ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Νοέμβρη 1997
Σελ. /47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Η "μητέρα" των μαχών στη Νεάπολη

Ο Ιωνικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά εύκολο έργο για ΠΑΟ και ΑΕΚ (αύριο). Στην Καβάλα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός

Στη Νεάπολη θα γίνει σήμερα το μεγάλο ματς της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Εκεί ο ένας εκ των δύο πρωτοπόρων Ιωνικός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Ο άλλος κάτοικος του "ρετιρέ", Παναθηναϊκός, θεωρητικά έχει εύκολο έργο κόντρα στην Ξάνθη στο Ολυμπιακό στάδιο. τα ίδια ισχύουν και για την ΑΕΚ, που αύριο θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αντίθετα, δύσκολη είναι η αποστολή του Ολυμπιακού στην Καβάλα. Ας δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια:

Η... μητέρα των μαχών της αγωνιστικής θα γίνει αναμφίβολα στη "φλογισμένη" Νεάπολη όπου ο Ιωνικός θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ τονίζει: "Μετά τον αποκλεισμό του από το ΟΥΕΦΑ ο ΠΑΟΚ θα τα "δώσει όλα", ώστε να ανέβει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα".

Στην αντίπερα όχθη ο Α. Αναστασιάδης κατά την πάγια τακτική του δεν έκανε δηλώσεις. Το πρόβλημα για το Μακεδόνα τεχνικό ακούει στο όνομα του Θόδωρου Ζαγοράκη που έχει υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και θα είναι ο μεγάλος απών.

Στο Ολυμπιακό στάδιο Παναθηναϊκός (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) χωρίς τον τιμωρημένο Ερικ Μίκλαντ θα υποδεχτεί τη φορμαρισμένη Ξάνθη. Ο Βασίλης Δανιήλ ζήτησε από τους παίκτες του πάση θυσία νίκη, ώστε να διατηρηθεί το "τριφύλλι" στην κορυφή.

Αύριο στο "Νίκος Γκούμας" η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο και ο Ντ. Ντουμιτρίου τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο αντίπαλος (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Δύσκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός στην Καβάλα (17.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς το γνωρίζει καλά: "Η Καβάλα προσπαθεί να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και αυτό την κάνει ακόμη πιο δύσκολο αντίπαλο. Πρέπει να προσέξουμε μην πάθουμε καμιά ζημιά".

Στα άλλα ματς: ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, επιστρέφοντας στις εγχώριες υποχρεώσεις του, υποδέχεται τον Πανηλειακό. Αττικό ντέρμπι θα έχουμε στο Βύρωνα όπου ο Αθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα. Στο Καραϊσκάκη ο Εθνικός θέλει να γευτεί τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κόντρα στην ανεβασμένη Παναχαϊκή.

Τέλος, στην Καλαμάτα η ουραγός ομάδα του Ζαϊρζίνιο θα φιλοξενήσει τη Βέροια και θα επιζητήσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Στις έδρες τους οι πρωτοπόροι

Εύκολο θεωρητικά έργο έχουν οι ομάδες της κορυφής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός θα υποδεχτεί την αδύναμη και ουραγό φέτος Καστοριά, που δύσκολα θα αποφύγει ένα δεύτερο συνεχόμενο υποβιβασμό. Αντίθετα, οι Αιτωλοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πάνε για νίκη με ευρύ σκορ. Την ίδια ώρα στην Καισαριανή ο Εθνικός Αστέρας φιλοξενεί τα Τρίκαλα και θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς τις νίκης ώστε να διατηρηθεί ψηλά. Τέλος, αύριο στη Δράμα η Δόξα θα αγωνιστεί με τον Αρη (15.00 ΕΤ3). Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής: Λύκοι - Νίκη Βόλου, Αργος - Λάρισα, Εθνικός Αστέρας - Τρίκαλα, Σέρρες - Λεβαδειακός, Παναιτωλικός - Καστοριά, Καρδίτσα - Δόξα Βύρωνα, Εδεσσαϊκός - Καλαμαριά. Ωρα έναρξης 3μμ. Αύριο: Δόξα Δράμας - Αρης.

Ποιος θα πανηγυρίσει τελευταίος σήμερα στη Νεάπολη; Ιωνικός ή ΠΑΟΚ;


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ