ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ
Πρόβλεψη για... υπέρβαση 4 δισ.

"Υπερβάσεις δεν έχουν γίνει", ισχυρίζεται η διοίκηση της ΕΡΤ, απαντώντας σε δημοσίευμα της χτεσινής "Ελευθεροτυπίας", σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται μέχρι τέλος Ιούνη, υπέρβαση περίπου 4 δισ. στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Τα στοιχεία βασίζονται σε έγγραφο του γενικού διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, Α. Σαλεσιώτη.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΡΤ "εξηγεί" ότι δεν έχουν γίνει υπερβάσεις, αλλά έγινε μια "προειδοποίηση, όπως συνήθως γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να περιοριστούν οι δεσμεύσεις". Διευκρινίζεται, επίσης, ότι με τον όρο "δέσμευση", δεν "εννοούμε δαπάνη, αλλά πρόβλεψη ενδεχόμενης δαπάνης". Η ανακοίνωση, αναφέρεται, ακόμη στον ισολογισμό της διαχειριστικής περιόδου 1.7.96 μέχρι 30.6.97, υπογραμμίζοντας ότι τα καθαρά αποτελέσματα "ζημίες" χρήσεως ανήλθαν σε 9.145.798.359 δρχ., όταν ο"προϋπολογισμός της ίδιας χρήσης, προέβλεπε άνοιγμα ύψους 13.180.000.000 δρχ.". Η ανακοίνωση καταλήγει με το συμπέρασμα ότι "συμφέροντα, που έχουν απολήξεις εντός ΕΡΤ" και θέλουν να θίξουν τη δημόσια εικόνα της, "διαρρέουν διά του Τύπου ψευδείς πληροφορίες και παραποιούν το νόημα των εγγράφων".

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, από την πλευρά του, αρνήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο για το έλλειμμα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει για όλα αυτά τα θέματα, με τη διοίκηση της ΕΡΤ, με την οποία έχει τακτική συνεργασία. Στην ουσία, όμως, ένιψε τας χείρας του, λέγοντας ότι για θα θέματα αυτά "ν' απευθύνεστε στη διοίκηση της επιχείρησης".

Συλλυπητήρια του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Χρήστου Νικολόπουλου, μέλους του ΚΣ, για το θάνατο του πατέρα του.
  • Το ΚΣ της ΚΝΕ εκφράζει επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια και στην οικογένεια της συντρόφισσας Εύας Αδαμίδου, μέλους της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ, για το θάνατο του πατέρα της.
ΚΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το γυναικείο κίνημα

Στα πλαίσια του γιορτασμού των 80χρονων του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Περάματος διοργανώνει την Παρασκευή 6 Φλεβάρη,στις 6.00 μμ στο Δημαρχείο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 19), εκδήλωση - αφιέρωμα με θέμα: "Τα 80χρονα του ΚΚΕ και το Γυναικείο Κίνημα".

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

ΝΕ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεστίαση για τα 80χρονα

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ σας προσκαλεί στη συνεστίαση που διοργανώνει προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ,την Παρασκευή 13 Φλεβάρη στην αίθουσα του ξενοδοχείου "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ", στη μουσική συντροφιά "Τα παιδιά της Αρτας". Τιμή πρόσκλησης 4.000 δρχ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Περιοχής Πάτρας με την ευκαιρία της παρουσίας στη χώρα μας του εκπροσώπου των οικοδόμων της Κούβας για τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, σήμερα Τετάρτη 4 Φλεβάρη,στις 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων της Κούβας.

ΚΟΒ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Εδρασαν τα φασιστοειδή

Την ταμπέλα των γραφείων της ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς έβαψαν με μαύρη μπογιά χτες τη νύχτα τα "γνωστά - άγνωστα" αναρχοφασιστοειδή της περιοχής. Την ενέργεια αυτή καταγγέλλει το Αχτιδικό Γραφείο Κοκκινιάς και καλεί τους εργαζόμενους της Κοκκινιάς και τη νεολαία να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποθρασυνθεί προκαλώντας τους κατοίκους και προξενώντας ζημιές σε καταστήματα της πόλης.

ΚΝΕ
Εκδήλωση την Κυριακή στο Πέραμα

Εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και τις επιπτώσεις του νόμου 2525/97 για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς διοργανώνει η ΟΒ Περάματος της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 μ. στο Δημαρχείο Περάματος. Ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.Η ΟΒ Περάματος καλεί όλους τους νέους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να συζητήσουν για την αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δώσουν μαζί καθηγητές, γονείς και όλος ο λαός και να παλέψουν για ό,τι μας ανήκει, για μια ριζικά διαφορετική πορεία στην παιδεία και την κοινωνία.

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ

Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιούν τις επόμενες μέρες στελέχη του ΚΚΕ.

Σήμερα

  • Στην υπηρεσία του ΧΡΥΣΟΥ ΟΔΗΓΟΥ του ΟΤΕ στις 9.30 πμ και σε συνέχεια στο κτίριο του ΟΤΕ (οδός Κωλέττη) στις 11 πμ περιοδεύει ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
  • Στο Ανατολικό Αεροδρόμιο, στις 10.00 πμ, περιοδεύει ο Ν. Γκατζής,βουλευτής του Κόμματος.
  • Στην ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ στις 9.30 πμ περιοδεύει ο Μ. Κωστόπουλος,βουλευτής του Κόμματος.
  • Στο κεντρικό κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας το πρωί περιοδεύει ο Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο

  • Στη ΔΕΗ Καλλιθέας στις 7.00 μμ περιοδεύει ο Γιώργος Σκιαδιώτης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή

  • Στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ (Γ Σεπτεμβρίου) στις 8.00 πμ και σε συνέχεια στη ΔΕΗ Χολαργού,περιοδεύει ο Μπ. Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Θάνατος αγωνίστριας

Η παλαίμαχη αγωνίστρια Χριστίνα Λυκούρη πέθανε χτες και κηδεύεται σήμερα στις 11 πμ, στο νεκροταφείο της Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ