ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Γενάρη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Βασίλευσε ο μονόφθαλμος...

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των δικεφάλων με το σχολικό σκορ 47 - 39. Δοκιμάζεται σήμερα ο Ολυμπιακός στη Ν. Σμύρνη με Πανιώνιο

O ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών. Το συγκρότημα του Σβι Σερφ κέρδισε το ντέρμπι από την ΑΕΚ με ένα... σχολικό σκορ (47 - 39!) και εδραιώθηκε μόνος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι δύο πρωτοπόροι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κέρδισαν εύκολα και έτσι διατήρησαν τις θέσεις τους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα παιχνίδια:

Στο Αλεξάνδρειο σε ένα κάκιστο ματς ο λιγότερο κακός (βλέπε ΠΑΟΚ) πήρε τη νίκη από την Ενωση που "φωνάζει" για τη διαιτησία. Ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για "γενναιοδωρία" των διαιτητών προς τον αντίπαλο, όμως το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου ήταν φιλικό. Αλλωστε ο Ισραηλινός κόουτς δεν έκρυψε την εκτίμησή του για την ΑΕΚ: "Παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ελλάδα", είπε ο Σερφ.

Ο Ολυμπιακός σε ρυθμό ρελαντί δε βρήκε αντίσταση στο ΣΕΦ κόντρα στη Δάφνη (σ.σ. νέος κόουτς ο Στιβ Γιατζόγλου) που κάνει αγώνα ζωής και θανάτου πλέον ώστε να μείνει στην κατηγορία. Στα αξιοσημείωτα για τους ερυθρόλευκους η επανεμφάνιση του Παναγιώτη Φασούλα. Σήμερα η ομάδα του Πειραιά δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο (18.30 ΑΝΤΕΝΑ) όπου και ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής που θα ολοκληρωθεί αύριο με τις υπόλοιπες 6 συναντήσεις.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (ανακηρύχτηκε ο καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής) ο Παναθηναϊκός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα από τον "προβληματικό" Αρη. Εύσημα απένειμε ο Σούμποτιτς στον Καλαϊτζή που τον χαρακτήρισε βασικό παίκτη της Εθνικής ομάδας.

Τιμωρία Διαμαντόπουλου

Δύσκολη νίκη σημείωσε το Περιστέρι επί του Απόλλωνα Πάτρας που φωνάζει για τη διαιτησία. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος τιμωρήθηκε χθες με ποινή 2 αγωνιστικών μακριά από τον πάγκο των Αχαιών για τις δηλώσεις του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ηταν στραβό το κλίμα...

Πολύτιμες νίκες πέτυχαν ακόμη: ο Παπάγου επί του Πανιωνίου σταματώντας τη... φόρα των κυανέρυθρων, ο Σπόρτιγκ απέναντι στον Ηρακλή (νίκη σωτηρίας) καθώς και το Ηράκλειο που συνέτριψε την καταδικασμένη Λάρισα με 84 - 42. Νταμπλ σκορ για τους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη που βαδίζουν από το καλό στο... καλύτερο. Η έξοδος στην Ευρώπη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με ανάλογες εμφανίσεις.

ΒΟΛΕΪ
Ντέρμπι στα χαρτιά

Ανετη επικράτηση του Αρη επί του ΠΑΟ με 3 - 0

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Αρης το - θεωρητικά - ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Οι Θεσσαλονικείς χάρη στο εξαιρετικό τους μπλοκ και το σερβίς κέρδισαν τον ΠΑΟ με 3 - 0 (15 - 7 σε 33, 15 - 11 σε 28 και 15 - 6 σε 19) και έμειναν μόνοι δεύτεροι στη βαθμολογία. Από τους "πράσινους", που είχαν προβλήματα στην υποδοχή και αντιστάθηκαν μόνο στο δεύτερο σετ, απουσίασε ο Δ. Ανδρεόπουλος.

Τα φτερά της για την έξοδο στην Ευρώπη άνοιξε το Σάββατο στο "Γ. Μόσχος" η ΑΕΚ, που χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε του Ηρακλή με 3 - 0 (15 - 11, 15 - 8, 15 - 8) και πλέον φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: Ορεστιάδα - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3 - 0 (15 - 6, 15 - 4, 15 - 5), Ολυμπιακός - Πανελλήνιος 3 - 0 (15 - 6, 16 - 14, 17 - 15),

Κτησιφώντας - Κομοτηνή 3 - 0 (15 - 3, 15 - 13, 15 - 8), Φιλία - ΠΑΟΚ 3 - 2 (15 - 13, 16 - 17, 11 - 15, 15 - 11, 15 - 12).

Η βαθμολογία μετά από 11 αγώνες: Ολυμπιακός 22, Αρης 20, Ορεστιάδα 19, Παναθηναϊκός 19, ΑΕΚ 18, Ηρακλής 18, Φιλία 17, Κτησιφώντας 15, Κομοτηνή 13, ΠΑΟΚ 13, Πανελλήνιος 12, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 12.

Στην 9η αγωνιστική της Α2 των ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ζαφειράκης - Αριστοτέλης 3 - 1, Ολυμπιάς - Ιωνικός Νικ. 3 - 0, Μίλωνας - ΕΑ Πατρών 3 - 2, Φάρος - Σέρρες 3 - 0, Ιωνικός ΝΦ - Γρεβενά 3 - 0 Εσπερος - Ηφαιστος 3 - 0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ιωνικός Νικ. με 18 βαθμούς.

Εκπλήξεις επιφύλασσε η 12η αγωνιστική στην Α1 γυναικών όπου Νίκη Αλεξανδρούπολης και Ολυμπιακός υπέστησαν αναπάντεχες ήττες. Τα αποτελέσματα: Βριλήσσια - Αρης 3 - 0, Ηλιούπολη - Νίκη Αλεξανδρούπολης 3 - 2, Ολυμπιακός - Αγ. Σώστης 1 - 3, Παναθηναϊκός - Παπάγου 3 - 0, Φιλαθλητικός - Κοζάνη 3 - 0, Λάρισα - Ιωνικός ΝΦ 3 - 0. Στη βαθμολογία προηγούνται τα Βριλήσσια με 24 βαθμούς και ακολουθούν Φιλαθλητικός με 23 και Παναθηναϊκός με 22.

Στην Ισπανία ο Ολυμπιακός

Με πολλά προβλήματα ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα στην Ισπανία το κρισιμότερο παιχνίδι του για το Κύπελλο Κυπελλούχων κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ασθενείς τον Κουρνέτα με αμυγδαλίτιδα, τον Μέρλο με ιγμορίτιδα και τον Γκιούρδα με πόνους στη μέση. Ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τους Ισπανούς στην τρίτη θέση του ομίλου με 3 β. και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στο φάιναλ - φορ. Στην Γκραν Κανάρια αγωνίζεται ένας πρώην "ερυθρόλευκος", ο Θ. Μιχαλόπουλος.

Ράτζα, Χριστοδούλου και Αλβέρτης έχουν "μπλοκάρει" τον Λιαδέλη που μάτ

Ράτζα, Χριστοδούλου και Αλβέρτης έχουν "μπλοκάρει" τον Λιαδέλη που μάταια προσπαθεί...

Ιστορική μεταγραφή

Ο Νταμίρ Στόγιακ, πρώτος σκόρερ της γιουγκοσλαβικής Βοϊβοντίνα, πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Κροάσια του Ζάγκρεμπ, όπως ανακοίνωσε Κροάτης εκπρόσωπος σήμερα.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, θα είναι ιστορική γιατί θα είναι η πρώτη μετακίνηση Γιουγκοσλάβου ποδοσφαιριστή σε κροατική ομάδα μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κροατίας το 1991. Ετσι ο Στόγιακ θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα παίζει στην Κροατία, αλλά και στην Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας.

"Εκπρόσωποι μας πήγαν στη Μάλτα και έφθασαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία, αλλά οι επαφές συνεχίζονται", δήλωσε εκπρόσωπος της Κροατίας, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Συνωστισμός στη 2η θέση

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του ο Δούκας που για άλλη μια αγωνιστική παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογίας της Α1 ανδρών στο χάντμπολ. Αντίθετα πολύς κόσμος έχει μαζευτεί στη δεύτερη θέση αφού ισοβαθμούν τρεις ομάδες, Σχολές Ξυνή, Ιωνικός, ΓΕΒ.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της 14ης αγωνιστική ο Δούκας πήρε πολύτιμη ισοπαλία στον Βύρωνα από τον Αθηναϊκό, ενώ στο ντέρμπι της Βέροιας ο Φίλιππος νίκησε τη συμπολίτισσά του ΓΕΒ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής ήταν: Αθηναϊκός - Δούκας 20 - 20, Ιωνικός - Σχ. Ξυνή 18 - 16, Τρίτων - Βριλήσσια 29 - 26, Πανιώνιος - Πανελλήνιος 19 - 23, Κιλκίς - Αρχέλαος 30 - 25, Φίλιππος - ΓΕΒ 23 - 22.

Στη βαθμολογία ο Δούκας έχει 23 βαθμούς και ακολουθούν Σχολές Ξυνή, ΓΕΒ, Ιωνικός με 18, Αθηναϊκός 15, Κιλκίς 15, Πανελλήνιος 15, Αρχέλαος 12, Βριλήσσια 11, Τρίτων 11, Φίλιππος 10, Πανιώνιος 2.

@

Πάνω από 250 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας πήραν μέρος στον καθιερωμένο δρόμο θυσίας ΒΟΥΡΒΑΧΕΙΑ, που έγινε την Κυριακή στο Καματερό για να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων στη μάχη του Καματερού. Στα 3.000 μ. ανδρών νικητής ήταν ο Χρ. Ζαρκάδας και στα 3.000μ. γυναικών η Π. Φυτίλη. Στην ομαδική βαθμολογία πρώτευσε ο Πανιώνιος.

ΣΤΙΒΟΣ
Σα'ϊτα ο Γενοβέλης

Με 6.51 στα 60μ. πέτυχε την καλύτερη φέτος επίδοση στον κόσμο. Πανελλήνια ρεκόρ στα 1.500μ και επί κοντώ γυναικών

Την καλύτερη φετινή επίδοση στα 60μ στον κόσμο και τη δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα πέτυχε προχτές ο Αλέξανδρος Γενοβέλης. Ο αθλητής του Πανελληνίου έκανε χρόνο 6.51 (το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 6.50 του Παπαδιά από πέρσι) και έδειξε ότι κάνει μια νέα αρχή μετά το κακό γι' αυτόν 1997. Με το χρόνο αυτό ο Γενοβέλης έχει κάθε δικαίωμα να στοχεύει, όπως ο ίδιος δήλωσε, "στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στη Βαλένθια". Στην προχτεσινή ημερίδα στο Ειρήνης και Φιλίας ο Γενοβέλης έφυγε σαν σαϊτα με χρόνο αντίδρασης 0.143, ενώ δεύτερος ήταν ο Αγ. Παυλακάκης με χρόνο 6.59.

Η προχτεσινή ημερίδα εκτός από την "παγκόσμια" επίδοση του Γενοβέλη είχε ακόμα δύο πανελλήνια ρεκόρ. Στα 1.500μ η Χρύσα Ιακώβου με 4.15.57 κατέρριψε το 4.18.40 της Ειρήνης Θεοδωρίδου που κράταγε από το 1993. Στο επί κοντώ η Θάλεια Ιακωβίδου πέρασε τα 3.70 καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Τσιλιγγίρη (3.65 από τις 18 Γενάρη).

Στα αξιοσημείωτα οι πρεμιέρες για Κόφφα (7.23 στα 60μ.), Σμπώκο (21.31 στα 200μ.) και Αλεξόπουλο (21.41 στα 200μ.), Στρουμπάκο (1.49.18 στα 800μ.).

Στο μήκος ο Κ. Κουκοδήμος στη δεύτερη φετινή του εμφάνιση πήδησε 7.65μ.

Βαρύς ήταν τελικά ο πέλεκυς της ΦΙΜΠΑ που "έπεσε" στην τουρκική ΡΤΤ Αγκυρας για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 15 εκατ. δρχ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα και συγκεκριμένα την ΑΕΚ, γιατί η ΡΤΤ μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική ομάδα αν τερματίσει στην 4η θέση του ομίλου της και η ΑΕΚ στην 1η του δικού της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ