ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ,που έφυγε από τη ζωή στις 19 Μάρτη 1998, τα παιδιά της Δήμητρα και Βαγγέλης Παπασταματίου πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τσιμέντων Χαλκίδας, 50.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΗ και προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ, ο αδελφός του Δήμος Βερβενιώτης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Καμινίων, 100.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ο Θανάσης Γκόλιας πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ η γυναίκα του και οι κόρες του προσφέρουν για τα 80χρονα του ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, της οποίας ήταν μέλος.

* * *

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Κούλα) Ατζάκη - ΣΦΥΡΗ,μέλος του ΚΚΕ, που πέθανε στις 25 Μάρτη 1998, γεννήθηκε στο Βρονταμά Λακωνίας. Νωρίς ακολούθησε το δρόμο του αγώνα, μαζί με τον αδερφό της Γιώργο, καπετάνιο του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949.

Οι φυλακές και οι εξορίες δε λύγισαν την αγωνίστρια Κούλα, η οποία αγωνιζόταν για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης ως το τέλος της ζωής της.Στη μνήμη της συγγενείς, σύντροφοι και πατριώτες της προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό της σύντροφο, ως την τελευταία μέρα της ζωής της.

* * *

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ,που πέθανε πριν από λίγο καιρό, ήταν έφεδρος αξιωματικός στο αλβανικό μέτωπο. Στην Κατοχή, από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ πήρε μέρος, από διάφορες διοικητικές θέσεις, σε μάχες στα βουνά της Νιγρίτας, των Κερδυλλίων, των Σερρών και της Δράμας. Διοικητής του 21ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, απελευθέρωσε την πόλη των Σερρών από τους Βούλγαρους κατακτητές.

Στον Εμφύλιο, από τους πρώτους αντάρτες του ΔΣΕ στην περιοχή της Νιγρίτας, αναδείχτηκε σε διοικητή της 132ης Ταξιαρχίας.

Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, με αποστολή κατέβηκε στην Ελλάδα παράνομα και πήρε μέρος στην ανασυγκρότηση παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ.

Τελευταία, παρά την προχωρημένη ηλικία του, βοηθούσε τις οργανώσεις των Σερρών.

Στη μνήμη του οι συνάδελφοι της κόρης του Δέσποινας από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΑΚΡΙΔΑ προσφέρω στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος, 100.000 δρχ.

Η σύζυγός του

* * *

Ο Νίκος Κυριακού πρόσφερε 8.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 2.000 δρχ. στην ΠΕΑΕΑ.* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ ο Φίλιππος Χαλκιάς πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ περάματος 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ και ΜΗΤΣΟΥ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ στελεχών του ΚΚΕ η Βάσω Παπαδοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΚΚΟΥ από τη Φθιώτιδα, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Κ. Ε.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ο Παναγιώτης Χρήστου πρόσφερε στη ΝΕ Τρικάλων 15.000 δρχ.* * *

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της αδελφής μου ΝΙΚΗΣ.

Στη μνήμη της προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης.

Ελπίδα

* * *

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής ΑντίστασηςΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝΗ,μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Ναυπακτίας - Δωρίδας της ΠΕΑΕΑ. Γεννήθηκε στη Μανάγουλη Δωρίδας το 1923. Στις 16 Γενάρη 1943 κατατάχτηκε στο Αρχηγείο Δωρίδας του ΕΛΑΣ, με το ψευδώνυμο Θεμιστοκλής. Πήρε μέρος στις μάχες στο Λιανοκλάδι, το Κούρνοβο, στην Καϊτσα, στη Νέα και Παλαιά Γενιτσού. Εδρασε και ως σαμποτέρ. Μετά την Απελευθέρωση κυνηγήθηκε από Χίτες και ΜΑΥδες και έζησε στην παρανομία ενάμιση χρόνο. Πιάστηκε το 1947 και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη και το Μακρονήσι. Κρατήθηκε 2 χρόνια στα Γιούρα και αφέθηκε ελεύθερος το 1954. Εκανε συνολικά 8 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες.

Στη μνήμη του τα μέλη του Παραρτήματος Ναυπάκτου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 10.000 δρχ. για την αγορά Γραφείων του ΚΚΕ στο Αγρίνιο.

* Επίσης, στη μνήμη του Νίκου Καραχασάνη,ο Βασίλειος Παπαδημητρίου, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Ναυπακτίας - Δωρίδας της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε 10.000 δρχ. για την αγορά γραφείων της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

* * *

Στη μνήμη του ΠΕΡΙΚΛΗ και όσων έπεσαν στον αγώνα για τα ιδανικά της λευτεριάς, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Λούλα Παπαμιχαήλ

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε ολόθερμα τους συναγωνιστές, συντρόφους, φίλους και γνωστούς που μας συμπαραστάθηκαν στο βαθύτατο πόνο μας για το θάνατο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ.

Ευχαριστούμε θερμότατα και όλους που, με τις προσφορές τους στη μνήμη του, ενίσχυσαν το ΚΚΕ, το κόμμα που αγωνίζεται για μια δίκαιη κοινωνία, στο οποίο ο Νίκος από έφηβος εντάχθηκε στις γραμμές του και αφιέρωσε όλη του τη ζωή, χωρίς ταλαντεύσεις, με σκληρούς αγώνες και θυσίες, για να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες.

Η συντρόφισσά του Αθηνά Καλούδη

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή, 12 Απρίλη, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στα Καρέικα Αχαϊας, θα γίνει το μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τα παιδιά του

* * *

Αύριο, Σάββατο 11 Απρίλη, στις 8.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Θήβας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του στελέχους του ΚΚΕ

ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ

Η σύζυγός του Ελένη

Τα παιδιά Θάνος, Ανθή

* * *

Αύριο, Σάββατο 11 Απρίλη, στις 10.40 π.μ. στην εκκλησία του Νεκροταφείου της Καλλιθέας τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και αδελφού

ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΣΟΥΡΕΑ

Η σύζυγος Ελπίδα

Η κόρη Ειρήνη

Η αδελφή Μαρίνα Δίζη - Πατσουρέα

Οι λοιποί συγγενείς

* * *

Την Κυριακή, 12 Απρίλη, στις 10.00 π.μ. στο Νεκροταφείο Βύρωνα θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΙΝΑΡΑ

Η γυναίκα του, τα αδέρφια του, οι λοιποί συγγενείς



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ