ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Ο λαός με την ψήφο του θα δώσει λύση

Ελεύθερος αφέθηκε χτες το μεσημέρι ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας μετά την έφεση που ασκήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης, ο δήμαρχος είπε ότι δεν άσκησε έφεση αμέσως επειδή έκρινε ότι "οι αποφάσεις αυτές δεν είναι τόσο απλές, ώστε ασκώντας μια έφεση να σταματήσουν ασχολίαστα φαινόμενα, τα οποία θεωρούνται άκρως επικίνδυνα, εφ' όσον πρόκειται για ζητήματα περιβάλλοντος". Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, μετά από προσφυγή των κληρονόμων Βεϊκου, επειδή έγινε αναδάσωση σε χώρο του κτήματος Ομορφοκλησιάς και η απόφαση αυτή του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανιστεί ως ήρωας και... προστάτης του περιβάλλοντος.

"Η δημοσιότητα που έδωσε στο συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος, μπορούσε να είχε δοθεί και με αρκετές άλλες ευκαιρίες", υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία",επισημαίνοντας ως τέτοιες:

- Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων που ανεξήγητα καθυστερεί αν και υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις.

- Την εναντίωση στη χρησιμοποίηση έκτασης 120 στρεμμάτων από το χώρο αυτό για τη δημιουργία παλαί ντε σπορ για το πινκ πονκ με χωρητικότητα 6.000 θεατές και 800 θέσεων πάρκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

- Την πίεση στην πολιτεία να τελειώσουν οι δίκες διεκδίκησης του χώρου από τους διεκδικητές

- Την άμεση υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του υπουργείου Γεωργίας για την αναδάσωση όλου του χώρου που διοικητικά ανήκει στο δήμο.

"Πιστεύουμε ότι ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να έχει άμεση παρέμβαση σε οποιεσδήποτε δίκες γίνονται ώστε να προασπίζεται και αυτή το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου", τονίζει η "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία". Επισημαίνοντας ότι "στο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε ακόμα μια φορά ότι οι φορείς της πόλης έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για τη διασφάλιση του χώρου και την αναδάσωσή του", υπογραμμίζει: "Δυστυχώς με την πολιτική και ταχτική που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή, οι μαζικοί φορείς και οι κάτοικοι έχουν μείνει μακριά από τα δρώμενα στην πόλη μας. Εμείς καταδικάζουμε αυτή την πρακτική και καλούμε όλους τους δημότες να συσπειρωθούν και μαζί να αγωνιστούμε για την επίλυση τόσο του συγκεκριμένου θέματος, όσο και των υπολοίπων που απασχολούν την πόλη μας και τους κατοίκους της. Η παρένθεση της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης στο δήμο πρέπει να τελειώσει. Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν και πάλι στην πόλη ως διοίκηση την παράταξή μας, που τόσο όσο ήταν στη διοίκηση του δήμου, όσο και στην αντιπολίτευση, καθημερινά δίνει μάχη για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων".

Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων
  • Να παλέψουν μαζί "για ένα δήμο που θα υπηρετεί τον αιγαλιώτικο λαό και τις ανάγκες του", καλεί τους δημότες η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" Αιγάλεω, η οποία, αύριο, στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο "Γ. Ρίτσος", θα ανακηρύξει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στις ερχόμενες εκλογές.
  • Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους φίλους και τα μέλη της η Διοικούσα Επιτροπή της "Δημοτικής Αναγέννησης Αγίων Αναργύρων",που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Νικολάου Πλαστήρα 107, δίπλα στη ΔΕΗ). Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι ο απολογισμός της παράταξης, η διακήρυξη για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και η ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου.
  • Η "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Βριλησσίων" καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε ανοιχτή συγκέντρωση - σύσκεψη, αύριο, στο "Στέκι της Νεολαίας" (Ολύμπου και Φλωρίνης), στις 10.30 το πρωί. Στη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου και θα καθοριστούν οι στόχοι της Κίνησης για τις επόμενες εκλογές.
  • Η "Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας" διοργανώνει, αύριο, στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στο Κέντρο Νεότητας, με θέμα την ανακήρυξη του Βασίλη Λεμπέση υποψήφιου δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές.
  • Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πάρουν μέρος στη σύσκεψη μαζικών φορέων της περιοχής Αχαρνών, που διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Απρίλη, στην αίθουσα Συλλόγου Γυναικών (Αχαρνών 152) στις 7.30 το απόγευμα. Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση της δημοτικής παράταξης για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στα δημοτικά προβλήματα. Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί κι ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων Αυδής.
  • "Οι θέσεις της Κίνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της περιοχής", είναι το θέμα της συγκέντρωσης - συζήτησης που οργανώνει η Επιτροπή Στήριξης Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", τη Δευτέρα 6 Απρίλη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της "Παναρκαδικής" (Τζωρτζ 9, 1ος όροφος). Στη συγκέντρωση θα μιλήσει μέλος της Γραμματείας της Κίνησης.
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ και συγγενείς των θυμάτων τελούν αύριο Κυριακή 5 - 4 - 98 στις 11 π.μ. το καθιερωμένο ετήσιο τρισάγιο στον Αγιο Φανούριο, τόπο που εκτελέστηκαν οι αγωνιστές: Βασίλης Μελέτης, Ηλίας Σπυρογιαννάκης.Θα τιμηθούν οι 43 ήρωες αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ της περιοχής Λουτρακίου - Περαχώρας. Καλείται ο λαός της περιοχής να τιμήσει με την παρουσία του τους πεσόντες.

- Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση που ξεκινά την ίδια μέρα από την πλατεία Κάνιγγος στις 8 π.μ..Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 82.34.296, 82.22.952, 38.44.853.

- Το Παράρτημα ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΘΗΣΕΙΟΥ - ΠΑΝΩ ΣΦΑΓΕΙΩΝ παίρνει μέρος στην εκδήλωση και καλεί τα μέλη του την ίδια μέρα να συναντηθούν στις 8 π.μ. στον Ηλ. Σταθμό Πετραλώνων να ξεκινήσουν για το Λουτράκι.

Γενικές Συνελεύσεις
  • Τις Γενικές τους Συνελεύσεις πραγματοποιούν τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ:
  • Σήμερα:

- ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ στις 11 π.μ.,στην Κρητική Εστία (Στράβωνος 12). Καλούνται τα μέλη να παρευρεθούν.

- ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ στις 10.30 π.μ. στο Α ΚΑΠΗ της περιοχής. (Η Συνέλευση είναι οριστική).

  • Επίσης αύριο Κυριακή 5 - 4 - 98:

- ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76).

- ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ στις 10 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

- ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ στις 10.30 π.μ.,στο σπίτι της ΕΠΟΝ (Δουκίσσης Πλακεντίας 3).

- ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (είσοδος από Αρτης).

- ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Παραρτήματος, Γρηγορίου Λαμπράκη 217.

- ΙΛΙΟΥ (Νέα Λιόσια) στις 10 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

- ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ στις 11 π.μ. στην αίθουσα των "Δημοκρατικών Γυναικών" στην πλατεία Μελισσίων.

- ΜΟΣΧΑΤΟΥ στις 10.30 π.μ. στο γραφείο του Παρ/τος (Σωκράτους 29).- ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ (Θεσσαλονίκης) στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΑΚ, Ολύμπου 97.

  • Ακόμη την Τετάρτη 8 - 4 - 98:

- ΠΕΙΡΑΙΑ στις 5 μμ,στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

- ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ,στις 6 μμ,στα γραφεία του (Θεμιστοκλέους 48, ισόγειο).

"Μολότοφ" σε ΙΧ

Αγνωστοι δράστες πέταξαν χτες το μεσημέρι βόμβα "μολότοφ" σε ΙΧ υπαλλήλου των ΕΛΤΑ που ήταν σταθμευμένο έξω από το Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη. Επίσης άγνωστοι πυρπόλησαν με γκαζάκια αυτοκίνητο του ΥΠΕΧΩΔΕ στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Χ. Τρικούπη. Τραυματίστηκε ο οδηγός του Γ. Μουχτάρης, 35 χρόνων, ενώ η φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε δυο ΙΧ που ήταν παρκαρισμένα δίπλα του.

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κόπηκαν δέντρα που μπορούσαν να σωθούν

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Πολιτών Γλυφάδας καταγγέλλει την αναλγησία της κρατικής "μηχανής" στην περιοχή, γιατί μετά την πρόσφατη κακοκαιρία αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα ιδιώτες μαζί με τα ξεριζωμένα δέντρα να κόψουν και αυτά που μπορούσαν να σωθούν.

Η Κίνηση κάνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς να καθορίσουν ποια δέντρα επιβάλλεται να κοπούν και ποια μπορούν και πρέπει να σωθούν. Παράλληλα, κάλεσαν την πολιτεία να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους μεγάλους περιβαλλοντικούς "θησαυρούς" της περιοχής, τη δασική έκταση του Γκολφ, την περιοχή των "Αστεριών" και τους πρόποδες του Υμηττού, όπου τα οικονομικά συμφέροντα "θα σπεύσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές κατακόβοντας τα τραυματισμένα δέντρα".

Καταργούνται τα ειρηνοδικεία

Καταργούνται τα ειρηνοδικεία και θα μετατραπούν σε πρωτοδικεία. Συνολικά θα καταργηθούν 250 ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα και 650 ειρηνοδίκες θα γίνουν πρωτοδίκες. Εχει ήδη καταρτιστεί το σχέδιο νόμου και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και των περισσότερων ειρηνοδικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, τα 250 ειρηνοδικεία θα μετατραπούν σε μονομελή πρωτοδικεία, άλλα από αυτά ως έδρα μονομελούς πρωτοδικείου και άλλα (μεταβατικά) ως παραρτήματα κοντινών πρωτοδικείων. Στην πορεία και τα μεταβατικά πρωτοδικεία θα καταργηθούν και θα παραμείνουν (ως έδρες) όσα δικαστήρια βρίσκονται σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, όπως νησιά κλπ., ή θεωρείται απολύτως αναγκαία η λειτουργία τους.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΙΩΑΝΝΗ ΑΘΑΝ. ΠΑΛΑΣΚΑ

Ταξίαρχο ε.α.

κηδεύουμε τη Δευτέρα 6.4.98 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου του Α Κοιμητηρίου Αθηνών.

Η σύζυγος: Μαρία. Τα παιδιά: Ειρήνη και Βασίλης, Θάνος και Γιούλα. Τα εγγόνια: Γιάννης, Μαριάντζελα, Μαριάννα. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Αύριο Κυριακή 5 Απρίλη, στην εκκλησία της Αγ. Ευφημίας στη Ν. Φιλαδέλφεια και ώρα 10.30 θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του ιδεολόγου και αγαπημένου θείου μας

ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΤΣΕΛΗ

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ. μέσω της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Τα ανίψια του: Κωνστάνς Νιτσόλα, Νίκος Καζούρης, Γιάννης και Αλεξάνδρα Κωτσέλη, Μιλτιάδης και Βίκυ Δέλγερη, Αννα Κωτσέλη.

Συγκέντρωση για να σωθεί ο χώρος στο Γουδί

Λαϊκή συγκέντρωση για τη διάσωση των 960 στρεμμάτων στο Γουδί, διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου".Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Το πάρκο στο Γουδί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοτική Πρωτοβουλία" είναι μια ανάσα για την πόλη, και καλεί τους δημότες να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι να πουν ένα βροντερό "όχι" στα σχέδια τσιμεντοποίησης και τεμαχισμού του πάρκου, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας στις μεθοδεύσεις για δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου του Βαρδινογιάννη, να στιγματίσουν την "παράξενη αδράνεια" των Δήμων Ζωγράφου και Αθήνας και αγωνιστικά να απαιτήσουν ενιαίο πάρκο πρασίνου και διαδημοτικό φορέα διαχείρισής του.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΑ

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ 1967-'74 (ΣΦΕΑ) θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε αύριο Κυριακή 5-4-98 στις 10 πμ,στην αίθουσα του ΣυνδικάτουΟικοδόμων, Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος.

Θέματα:

- Απολογισμός δράσης του ΔΣ

- Οικονομικός απολογισμός

- Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

- Εγκριση απολογισμού δράσης, οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού

- Προγραμματισμός δράσης

- Προτάσεις.

Αστυφύλακας προφυλακίστηκε για ναρκωτικά

Στη φυλακή οδηγήθηκε χτες ο 25χρονος αστυφύλακας Βασ. Ρούκας με την κατηγορία της προμήθειας, αγοράς, διάθεσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανή (κακούργημα). Ο ισχυρισμός του ότι βρισκόταν στο σπίτι των Αλβανών Σελάρι Μεμούσι και Βάσα Θοδώρα, 47 χρόνων, επειδή διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τη γυναίκα, δεν έπεισε χτες ούτε τον τακτικό ανακριτή Αθηνών, ούτε τον αρμόδιο εισαγγελέα, οι οποίοι μετά την απολογία του αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση. Η ίδια τύχη περίμενε και τους Αλβανούς. Η σύλληψη των τριών έγινε στις 30 του Μάρτη μέσα σε σπίτι στον Κολωνό, όπου είχαν κρύψει μισό κιλό χασίς και 50 γραμμάρια ηρωίνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ