ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 1998
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Κανένα πρόβλημα δε βλέπει η κυβέρνηση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Στους ξένους μετανάστες που δεν ξέρουν την ελληνική γλώσσα απέδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίστηκε τις πρώτες μέρες της διαδικασίας χορήγησης της "πράσινης κάρτας".

Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης ζητώντας τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των μεταναστών, την προστασία τους από τους διάφορους αετονύχηδες και την παράταση των σχετικών διαδικασιών για όλο το 1998.

Ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαδικασία της καταγραφής των μεταναστών και γι' αυτό σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απέδωσε τις εικόνες των πρώτων ημερών στον μεγάλο αριθμό των μεταναστών και στο γεγονός ότι αυτοί δεν ξέρουν την ελληνική γλώσσα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη συνεννόηση. Είπε ότι δε δόθηκε καμία κάρτα σε επιτήδειους και ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο έχει μεταφράσει σε εννιά γλώσσες τα σχετικά έντυπα.

Ο Μπ. Αγγουράκης διευκρίνισε ότι η Ερώτησή του δεν αφορούσε μόνο τις πρώτες μέρες αλλά και τις επόμενες διαδικασίες όπως η έκδοση ποινικών μητρώων, πιστοποιητικών υγείας, θέματα στα οποία δεν απάντησε ο υφυπουργός. Σχετικά με τους αετονύχηδες επικαλέστηκε καταγγελία των ίδιων των Αλβανών μεταναστών ότι στην οδό Μενάνδρου λειτουργεί κύκλωμα με τη "λευκή κάρτα".

Στοιχειοθετώντας την καταγγελία του για τη μη ύπαρξη κατάλληλης προεργασίας είπε ότι λόγω αυτής της κατάστασης αναγκάστηκε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να ανοίξει γραφείο όπου εξυπηρετούνται οι μετανάστες.

Μπορούμε να ανταποκριθούμε!

Μια σημαντική ακόμα μάχη που κερδήθηκε, καταγράφουν στα θετικά του αγώνα τους οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, από προχτές. Το μεγαλύτερο από ποτέ, από την άποψη του ύψους, πλάνο οικονομικής εξόρμησης αυτό που αποφασίστηκε στα πλαίσια και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ υπερκαλύφθηκε συνολικά σε ποσοστό 102%! Παίρνοντας υπ' όψη την κατάσταση φτώχειας και της χειρότερης οικονομικής δυσπραγίας, που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εξαιτίας της γενικότερης επίθεσης κατά του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους από την κυβέρνηση Σημίτη και τους βιομήχανους, η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προβάλλει, πράγματι, ως μεγάλο επίτευγμα, και είναι! Και οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, όλοι όσοι συνέβαλαν στη μοναδική επιτυχία δικαιολογημένα μπορεί να είναι περήφανοι για την επιτυχία αυτή του Κόμματος.

Γιατί, όπως επιβεβαιώνει και αυτή η επιτυχία, εκτός των άλλων, το ΚΚΕ μπορεί να βάζει μεγάλους, δύσκολους στόχους και να τους κερδίζει με την οργάνωση και την επίμονη προσπάθεια. Γιατί το θετικό αυτό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα, οι κομμουνιστές, από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουν τον αγώνα του Κόμματος για τα δίκαια και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, για την προοπτική του σοσιαλισμού. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός πως, μαζί με την αποφασιστική συμβολή της δουλιάς των Κομματικών Οργανώσεων, όλου του Κόμματος, των φίλων και των οπαδών του, της ΚΝΕ, καταγράφεται και η μεγάλη ανταπόκριση ευρύτερων στρωμάτων εργαζομένων, του λαού στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Η ανταπόκριση του κόσμου, πέρα από τη δύναμη που δίνει στους κομμουνιστές, βάζει, ταυτόχρονα, μπροστά μας νέες μεγάλες υποχρεώσεις και καθήκοντα. Τιμώντας ουσιαστικά τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, να παλέψουμε για να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιστορία, η δράση και η συνεισφορά του ΚΚΕ στην κοινωνική προκοπή του τόπου, τα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων, για ό,τι θετικό κατακτήθηκε τα τελευταία 80 χρόνια στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ, για τα σημαντικά ζητήματα της χώρας και εκείνα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, για τις προτάσεις και τις λύσεις που προβάλλει το ΚΚΕ στον αντίποδα του μονόδρομου της υποταγής και της υποτέλειας στις αποφάσεις και τα κελεύσματα των αφεντικών του ευρωατλαντισμού, των πολυεθνικών μονοπωλίων.

Ετσι μόνον η 80χρονη ηρωική ιστορία και δράση του ΚΚΕ, οι θέσεις και οι προτάσεις του, μπορούν να γίνουν υλική δύναμη για τους ίδιους τους εργαζόμενους, να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, εμπιστοσύνης στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και δράσης για την προώθηση των οραμάτων και των ιδανικών του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού. Βάζει στους κομμουνιστές προπαντός το καθήκον, να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην οικοδόμηση του Κόμματος, ενός γερού και μαζικού, γερά δεμένου με την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους ΚΚΕ, ώστε να προωθηθεί πιο αποφασιστικά ο στόχος του για το Αντιιμπεριαλιστικό, Αντιμονοπωλιακό, Δημοκρατικό Μέτωπο, για το σοσιαλισμό.

Η πίτα των δημοσιογράφων

Την πίτα της έκοψε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Παρόντες ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης,ο αντιπρόεδρος της ΒουλήςΠ. Κρητικός,οι υπουργοί Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππας και Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος,αρκετοί βουλευτές και πρώην υπουργοί, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, της ΓΣΕΕ, πρόεδροι και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων, διευθυντές εφημερίδων και σταθμών και, βεβαίως, πολλοί δημοσιογράφοι.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς, στη σύντομη ομιλία του, υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας του δημοσιογραφικού κόσμου, ενόψει, μάλιστα, των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος.

Από την πλευρά του, ο Α. Κακλαμάνης στο σύντομο χαιρετισμό του, επισήμανε πως "υπάρχουν εκατοντάδες Ελληνες που εργάζονται στα ΜΜΕ χωρίς καν πράσινη κάρτα, χωρίς καμιά ασφάλιση και σιγουριά για την απασχόλησή τους". Αναφέρθηκε, μια ακόμα φορά, στην απαράδεκτη κατάσταση που έχουν επιβάλει οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως "δεν μπορούμε να αγνοούμε άλλο την κατάσταση (αυτή) στα ΜΜΕ".

  • Την Πέμπτη 29.1.98 θα κόψει την πίτα του και ο Σύνδεσμος Αντιστασιακών Δημοσιογράφων 1941 - '44.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ