ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗ,στελέχους του ΚΚΕ, που συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατό του και για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, προσφέρουμε ως πρώτη δόση 300.000 δρχ. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ, στα οποία αφιέρωσε όλη του τη ζωή.

Συγγενείς και φίλοι του

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΠΠΑ,προσφέρω 40.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Κατερίνα Πέππα

* * *

λ9

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας αδελφή ΕΦΗ ΚΑΡΠΕΤΣΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Σπυριδούλα, Ευτυχία, Φώφη Καπρέτσου

* * *

λ9

Στη μνήμη της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ,η οποία πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, τα παιδιά της Χρίστος - Μαρία, Μαρία - Μπάμπης προσφέρουν προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ 50.000 δρχ.

* * *

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια στις 22 Δεκέμβρη από τότε που χάσαμε τον αγωνιστή πρώην δήμαρχο ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ.Η μνήμη σου παραμένει ζωντανή. Σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το δικό σου αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ηλιούπολης.

Στη μνήμη σου, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Α. Μ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΚΑΛΕ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Γιάννης, Ασπασία, Αθηνά, Τριγόνα, Λευτέρης, Ελένη και Γιώργος

* * *

Ο Γιάννης Τζαβέλλας πρόσφερε, μέσω ΚΟΑ, 50.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, στη μνήμη των αγωνιστών γονιών του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,που δολοφονήθηκε στις 29 Αυγούστου 1945 από τρομοκράτες της Δεξιάς. Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,που πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1964. Των εξαδέλφων του ΤΑΣΗ και ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗ,ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΖΙΝΑΚΗ.Καθώς και στη μνήμη και συντρόφων του ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΤΣΗ,ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ,ΑΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ,ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,ΜΙΧΑΛΗ, ΒΛΑΣΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΠΗΛΙΟΥ και ΙΟΥΛΙΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΝΙΤΣΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ και ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΦΙΡΗ,ΜΗΤΣΟΥ Παπαχειλέα ΚΑΦΙΡΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΟΥΡΝΑ,ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗ (Καραντάου), ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΩΚΡΑΤΗ και ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΤΡΑΓΚΑ,ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ,ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΛΙΑ ΓΑΤΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

Προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ και στη μνήμη της μάνας μου ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ,η οποία εκτελέστηκε στα Δεκεμβριανά, της πρώτης εξαδέλφης μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,μαχήτριας του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΖΟΥΡΑ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησιού και του άντρα μου ΤΑΣΟΥ, αντιστασιακού και οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Νώλα Βαζούρα - Παπαδήμα

* * *

λ18

Ο Γιώργος Παυλής, από το Καρλόβασι Σάμου, προσφέρει 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη των γονιών του ΓΙΑΝΝΗ και ΜΑΡΙΓΩΣ.

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα μας ΦΑΝΗ, ο οποίος πολεμούσε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ για ένα καλύτερο αύριο και δολοφόνησαν οι μοναρχοφασίστες το Δεκέμβρη του 1944, προσφέρουμε το συμβολικό ποσό των 80.000 δρχ. για το κόμμα, που άντεξε, αντέχει και θα αντέχει τις φασιστικές θύελλες. Η χιονοστιβάδα που ξεκίνησε πριν από 90 χρόνια δε σταμάτησε και δε θα σταματήσει, μέχρις ότου πλακώσει και το τελευταίο σκουλήκι του φασισμού.

Χ. Γ. Γ. Δ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, η Μαρία Παπαδοπούλου πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΚΚΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων, 3.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Πελαγία Φιλελέ

* * *

λ18

Ο αγωνιστής ΜΗΤΣΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ εκτελέστηκε με τους 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Από τα εφηβικά του χρόνια, αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΚΚΕ, φυλακίστηκε στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, από όπου καταγόταν. Τελευταία είχε μεταφερθεί στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, παραδόθηκε στους Γερμανούς και οδηγήθηκε στην εκτέλεση.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αγαπημένου μου ΒΑΪΟΥ ΚΑΝΑΚΗ,που έφυγε πρόωρα και της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ,προσφέρω 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Θεοδώρα Χατζηευθυμίου

* * *

Ο Νίκος Θεοφιλάτος προσφέρει για τα 80χρονα του ΚΚΕ 100.000 δρχ., μέσω της ΝΕ Αχαϊας, στη μνήμη των αδελφών του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ,μαχητών του ΔΣΕ, που έπεσαν στην Κεφαλονιά. Καθώς και στη μνήμη του αδελφού του πατέρα μου ΔΙΟΝΥΣΗ ΘΕΟΦΥΛΑΤΟΥ,που σκοτώθηκε πολεμώντας τους Ιταλούς φασίστες στα βουνά της Αλβανίας. Και στη μνήμη του αδελφού της μάνας μου ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος τραυματίστηκε σε μάχη και πέθανε το 1960 πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

***

λ9

Στις 7.12.97 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μου μητέρας ΓΙΟΥΛΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της, προσφέρω 20.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Η κόρη της Ελένη Πολύζου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ