ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /31
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λγ9

Στη μνήμη του ανθρώπου και αγωνιστή ΧΑΡΙΤΟΥ ΤΑΧΤΑΡΑ,που πάντα έβαζε το συμφέρον της κοινωνίας πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες, οικογένεια φίλων προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΣΥΨΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, που έφυγε από κοντά μας την 1η Ιούλη 1996, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" το συμβολικό ποσό των 10.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΤΡΙΜΑΝΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 4 Δεκέμβρη 1997, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο κουνιάδος του Μιλτιάδης Κουτσουράς προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λγ9

Στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας αδελφού ΝΟΝΤΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Το μνημόσυνό του θα γίνει αύριο Κυριακή 14 Δεκέμβρη στην Καλαμάτα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Αριστοτέλης και Βαγγέλης Καστριτσέας

* * *

λγ9

Νέος, ωραίος, γελαστός λεβέντης ο ΚΩΣΤΑΣ Χ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,ήταν αγαπητός από όλους και όλες τις ηλικίες. Δυστυχώς δεν είχε κατανοήσει το αναδυόμενο νέο ευ ζην (άρπαξε, κλέψε, λήστεψε, σκότωσε) και γι' αυτό αρνήθηκε να παραδώσει το ταμείο του BOWLINQ, του οποίου ήταν ταμίας, στην απόπειρα ληστείας της 12 Οκτώβρη 1997, αν και είχε χτυπηθεί από τρεις σφαίρες.

Μετά από εικοσαήμερη πάλη με το θάνατο, έφυγε στα 28 χρόνια του, μας έμεινε όμως το νέο ήθος.

Το μνημόσυνό του γίνεται στον προφήτη Ηλία Πειραιά, αύριο Κυριακή 14 Δεκέμβρη στις 9.30 π.μ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 10.000 δρχ. για την Κούβα και 10.000 δρχ. για τα παιδιά της Βόρειας Κορέας.

Συγγενείς και φίλοι

  • Το έγκλημα του ωραίου ανυπότακτου εικοσιοχτάχρονου παλικαριού, του ανιψιού μου Κώστα Κωνσταντινίδη - που συμπληρώθηκαν 40 μέρες από την άγρια δολοφονία του - ήταν ότι αντιστάθηκε στους ληστές, σ' αυτά τα φρούτα του θερμοκηπίου του καπιταλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Φάνης Κωνσταντινίδης

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ προσφέρω, μέσω της ΚΟ Κέρκυρας, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Ελένη Δημουλά

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αγαπημένου παιδιού του ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ,που έφυγε πρόωρα, καθώς και στη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τις ωραίες ιδέες του ΚΚΕ, ο μπάρμπα - Γιάννης Τσαγκαράκης, 91 χρόνων, βετεράνος των αγώνων του λαού, προσφέρει για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων, 30.000 δρχ.

* * *

λγ9

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΦΛΩΡΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και για τη γιορτή του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω Δυτικής ΚΟΒ Αγρινίου, 10.000 δρχ.

Παναγιώτα Φλώρου

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΙΛΙΟΥ,η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λγ9

Στις 14 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΟΡΔΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος ανάλωσε τη ζωή του στον αγώνα για την πρόοδο και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας, 25.000 δρχ. προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ.

* * *

λγ9

Ο Μιχάλης Πολυκανδριώτης υπερκαλύπτοντας το πλάνο του, πρόσφερε 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Πειραιά, για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, στη μνήμη της αγαπημένης του συντρόφισσας ΘΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ και του αξέχαστου φίλου και συντρόφου του ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ και της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ η κόρη τους Ελευθερία Καρναβά προσφέρει για τα 80χρονα του ΚΚΕ 4.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Μοσχάτου.

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΓΙΟΣ.Ο χαμός του μας στέρησε τις πλούσιες πολιτικές και λογοτεχνικές αναλύσεις του.

Στη μνήμη του προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, σε εκπλήρωση ευγνωμοσύνης του για την ευκαιρία που του έδωσε - όπως ο ίδιος συχνά έλεγε - να αγωνιστεί για τις ιδέες του σοσιαλισμού.

Η σύντροφός του Ε.Κ.

* * *

Στη μνήμη των ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΟΥΛΑ,ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΠΕΝΤΖΕΛΟΥ,ΘΕΟΦΑΝΗ ΚΡΟΜΜΥΔΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΝΤΖΕΛΟΥ,ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΖΑ,ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΥΛΙΑ και των δύο εικοσάχρονων αγωνιστριών ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΠΟΥΖΑ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΜΠΕΤΖΕΛΟΥ,ο συγχωριανός τους Ξενοφών Βαλαβάνης από το Γκρίμποβο Ιωαννίνων, πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Βουτσαρά, 40.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΕΛΛΗΣ ΓΑΔΕΔΗ, δασκάλας από την Ευξεινούπολη Μαγνησίας, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στο Γράμμο και του γιου μου ΚΩΣΤΑ, ο οποίος πέθανε εξαιτίας του κατεστημένου, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Γιώργος Γαδέδης

* * *

λγ27

Ο πατέρας μου ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος της Εθνικής Αλληλεγγύης στην Κατοχή, βασανίστηκε απάνθρωπα από τους τρομοκράτες του Σούρλα και φυλακίστηκε. Η μητέρα μου ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,πήρε δραστήρια μέρος στην Εθνική Αντίσταση και έστειλε και τέσσερα παιδιά της στον ΕΛΑΣ: Τη ΣΟΥΛΤΑΝΑ,νοσοκόμα του ΕΛΑΣ, τον ΓΕΩΡΓΙΟ, λοχία του στρατού, που πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο γενναία και τραυματίστηκε στο Μπόγραδετς και ήταν ο πρώτος αντάρτης στα Σέρβια και αξιωματικός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, τον ΝΙΚΟ, ανταρτοΕΠΟΝίτη της πρώτης ομάδας του ΔΣΕ στο Βίτσι, διοικητή συγκροτήματος του ΔΣΕ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας και δεν έλαχε να γυρίσει στην πατρίδα για την οποία αγωνίστηκε με πάθος και αυτοθυσία. Η πρώτη μου εξαδέλφη ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ,μαχήτρια του ΔΣΕ, έπεσε στις μάχες του Γράμμου.

Στη μνήμη τους και για τα 80 χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 20.000 δρχ., μέσω ΚΟ Πολύγυρου Χαλκιδικής.

Μαίρη Ζιώγα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ