ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Μάρτη 1998
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ (Λαέρτη), γραμματέα της ΕΠΟΝ στην κατοχή, και ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ,στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Κολοκοτρώνη Κορυδαλλού 30.000 δρχ.

Γεράσιμος Προκόπης

Αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΕΤΡΑΚΗ,γενικού γραμματέα της Παλλαϊκής Επιτροπής Μαγνησίας και της Πανθεσσαλικής Επιτροπής και με την ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η αδελφή του Δήμητρα Πετράκη - Σκουραδάκη

Ο σύζυγός της Χαράλαμπος Σκουραδάκης

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και αντί για στεφάνι στον τάφο του, σύντροφοί του και παλιοί συνεργάτες του από τα Τρίκαλα πρόσφεραν στη ΝΕ Τρικάλων 46.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* Στη μνήμη του φίλου μου Τάκη Παπανικολάου προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ζωγράφου, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο σύντροφός του Γιάννης Κασιόλας

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου, συγκρατούμενου και συμπατριώτη ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στην εφημερίδα στην οποία είχε διαθέσει τα πάντα έως τις τελευταίες μέρες του.

Ντίνος Κοντογιαννόπουλος

* * *

Η αγαπημένη μας ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΑΛΙΔΟΥ,μέλος του ΚΚΕ, που έφυγε από κοντά μας στις 20 Δεκέμβρη 1997, γεννήθηκε στο Βόλο. Για την πατριωτική δράση της φυλακίστηκε στου "Αβέρωφ" και εξορίστηκε στην Ανάφη για πολλά χρόνια.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω KΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η ανιψιά της Κασσιανή

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΦΙΡΗ,το γένος Στροφύλα, προσφέρω στη ΝΕ Ηλείας για τα 80χρονα του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Σοφούλα Καφίρη - Φωτοπούλου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ,καθώς και στη μνήμη των θείων μου αγωνιστών ΑΝΤΡΕΑ και ΜΑΡΙΓΩΣ ΚΡΑΠΑ,προσφέρω 10.000 δρχ. στη ΝΕ Ηλείας για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Βάσω Γεωργούλη

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΛΑΡΗ ο οποίος ως την τελευταία του πνοή στις 20 Απρίλη 1995, αγωνιζόταν με ήθος, ευγένεια, συνέπεια και αυταπάρνηση, για τα υψηλά ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού, οι Λ. και Α. Χ. πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

* Ο Σωκράτης Ακρίτας πρόσφερε 50.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Αύριο, Κυριακή 15 Μάρτη, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της ΑΝΘΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ.Γεννήθηκε το 1906 στη Βαμβακού Λακωνίας. Στην κατοχή και στον εμφύλιο ήταν τροφοδότης και αρωγός των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη μνήμη της και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, ο αδελφός της Τάσος πρόσφερε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Λακωνίας.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΖΩΦ,μέλους του ΚΚΕ, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και αντί για λουλούδια στο νωπό τάφο της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΜΕ.

Γιώργος Μπακοβασίλης

* * *

Ο Γιώργος Μπακοβασίλης πρόσφερε άλλες 10.000 δρχ. στο ΚΜΕ στη μνήμη και αντί για λουλούδια στον τάφο του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΗ,ΕΠΟΝίτη στην κατοχή και στελέχους του ΚΚΕ.

* * *

Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης και αξέχαστης συζύγου μου ΙΟΚΑΣΤΗΣ ΤΕΡΖΗ.Μαχήτρια του ΔΣΕ στον εμφύλιο, τραυματίστηκε στις μάχες του Γράμμου. Τριάντα χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην πρώην ΓΛΔ, σπούδασε παιδαγωγός και με τον επαναπατρισμό της εκλέχτηκε μέλος του Γραφείου της ΝΕ Σερρών. Διορίστηκε παιδαγωγός στο Νομό Κοζάνης και παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στο Παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης και αξέχαστης συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα προσφέρω 20.000 δρχ. στη ΝΕ Γρεβενών, 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στην εφημερίδα του Παραρτήματος Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ "Φωνή της Εθνικής Αντίστασης".

Νίκος Τερζής

* * *

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1922. Ο ίδιος και η οικογένειά του πρωτοστάτησαν στη δημιουργία αντιστασιακής οργάνωσης στην Αμαλιάδα. Από το σπίτι τους ξεκίνησε ο πρώτος για το βουνό ο Γιάννης Γαλανόπουλος (Ανέστης). Το Νοέμβρη του 1943 συνέλαβαν στο σπίτι τους τον γραμματέα της ΝΕ Θεόδωρο Ζώρα (Παναγιώτη) και τα μέλη της Σάκη Κορφιάτη και τον αδελφό του, οι οποίοι εκτελέστηκαν. Την άλλη μέρα όλη η οικογένεια εγκατέλειψε τη λεηλατημένη περιουσία και ήρθαν στην Αθήνα. Ο Θόδωρος έδρασε στην Κυψέλη. Το 1947 πιάστηκε και στάλθηκε στο Μακρονήσι από όπου δραπέτευσε. Εζησε 25 χρόνια σε αναγκαστική υπερορία.

Πέθανε στις 3 Μάρτη 1989.

Στη μνήμη του τα αδέρφια του Νίκη Συριοπούλου - Κουρβισιάνου και Κώστας Συριόπουλος προσφέρουν 15.000 δρχ για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ζήτησε να τον συντροφέψει στο τελευταίο του ταξίδι.

Επίσης η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ιφιγένεια Κατράδη - Συριοπούλου πρόσφερε 150.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο, Κυριακή 15 Μάρτη, στην εκκλησία του Νεκροταφείου Αγ. Βασιλείου στο Περιστέρι, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΛΙΟΥΛΙΑ

Με εντολή του στην κόρη του, αφήνει 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου.

* * *

Αύριο, Κυριακή 15 Μάρτη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στο Xαϊδάρι, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστήΚΩΣΤΑ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ

Τα παιδιά του Τριάδα, Δημήτρης, Μόσχος

Οι νύφες και τα εγγόνια του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ