ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
54ΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δαυίδ εναντίον Γολιάθ

Ο ΠΑΟ μεγάλο φαβορί του τελικού απειλείται από τον Πανιώνιο που θέλει να επαναλάβει το θαύμα του '79

Ενώπιος ενωπίω, θα βρεθούν σήμερα στις 8.30μμ (απευθείας μετάδοση ΕΤ1) στο Στάδιο Καραϊσκάκη Παναθηναϊκός και Πανιώνιος στον 54ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναμφίβολα το "λογικό" φαβορί είναι η ομάδα του τριφυλλιού, όμως ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το τρόπαιο οδεύει προς Παιανία μεριά;

Ο ιστορικός Πανιώνιος έχει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να γράψει ιστορία μετά από 19 χρόνια, όταν ήταν και πάλι το αουτσάιντερ όμως κατάφερε ν' ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει το τρόπαιο απέναντι στην ΑΕΚ.

ΠΑΟ: "Μάχη" Βάντσικ - Νικοπολίδη

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα τελευταία νέα αρχίζοντας από τον Παναθηναϊκό του Βασίλη Δανιήλ. Ο Καβαλιώτης τεχνικός αναφερόμενος στο ματς τόνισε: "Πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και θα προσπαθήσουμε αυτό να το δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να είμαστε εμείς αυτοί που θα σηκώσουμε το τρόπαιο. Δε θεωρούμε το ματς εύκολο, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Θα είναι πάρα πολύ οδυνηρό να τελειώσουμε τη χρονιά χωρίς τίτλο. Θα πρέπει οι παίκτες να αποδείξουν ότι η αμφισβήτηση δεν τους αξίζει".

Ο Δανιήλ αρνήθηκε να δώσει το στίγμα του για την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει στο σημερινό τελικό. Η άποψή του: "Είναι οδυνηρό να διαβάζουν οι παίκτες την 11άδα από την εφημερίδα. Νομίζω ότι πρέπει να την ακούσουν από τον προπονητή τους. Γι' αυτό δε μου αρέσει να την ανακοινώνω...".

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γιόζεφ Βάντσικ δείχνει να έχει το προβάδισμα έναντι του Αντώνη Νικοπολίδη για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Γιάννης Γκούμας κατά τα φαινόμενα θα είναι ο παρτενέρ του Θανάση Κολιτσιδάκη στο κέντρο την άμυνας με εναλλακτική λύση τον Αγγελο Μπασινά για τη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Δανιήλ θέλει το δεύτερο κύπελλο με τον ΠΑΟ αφού το 1991 είχε κατακτήσει το τρόπαιο με αντίπαλο τον Αθηναϊκό σε διπλούς αγώνες. Πάντως πέρσι το Καραϊσκάκη ήταν γρουσούζικο για τους πράσινους αφού έχασαν από την ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: "Πάμε σαν άλλοτε"

Υστερα από 19 χρόνια ο Πανιώνιος του Χρήστου Εμβολιάδη είναι ένα βήμα από τον άθλο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι και ή μη κατάκτηση του Κυπέλλου θα είναι αποτυχία. Αλλωστε η έξοδος στην Ευρώπη είναι δεδομένη αφού ο ΠΑΟ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με τη δεύτερη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τωρινός προπονητής των κυανέρυθρων το βράδυ της 9ης Ιουνίου του '79 ήταν μέσα στις βασικές επιλογές του Πάνου Μάρκοβιτς για την 11άδα κόντρα στη Ενωση. Και είχε τη χαρά να γευτεί την κατάκτηση του Κυπέλλου. Υστερα από σχεδόν μια εικοσαετία ο Εμβολιάδης "ερασιτέχνης" προπονητής θέλει να στείλει και πάλι τον Πανιώνιο στα... ουράνια: "Ολοι θεωρούν φαβορί τον ΠΑΟ. Είναι ασφαλώς η μεγάλη ομάδα και πάμε για την έκπληξη. Πάντως θέλουμε να αποδείξουμε στους φιλάθλους ότι δίκαια φτάσαμε στον τελικό. Θα δώσουμε τη δική μας μάχη για το τρόπαιο. Σε έναν τελικό όλα είναι πιθανά. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις", τόνισε ο τεχνικός ηγέτης των Νεοσμυρνιωτών.

Το σημερινό τελικό θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, όπου κατά τα βρετανικά πρότυπα θα χαιρετήσει τις δύο ομάδες πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ στο τέλος θα κάνει και την απονομή.

Α. ΠΑΓ.

Ο σκηνοθέτης

Ακόμα κι ο κατά τ' άλλα ήρεμος Σλ. Σούμποτιτς, έχασε την υπομονή του με την απόδοση του Παναθηναϊκού. "Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να την πληρώσει κάποιος. Κάθε χρόνο αλλάζει ο σκηνοθέτης αλλά το έργο είναι πάντα το ίδιο", δήλωσε ο Σλοβένος μετά την ήττα από το Ηράκλειο. Τώρα ποιος θα την πληρώσει; Ο ίδιος φωτογράφισε τον Ν. Οικονόμου. Η κόντρα των δύο κρατάει από πολύ παλιά. Από τότε που άρχισε να προτιμάει στην πεντάδα τον Φ. Χριστοδούλου. Στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια είθισται πάντως τη νύφη πληρώνει ο σκηνοθέτης.

Διαρροές

Κάποιες διαρροές εγγράφων απ' την ΕΠΟ χρεώθηκαν στον γγ Β. Γκαγκάτση. Αρκετά πικραμένος χθες υποστήριξε την αθωότητά του (ήταν εκτός γραφείων) και πρόσθεσε: "Το ποιος ήταν εδώ δε θα σας το πω εγώ, βρείτε το μόνοι σας". Στη συνέχεια της κουβέντας όμως η αδρεναλίνη ανέβηκε και ο γγ "προειδοποίησε": "Αντε μην ανοίξω το στόμα μου τώρα γιατί θα πάρει πολλούς η μπάλα". Αραγε για ποιους χτυπάει η καμπάνα και τι ήχους βγάζει;

Σνόμπαραν τα ταλέντα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε στη Χαλκιδική ο προκριματικός γύρος του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ενώσεων με παιδιά ηλικίας 15 - 18 χρονών. Κατά γενική ομολογία το επίπεδο ήταν υψηλό και τα μηνύματα που έστειλαν οι νεαροί παίχτες ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά. Δυστυχώς δε συνέβη το ίδιο και με τις ομάδες της Α' Εθνικής. Από τις 18 της "μεγάλης" κατηγορίας μόνο ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Ηρακλής είχαν στείλει ανθρώπους. Αν στην αντίστοιχη διοργάνωση συμμετείχαν αλλοδαποί ο αριθμός θα ήταν ίδιος; Το ερώτημα δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ρητορικό.

Αλλα έταξε

Ο Πέτρος Ραβούσης παραιτήθηκε από τον Παναιτωλικό και τα φόρτωσε όλα πάνω στους παίκτες και τη διοίκηση. Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους, σίγουρα ο τελευταίος που φταίει είναι ο κόουτς. Ομως όταν πήγε στο Αγρίνιο άλλα έταξε και άλλα "πέτυχε". Αυτοί που απομάκρυναν το Νίκο Αναστόπουλο τι έχουν να δηλώσουν;

Διαιτησία σπαγγέτι...

Το ντέρμπι μεταξύ της Γιουβέντους και της Ιντερ έληξε την Κυριακή το απόγευμα, αλλά ουσιαστικά... συνεχίζεται ακόμη. Η διαιτησία του Πιέρο Τσεκαρίνι στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ειδικά η άρνησή του να υποδείξει την εσχάτη των ποινών στην ανατροπή του Ρονάλντο από τον αμυντικό της Γιουβέντους, Ιουλιάνο, είναι το αντικείμενο συζήτησης και το... σημείο τριβής. Μάλιστα ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι έφθασε μέχρι τα γραφεία της ιταλικής κυβέρνησης. Να λοιπόν που το θέμα της αξιοπιστίας της διαιτησίας δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο...

Τυπικά στον αέρα ο τελικός!

Ελλάδα το μεγαλείο σου. Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του τελικού για το Κύπελλο τυπικά η διεξαγωγή του αγώνα είναι στον αέρα. Τα χρόνια προβλήματα των πραγματικά κάκιστων εγκαταστάσεων επανήλθαν, μάλλον όμως σε λάθος χρόνο. Η αρμόδια επιτροπή της Νομαρχίας μετά από ξαφνική αυτοψία έκρινε πως για 11 σοβαρούς και λιγότερο σοβαρούς λόγους το Στάδιο Καραϊσκάκη είναι ακατάλληλο. Απαίτησε λοιπόν διορθωτικές κινήσεις που ήδη βρίσκονται σ εξέλιξη και όπως εκτιμούν οι περισσότεροι τελικά δε θα δημιουργηθεί κανένα απρόοπτο. Πάντως σήμερα το πρωί θα γίνει η τελευταία αυτοψία.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της αντέδρασε κυρίως για τη χρονική στιγμή, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για άλλους στόχους αλλά και επειδή δεν ενημερώθηκε. "Επίσημα κανείς δε μας είπε πως υπάρχει πρόβλημα. Το 'μαθα από δημοσιογράφους. Δύο φορές επικοινώνησα με τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά και με καθησύχασε" έλεγε χθες ο γγ στην ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί κανονικά. Αυτό όμως δε σημαίνει πως "όταν σβήσουν οι προβολείς" η κατάσταση πρέπει να ξεχαστεί ως την επόμενη φορά που... θ' ανάψουν τα φλας.

Ο Στράτος Αποστολάκης θε βρεθεί και σήμερα αντιμέτωπος με τον Αντώνη

Ο Στράτος Αποστολάκης θε βρεθεί και σήμερα αντιμέτωπος με τον Αντώνη Σαπουντζή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ