ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Οι γονείς μας ΓΙΑΝΝΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΟΥΠΙΝΑ ζούσαν στο χωριό Κωστομέρα (Μίνθη) Ολυμπίας. Ηταν καλοί νοικοκυραίοι και είχαν πέντε παιδιά. Στην Κατοχή, προσαρμόστηκαν με τις απαιτήσεις του καιρού και όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στους κατακτητές. Πολλές χιλιάδες οκάδες σιτάρι, όσπρια και άλλα τρόφιμα είχαν στις αποθήκες τους, τα οποία δεν πούλησαν, αλλά ένα μέρος τα μοίρασαν δωρεάν σε φτωχές οικογένειες και τα υπόλοιπα τα διέθεσαν στους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Στον απελευθερωτικό αγώνα διέθεσαν το σπίτι τους, τους εαυτούς τους, αλλά και τα τέσσερα παιδιά τους. Ο μπάρμπα - Γιάννης και η θεία Δήμητρα, όπως τους αποκαλούσαν οι συγχωριανοί μας, δούλευαν σκληρά για να βοηθήσουν την Εθνική Αντίσταση.

Μετά την Απελευθέρωση, δέχτηκαν και αυτοί, όπως και τα παιδιά τους, εξοντωτικούς διωγμούς.

Στον Εμφύλιο, συμπαραστάθηκαν όχι μόνο στο σοβαρά τραυματισμένο γιο τους, αλλά και τους άλλους μαχητές του ΔΣΕ.

Η πολύχρονη φυλάκιση των παιδιών τους κλόνισε σοβαρά την υγεία τους. Ο πατέρας μας πέθανε το 1964 και η μητέρα μας το 1973.

Ζούμε με τη θύμησή τους και αισθανόμαστε μεγάλη ανακούφιση, όταν αναφερόμαστε στις τόσες καλοσύνες τους.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, 50.000 δρχ.Μπάμπης - Αρίστος Ζούπινας

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΑΤΣΙΑ και των αδελφών μας ΗΛΙΑ, ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΚΩΣΤΑ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΡΑΤΣΙΑ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.Ειρήνη Γρατσιά - Ζούπινα και Αρίστος Ζούπινας

* * *

Στις 23 Απρίλη 1998 πέθανε η ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΔΟΥ.

Αντί για στεφάνι στον τάφο της προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο αδελφός της Χρήστος Αγγέλου

* * *

Τα μέλη της Επιτροπής Λακώνων Στήριξης του ΚΚΕ προσφέρουν 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, αντί για λουλούδια στους τάφους των αγωνιστών και μελών της Επιτροπής, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλη τους τη ζωή για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και πέρασαν πολλά χρόνια σε φυλακές και εξορίες: ΚΟΥΛΑΣ Ατζακλή - ΣΦΥΡΗ,που έφυγε ξαφνικά στις 25 Μάρτη 1998. ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ,που πέθανε στις 28 Μάρτη 1998 και ΒΕΝΕΤΑΣ Αναστασάκου - ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,που πέθανε στις 16 Απρίλη 1998.

Τα μέλη της Επιτροπής υπόσχονται ότι θα τους θυμούνται πάντα.

  • Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Βενέτας Αναστασάκου - Αγγελοπούλου και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρουμε 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ντίκος και Κατερίνα Σαραντάκου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ