ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέθανε πρόσφατα ο αγωνιστής ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ από τους Σιταγρούς Δράμας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, πολέμησε τους κατακτητές στην Κεντρική Μακεδονία. Πιάστηκε από τους τρομοκράτες της ΠΑΟ, ξυλοκοπήθηκε επί δυόμισι μήνες, χωρίς να μαρτυρήσει. Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πήρε μέρος σε όλες τις μάχες της περιοχής.

Για την πατριωτική δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του, διώχτηκε και εξορίστηκε.

Καθημερινός αναγνώστης της εφημερίδας του ΚΚΕ, του "Ριζοσπάστη", έμεινε πιστός στο κόμμα μας. Πέθανε με σφιγμένη τη γροθιά.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στη ΝΕ Δράμας 50.000 δρχ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ,που πέθανε στις 26 Μάρτη 1998, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πειραιά και υποσχόμαστε ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα για τα ιδανικά του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

  • Επίσης στη μνήμη του Διονυσίου Δαμουλιάνου, ο Χαράλαμπος Ζαφειράτος πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 25 Μάρτη 1998 χάσαμε την αγωνίστρια ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ,μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε 20.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Κέντρου "Αγ. Δημητρίου".

* * *

Προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80 χρόνια της δοξασμένης ιστορίας του στη μνήμη των γονιών μου για ό,τι έκαναν για μένα και ιδιαίτερα για τη στήριξή τους στα χρόνια της φυλάκισής μου από το 1947 ως το 1963 ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ,που πέθανε το Γενάρη του 1963 και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗ,που πέθανε το Μάρτη του 1963. Καθώς και στη μνήμη των ανώνυμων συγγενών των αγωνιστών που στήριξαν τον αγώνα με ποικίλες θυσίες - ανώνυμα και μαρτυρικά - στα 80 χρόνια της πορείας του ΚΚΕ.

Γιώργος Λεμονίδης - Θεσσαλονίκη

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή, 5 Απρίλη στις 10.15 π.μ. στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΤΟΥ

από τα Μητακάτα Κεφαλονιάς.

Η σύζυγός του Μαίρη Λουκάτου

Ο αδελφός του Γιώργος

Θάνατος αγωνιστή

Πέθανε και κηδεύτηκε την 1η Απρίλη 1998 ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΛΙΟΣ,μέλος του ΚΚΕ. Καταγόταν από τη Χιλιαδού Φθιώτιδας. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ το 1943 και αργότερα βγήκε στο βουνό, αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Κυνηγήθηκε μετά την Απελευθέρωση και κατέφυγε στο ΔΣΕ.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία από όπου επαναπατρίστηκε το 1982. Δούλεψε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, ήταν μέλος του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΕΠΠ και για ένα διάστημα μέλος της ΔΕ του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Φθιώτιδας, αντιπροσωπεία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και των αντιστασιακών και κατέθεσαν στεφάνια στη σορό του.

Τον τελευταίο χαιρετισμό στον νεκρό αγωνιστή απηύθυνε ο Ανδρέας Μούσης.

Ευχαριστήριο

Μεγάλη η θλίψη μας για το χαμό σου σύζυγε, πατέρα και αδελφέ μας Μιχάλη Τσακλίδη.Αλλά μεγάλη και η υποχρέωσή μας για το χρέος μας! Το χρέος, που και εσύ έλεγες, για τους ανθρώπους που στάθηκαν κοντά σου τα τελευταία 2 χρόνια. Και ιδιαίτερα τους τελευταίους 4 μήνες.

Ευχαριστούμε,

τους αιματολόγους, ειδικευμένους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό της Α πτέρυγας της Β πτέρυγας και του τμήματος αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα όλους τους αιμοδότες σου, τους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους, για να σε βοηθήσουν, στον αγώνα ζωής, που έδινες.

Τους ευχαριστούμε όλους, όπως ήθελες, και όπως νιώθουμε την ανάγκη, αξέχαστε Μιχάλη, γιατί έκαναν, όχι μόνο όσα επιβαλλόταν, αλλά ακόμη περισσότερα με προθυμία και ευαισθησία.

Η οικογένειά σου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ