ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Μάρτη 1998 - 1η έκδοση
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα καλά παιδιά

Τα "Καλά παιδιά" ξαναήλθαν από την περασμένη Κυριακή, για να κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς και μεγάλους τηλεθεατές. "Τα καλά παιδιά" δεν είναι άλλα από τους ήρωες του πρώτου βιβλίου των σχολικών χρόνων, που έρχονται, για να μας γυρίσουν αρκετά χρόνια πίσω, τότε που το παλιό αναγνωστικό με την εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου μεγάλωνε γενιές και γενιές. Ετσι η Νίνα, ο Ρήγας, η Αννα, ο πατέρας, η μητέρα, η γιαγιά ζωντανεύουν στη σειρά του πρώτου καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης και μαζί τους έρχονται οι μνήμες και οι εικόνες που χάθηκαν για πάντα. Η ιδέα γι' αυτή τη σειρά των δεκατριών επεισοδίων ανήκει στον Λουκιανό Κηλαηδόνη και την Αννα Βαγενά και γεννήθηκε από τη δισκογραφική δουλιά του Λ. Κηλαηδόνη "Αχ πατρίδα μου γλυκιά". Το δεύτερο επεισόδιο ξαναζωντανεύει τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, μέσα από τις ζωγραφιές του Κ. Γραμματόπουλου και τα εμβατήρια της 28ης Οκτωβρίου. Ο Λ. Κηλαηδόνης συγχρόνως θυμάται τον Μικρό Ηρωα. (Κυριακή ΕΤ - 1 19.00)

Μουσική από τον κινηματογράφο

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ επιχειρεί ένα οδοιπορικό στο συναρπαστικό τοπίο του ελληνικού κινηματογράφου με τραγούδια που αγαπήθηκαν και σημάδεψαν μια εποχή. Η συναυλία που θα μεταδοθεί είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Χορν και στους αφανείς ήρωες των κινηματογραφικών συνεργείων, τους διευθυντές φωτογραφίας, τους ηχολήπτες, τους μακιγιέρ, τους μακετίστες, τους φωτιστές, τους ηλεκτρολόγους, που το σωματείο τους, η ΕΤΕΚΤ γιορτάζει φέτος τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της και ο κινηματογράφος γιόρτασε τα 100 χρόνια του. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Δάμπαση. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός και τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Βασίλης Λέκκας και η Θεοδοσία Στίγκα. (Κυριακή ΝΕΤ 22.00)

Με το λόγο του Ελύτη

Τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, το πρώτο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης θα μεταδώσει απ' ευθείας από την Εθνική Πινακοθήκη την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της ΕΤ - 1, της Εθνικής Πινακοθήκης, της Ορχήστρας των Χρωμάτων και των εκδόσεων "Υψιλον". Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι Μίκης Θεοδωράκης, Χρυσή Καρύδη, Νίκος Κούνδουρος και η σύντροφος της ζωής του Ιουλίτα Ηλιοπούλου, θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα έργα του ποιητή "Αξιον Εστί" και "Μικρός Ναυτίλος". Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, τα οποία θα ερμηνεύσει ο Σπύρος Σακκάς. (Πέμπτη ΕΤ - 1 20.00)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ