ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη της αγαπημένης μας φίλης, συντρόφισσας και σεμνής αγωνίστριας ΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΖΩΦ,που αφιέρωσε όλη της τη ζωή στις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας και του σοσιαλισμού και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε 15.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Οι φίλοι και σύντροφοί της Στ. Αρβανιτίδου, Γιάν. Βανιτσίδης, Θεοπούλα, Ιωσήφ Δανάκης, Κ. Δεδόπουλος, Μ. Κανδύλη, Νικ. Κυτόπουλος, Πιπ. Μαρτινάκη, Χρ. Πολυχρονίδης και Θαν. Τσακιράκης.

  • Στη μνήμη της φίλης - μανούλας, όπως την αποκαλούσα, Αννας Κολοζώφ και αντί για στεφάνι στον τάφο της προσφέρω, σύμφωνα με επιθυμία της, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Φώφη Σανσανέλη

  • Στη μνήμη και αντί για στεφάνι στον τάφο της συγκατοίκου μου και φίλης Αννας Κολοζώφ, προσφέρω 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Καλλιόπη Κωσταροπούλου

  • Στη μνήμη της παλαίμαχης αγωνίστριας Αννας Κολοζώφ, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ με τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Νίτσα Παπανικολάου

* * *

λ9

Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, άφησε την τελευταία της πνοή, στο Νοσοκομείο του ΕΕ Σταυρού, η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ.Εφυγε εκείνη - τόσο βιαστικά - κι άφησε τον άντρα της στη μοναξιά. Αφησε απραγματοποίητα τόσα όνειρα... Τον αγώνα της για την ειρήνη πλάι στον άντρα της. Για την κοινωνική προσφορά στο πλευρό των αδύνατων. Για το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στη Δραπετσώνα. Για τη συγγραφή δύο ακόμη βιβλίων "Ο συνδικαλισμός και η εργοδοσία του ΕΕΣ". Μέσα από αυτό, θα φαινόταν η δραστηριότητά της μέσα από την παράταξη "Το ενωτικό του ΕΕΣ" για τα δίκαια των εργαζόμενων - ευρύτερα στον ΕΕΣ και "Ο εθελοντισμός του ΕΕΣ".

Στη μνήμη της, ο σύντροφος στη ζωή της και στον αγώνα προσφέρει 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 7 Φλεβάρη 1998 έφυγε από κοντά μας για πάντα και κηδεύτηκε στο Γ Νεκροταφείο ο αγαπητός μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ.Γεννήθηκε το 1917 στο χωριό Παλιούρι Εβρου. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και έφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Με τις διώξεις της μεταβαρκιζιανής περιόδου, κατέφυγε στο ΔΣΕ.

Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, όπου εργάστηκε σε διάφορες δουλιές και διακρίθηκε για την εργατικότητά του. Παράλληλα, έπαιρνε μέρος στις εκδηλώσεις της Κομματικής Οργάνωσης και του Συλλόγου των Πολιτικών Προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε το 1979. Ο πόλεμος του άφησε πολλά σημάδια, που του θύμιζαν τον αγώνα του με άλλους συντρόφους του. Η ζωή του ως τα 81 χρόνια του ήταν γεμάτη από αγώνες, κακουχίες, πείνα και φτώχεια. Εμεινε όμως πάντα πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του Κόμματος και του λαού για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική πρόοδο και αληθινή δημοκρατία.

Η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι σύντροφοι και συναγωνιστές του θα διατηρούν αιώνια τη μνήμη του αγωνιστή Κώστα Χουδελούδη.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑΤΣΗ,που χάθηκε πρόωρα και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο θείος του Λουκάς και η θεία του Δημητρώ Καρακώστα προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σ. ΚΟΣΜΑΤΟΥ,η αδελφή του Λόλα Κοσμάτου από το Αργοστόλι πρόσφερε για τα 80 χρόνια ζωής και αγώνα του ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟ Αργοστολίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ