ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειαζόταν σύγκρουση

Tο KKE από το 1985 είχε δώσει την πρότασή του για το ενιαίο πρόγραμμα ανάπτυξης των μεταφορών, χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων. Δεν έγινε τίποτα σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί έπρεπε να συγκρουστείτε με τις πολυεθνικές των χερσαίων μεταφορών, αλλά και τους εφοπλιστές, στους οποίους έχει παραδοθεί η ελληνική ναυτιλία.

Προωθούν το χαφιεδισμό

H Βουλή καλείται να ψηφίσει κανονισμούς εργασίας για την ΟΑ, που καταργούν την έννοια του συνδικαλιστικού κινήματος. Που προωθούν το ατομικό φακέλωμα, το χαφιεδισμό που επιδιώκουν να σκύψει το κεφάλι ο εργαζόμενος και να μετατραπούν οι εργασιακοί χώροι σε κάτεργα.Επανέρχονται οι δηλώσεις μετανοίας και το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων, προκειμένου να υπογραφούν εν κρυπτώ επαίσχυντες και κατάπτυστες συμφωνίες. Αυτήν είναι η δημοκρατία σας; Με το λαό στον γύψο;

Εφ' όλης της ύλης το ΟΧΙ

To OXI στο σημερινό νομοσχέδιο πρέπει να είναι εφ' όλης της ύλης γιατί αύριο έρχεται η σειρά του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, της ΕΥΔΑΠ. Η αρχή πρέπει να γίνει σήμερα για να μην φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε και για ιδιωτικοποίηση της Ακρόπολης επειδή οι ξένοι θα τη συντηρούν καλύτερα.

Να μην παραπονιέται ο Κ. Σημίτης ότι δήθεν "δεν είμαστε πρωτότυποι". Ο ίδιος έκανε μία "κατεψυγμένη" ομιλία την οποία κάνει πάντα, είτε πλημμυρίζουν τα Α. Λιόσια είτε ιδιωτικοποιείται ο ΟΤΕ και η "Ολυμπιακή". Ο πρωθυπουργός σε όλους και σε όλα απαντάει ότι η λύση είναι η ΟΝΕ και η "παγκοσμιοποίηση". Δεν απαντάει όμως γιατί με αυτές τις πολιτικές θεριεύει ο πλούτος και από την άλλη μεγαλώνει η φτώχεια.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Αποφασιστικό και ουσιαστικό "όχι" πρέπει να πουν με την ψήφο τους τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο νομοσχέδιο ξεπουλήματος του Εθνικού Αερομεταφορέα, που είναι η απαρχή εκποίησης και των υπολοίπων ΔΕΚΟ!Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΟΑ.

Μια συνεδρίαση στην οποία μέχρι αργά το βράδυ ήταν... άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου, αφού στις 10.00 ο αρμόδιος υπουργός Αναστάσιος Μαντέλης παρουσίασε ένα νέο άρθρο - κανονισμό εργασίας του προσωπικού της εταιρίας, το οποίο και βάφτισε - εντελώς πραξικοπηματικά - προϊόν συμφωνίας κυβέρνησης και εργαζομένων.

Το ΚΚΕ ζήτησε την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος έκανε λόγο για εργαζόμενους "με το πιστόλι στον κρόταφο", που τους ζητούνται "δηλώσεις μετανοίας". Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στην ομιλία του προανάγγειλε εμμέσως ανάλογες "διαρθρωτικές αλλαγές" σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε την άμεση ιδιωτικοποίηση της ΟΑ. Χτες αργά το βράδυ κατατέθηκαν δύο προτάσεις ονομαστικής ψηφοφορίας, από το ΚΚΕ, το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ και χωριστά από τη ΝΔ. Σήμερα θα γίνουν οι ψηφοφορίες.

Τόσο καιρό έριχναν λάσπη

O πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε, γιατί απέτυχαν τα προγράμματα στην "Ολυμπιακή". Τόσο καιρό όμως έριχναν λάσπη στους εργαζόμενους πως δήθεν φταίνε αυτοί και έρχεται τώρα η κυβέρνηση να πει ότι δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν.Μετά από πέντε χρόνια, όταν δε θα υπάρχει "Ολυμπιακή", θα λέει και πάλι ότι δεν είναι ώρα να συζητάμε, γιατί δεν υπάρχει "Ολυμπιακή"!!!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ