραρτήματα - μέλη της (Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Σαλαμίνας) και το Σωματείο "Φίλοι της Εθνικής Αντίστασης",να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Αντιδράσεις για τις εισαγγελικές παραγγελίες

Με σκεπτικισμό είδαν πολλοί την προχτεσινή πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Γ. Κολιοκώστα, να καλέσει την Αστυνομία σε δραστικότερους ελέγχους (σωματικές και κατ' οίκον έρευνες) υπόπτων ατόμων, στο όνομα της δίωξης των ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Αντ. Ρουπακιώτης δήλωσε χτες ότι είναι σύννομες οι έρευνες μόνο εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τόνισε όμως ότι δε βρίσκουν κανένα νομικό έρεισμα οι έρευνες που γίνονται από αστυνομικούς στο δρόμο, είτε σε άτομα, είτε στα αυτοκίνητα, επειδή υποψιάζονται ότι μπορεί να μεταφέρουν ναρκωτικά. Το πιο επικίνδυνο, πρόσθεσε ο Αντ. Ρουπακιώτης, είναι ότι οι έλεγχοι αυτοί μπορεί να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία επειδή γίνονται υπό την επίκληση του κινδύνου των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν να αιφνιδιάζονται από τις αιχμές που άφηνε εναντίον τους ο Γ. Κολιοκώστας, ενώ ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Θ. Παπαφίλης, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι, αν και δεν έχει λάβει στα χέρια του καμιά παραγγελία, η Αστυνομία συμπορεύεται με το πνεύμα του κειμένου που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε το απόγευμα με ανακοίνωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Αστυνομία έχει πλήρως ευαισθητοποιηθεί στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη σκληρότητα τους εμπόρους και με επιείκεια τους χρήστες και ότι από την αρχή του χρόνου έχουν συλληφθεί 7.782 άτομα, έχουν κατασχεθεί 17 τόνοι χασίς, 120 κιλά ηρωίνης και 15 κιλά κοκαϊνης. "Προφανώς, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. εισαγγελέας δεν έχει πλήρως ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις επιτυχίες της Αστυνομίας".

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν ρωτήθηκε χτες, εμφανίστηκε ανέτοιμος να διευκρινίσει αν είναι νόμιμες οι σωματικές και οι κατ' οίκον έρευνες των υπόπτων, στην έκταση που προτρέπει τις αστυνομικές αρχές η Εισαγγελία.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΝΑΟΥΣΑΣ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει το Σάββατο 8/11 στις 8 μ.μ.,συνεστίαση στο Δημοτικό Περίπτερο "ΚΑΖΙΝΟ". Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί, οι μαχητές του ΔΣΕ, οι πρώην πολιτικοί πρόσφυγες και οι φίλοι της Αντίστασης να παραβρεθούν στη γιορτή.
  • Τα Παραρτήματα ΗΛΕΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν εκδήλωση την Κυριακή 9-11-97 στις 11 π.μ.,για τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ στο ΠΟΥΣΙ στις 9-12-1943 κατά 650 Γερμανών (μηχανοκίνητης φάλαγγας). Η αναχώρηση του τοπικού λεωφορείου θα γίνει στις 9 π.μ. από την Εμπορική Τράπεζα Πύργου.
  • Ο Σύλλογος "Φίλοι της Εθνικής Αντίστασης του Πειραιά", την Κυριακή 9-11-97 στις 10.00 πμ,πραγματοποιεί τη Γενική Συνέλευσή του, στα γραφεία του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ (Παπαναστασίου και Ρέπουλη 16). Τηλ.: 4618.180. Η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.
  • Το Παράρτημα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση την Κυριακή 9-11-97 στις 11.00 πμ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση των στρατοπέδων Μακρονήσου.
Εκδρομή της ΚΑΕ
  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ) διοργανώνει τριήμερη εκδρομή 7-8-9 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της εκδρομής, η επίσκεψη στην έκθεση του Αγίου Ορους, στο μουσείο της Βεργίνας και σε άλλα αξιοθέατα της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 5125.357 και 6426.672.
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 1997 και ώρα 9.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αξέχαστού μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π. ΓΡΑΙΓΟΥ

Συνταξιούχο Πλοίαρχο Ε. Ν.

Η σύζυγος: Ασπασία.

Τα τέκνα: Μαρία Γραίγου, Χρυσούλα Γραίγου.

Τα αδέλφια: Ειρήνη Μαστρογιάννη, Ευάγγελος και Τασούλα Γραίγου.

Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ