ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΑΣ
Ενισχύουμε το κόμμα των αγώνων

Συμβολική ενίσχυση 50.000 δραχμών στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, αποφάσισε να καταθέσει το Σωματείο Συνταξιούχων της πρώην ΕΑΣ,αναγνωρίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την προσφορά 80 χρόνων του Κόμματος στο λαό και τους εργαζόμενους.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου τονίζεται:

"To ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων της πρώην ΕΑΣ, αναγνωρίζοντας τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών, που, πάντα πρωτοπόροι, αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, συμμετέχοντας ενεργά το μέτωπο αντίστασης που ορθώνει ο λαός απέναντι στην επίθεση που εκδηλώνεται σήμερα από την άρχουσα τάξη και τους ιμπεριαλιστές. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων βάλλονται καθημερινά και με όλα τα μέσα, οδηγώντας το παραγωγικό κομμάτι της χώρας σε εξαθλίωση και κατεδαφίζοντας κάθε έννοια δικαίου και κοινωνικών αξιών.

Το ΚΚΕ καλείται επιτακτικότερα, όσο ποτέ άλλοτε, να συσπειρώσει και να καθοδηγήσει τις δυνάμεις αντίστασης και πρέπει να ενισχυθεί (και) οικονομικά, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Εμείς οι απόμαχοι της δουλιάς, αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, αλλά και σκληρά δοκιμαζόμενο τμήμα του λαού, κατανοούμε αυτή την ανάγκη και προσφέρουμε συμβολικά το ποσό των 50.000 δραχμών (για την οικονομική ενίσχυση).

Χαιρετίζουμε την 80χρονη πορεία του (ΚΚΕ) και ευχόμαστε περισσότερη κοινωνική προσφορά, αγωνιστική πρωτοπορία, δυναμική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας και δυναμικά (στην) εξουσία".

ΚΟ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Αποδέχεται την πρόσκληση άμιλλας

Καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία, οι Κομματικές Οργανώσεις και οι κομμουνιστές, στο σύνολό τους, χιλιάδες φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πραγματοποιούν τη δική τους τελική "επίθεση", για την κάλυψη και υπερκάλυψη των πλάνων της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ. Η άμιλλα των οργανώσεων, ιδιαίτερα, αυτό το διάστημα, δίνει το στίγμα της προσπάθειας των οργανώσεων να καλύψουν και υπερκαλύψουν τα πλάνα τους και να βρεθούν στις πρώτες θέσεις.

Ετσι, χτες, άμεση ήρθε η απάντηση από την Κομματική Οργάνωση Αν. Μακεδονίας - Θράκης στην πρόσκληση - πρόκληση για άμιλλα που απηύθυναν προχτές οι Κομματικές Οργανώσεις Ανατ. Πελοποννήσου και Αττικής, δηλώνοντας πως αποδέχεται την πρόσκληση για άμιλλα.

Οι οργανώσεις που απηύθυναν προχτές την πρόσκληση για άμιλλα στην ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης είχαν καλύψει την περασμένη Κυριακή η ΚΟ Ανατ. Πελοποννήσου το 58% και Αττικής το 60% του πλάνου της.

Στη χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης κάνει γνωστό ότι μέχρι την 17.12.97 είχε καλύψει το πλάνο της κατά 63%, με πρωτοπόρες οργανώσεις εκείνες της ΝΕ Ξάνθης, που είχε καλύψει 100% του πλάνου της και της ΝΕ Ροδόπης, που κάλυψε το 84% του πλάνου.

Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, τονίζεται, με αισιοδοξία προχωρούν και εντείνουν τις προσπάθειές τους αυτές τις μέρες, με στόχο την κάλυψη και υπερκάλυψη των πλάνων τους.

Χαρακτηριστικό του κλίματος άμιλλας και αισιοδοξίας είναι το γεγονός ότι η ΝΕ Ξάνθης, μόλις κάλυψε το αρχικό της πλάνο κατά 100%, το αναπροσάρμοσε βάζοντας σαν στόχο, μέχρι το τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, να φθάσει το 150% του αρχικού πλάνου. Ανάλογα αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους και οι ΚΟΒ της ΝΕ. Μέχρι αυτή τη στιγμή στην πρωτοπορία της Οικονομικής Εξόρμησης βρίσκονται οι ΚΟΒ Γενησέας και της πόλης της Ξάνθης.

Προσφορές
  • Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος προσφέρει 15.000 δρχ. ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, στη μνήμη του Τάκη Γεωργόπουλου, λοχαγού του ΔΣΕ Πελοποννήσου, που δολοφονήθηκε σε ενέδρα στις 5 Νοέμβρη 1949 στη Λακωνία.
  • Ο Σ. Τσίκος προσφέρει 100.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών και των αδελφών του, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.
  • Ο Παναγιώτης Μαχαίρας προσφέρει 25.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Καματερού.
  • Η Μαρία Τσακίρη προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, στη μνήμη του συζύγου της Αλέκου Τσακίρη.
  • Ο Νίκος Δαμιανός προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, στη μνήμη των αγωνιστών της Αντίστασης Ηλία Στρατηγαρέα, Σωκράτη Παπασταύρου, Γιάννη Πολίτη, Γιάννη Σίμου, Αλέκου Τσακίρη, Παναγιώτη Λιαμπότη.
  • Ο παλαίμαχος κομμουνιστής Κώστας Φαρμάκης από το Καστράκι Κορινθίας, προσφέρει στη ΝΕ Κορινθίας 5.000 δρχ.
  • Η Θεανώ Μπανιά προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων, στη μνήμη του Γρηγόρη Μπανιά, που συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατό του και του Βασίλη Μπανιά, που πέθανε πριν από 2 χρόνια.
  • Ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου,από τη Βαλύρα Μεσσηνίας, προσφέρει 40.000 δρχ. στη μνήμη του Τάσου Κουλαμπά.
  • Ο Β. Τ. προσφέρει στη ΝΕ Λευκάδας 220.000 δρχ.
  • Ο Βασίλης Γαρύφαλλος προσφέρει 100.000 δρχ. στη ΝΕ Λευκάδας και 100.000 δρχ. στο Παράρτημα Λευκάδας της ΠΕΑΕΑ.
  • Ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει 100.000 δρχ. στη μνήμη των 1.362 Καλαβρυτινών.
  • Στη μνήμη του Γιώργου Κατσαρού,που εκτελέστηκε το 1944 στο Αγρίνιο πρόσφεραν στην ΚΟΒ Νικιάνας: Ο γιος του Χρήστος και ο γαμπρός του Αριστείδης Σούνδιας από 10.000 δρχ. και ο συγχωριανός του Πάνος Βρεττός 30.000 δρχ.
  • Οι Θ. Γεροχρήστος και Κ. Θ. προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ ΠΕΣΙΝΕ, 100.000 δρχ. ως δεύτερη δόση.
  • Ο αντιστασιακός Αλεξ. Γκολφίδης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, ως πρώτη δόση 30.000 δρχ. στη μνήμη των: Π. Καρακίτση (Ορφέα), Αλκ. Λώλη, Σ. Λιμπεράτου, Μίμη Λογαρά, Π. Γιαννούλη, Λάκη Κατσαρού και των νεκρών αγωνιστών από την περιοχή της Βόνιτσας.
  • Ο αντιστασιακός Β. Παναγιωτόπουλος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, 20.000 δρχ., στη μνήμη των μαχητών του 15ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Ηπείρου, που έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.
  • Η Μάρθα Αντωνίου και ο Λευτέρης Ξανθόπουλος πρόσφεραν 50.000 δρχ. στη μνήμη του Θεολόγου Αντωνίου και του Κώστα Ξανθόπουλου, που εκτελέστηκε στις Σέρρες το 1948, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του.
  • Η Αγγέλα Καρβουνιάρη - Λαγουσάκου προσφέρει 60.000 δρχ.
  • Ο αντιστασιακός Παντελής Κοπανάς προσφέρει ως δεύτερη δόση 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.
  • Ο Κώστας και η Ευμορφία Μαργαρίτη προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Φρυγίας, 15.000 δρχ. ως δεύτερη δόση στη μνήμη του Μιχάλη Μπούρμπουλα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των άλλων νεκρών αγωνιστών από την περιοχή της Μακρακώμης.
  • Η Ζωή Σταματίου προσφέρει 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σφαγείων Καλλιθέας, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ, στη μνήμη του συζύγου της Σπυρίδωνος Σταματίου, αντιστασιακού και των συγγενών του, που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Η Ελένη Αναγνωστοπούλου προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βύρωνα, στη μνήμη του Μιχάλη Μπούρμπουλα.

  • Η Δήμητρα και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος πρόσφεραν 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, στη μνήμη της αξέχαστης αδελφής τους Φανής Τσάρα.
  • Ο Μιχάλης Λιάτος προσφέρει 10.000 δρχ., στη μνήμη της γυναίκας του Ελισάβετ.
  • Η Κωστούλα Τσόφου προσφέρει 10.000 δρχ. στη μνήμη του Γιάννη Πατη, που εκτελέστηκε στις 18 Μάη 1948.
  • Ο Κώστας Μπανάρας προσφέρει, μέσω ΝΕ Ηλείας, 10.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών του Μήτσου και Θεώνης Μπανάρα, αγωνιστών της Αντίστασης, του μπάρμπα - Γιάννη Μπανάρα που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς της περιοχής Βαλμεσίνικου το 1949 και της θείας του Γιαννούλας Γιαννικοπούλου - Μπανάρα.
  • Ο Παναγιώτης Μαχαίρας, αντιστασιακός, προσφέρει 25.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κέντρου Καματερού.
  • Η Β. Τ. προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νεράιδας Κέντρου Βύρωνα, 110.000 δρχ.
  • Ο Γιάννης Νικ. Παπαντωνίου προσφέρει 5.000 δρχ.
  • Η Κατίνα Κουζοπούλου προσφέρει 15.000 δρχ., στη μνήμη του συζύγου της Αντρέα Κουζόπουλου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ