ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέρασαν 7 χρόνια από τις 30 Απρίλη 1991, που έφυγαν για πάντα από κοντά μας τα πολυαγαπημένα μου παιδιά ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ,η ΑΝΝΑ και ο μικρός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Στη μνήμη τους και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 100.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Αμπελοκήπων.

Η μητέρα τους Μαρία Λουλέ

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ Σπυρ. ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Κοντογουράτα Θηναίας Κεφαλονιάς. Πιάστηκε στις 14 Αυγούστου 1936, στη δικτατορία του Μεταξά, εξορίστηκε στην Ανάφη, μεταφέρθηκε στην Ακροναυπλία και στα στρατόπεδα της Λάρισας και του Χαϊδαρίου.

Εκτελέστηκε από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 πατριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Αννα Ζησιμάτου προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο ΚΩΣΤΑΣ Σπυρ. ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ γεννήθηκε και αυτός το χωριό Κοντογουράτα Θηναίας, αδελφός του Παντελή Ζησιμάτου.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Αννα Ζησιμάτου πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ και των 200 πατριωτών, μελών του ΚΚΕ, συγκρατουμένων μου στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, προσφέρω στο ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Μανόλης Χνάρης

* * *

Την Κυριακή, 3 Μάη, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΗΣΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Πόπη Βλησίδη, πρόσφερε 50.000 δρχ. στη ΝΕ Χανίων για την αγορά ιδιόκτητων γραφείων στα Χανιά.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ και για την ταξική Πρωτομαγιά που έδωσε μεγάλους αγώνες και έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 90.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 90.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

Η συντρόφισσά του και σύζυγος Πόπη

* * *

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της ΔΗΜΗΤΡΑΣ Γιαννοπούλου - ΚΟΥΤΟΥΓΕΡΑ,αντί για μνημόσυνο, τα αδέρφια της Δημήτρης Γιαννόπουλος, γιατρός, Αννα Γιαννοπούλου, οδοντίατρος, και η Γεωργία Γιαννοπούλου, συνταξιούχος ιδιωτική υπάλληλος, προσφέρουν στην ΚΕ του ΚΚΕ 50.000 δρχ. προς τιμήν του 80χρονου ηρωικού αγώνα του ΚΚΕ για λευτεριά, ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο.

* * *

Στις 26 Απρίλη συμπληρώθηκαν 14 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ και άφησε πίσω της αγιάτρευτες πληγές.

Στην αξέχαστη μνήμη της και για τους 200 ήρωες της Πρωτομαγιάς, ο σύντροφος της ζωής της προσφέρει στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΘΑΛΕΙΑ Μιχ. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ.

Την Κυριακή, 3 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην εκκλησία Ανάστασης Πειραιά, θα γίνει το μνημόσυνό της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα που ακολούθησε και για τα ιδανικά του αγωνίστηκε με συνέπεια, 50.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Πειραιά.

Ο σύζυγος Μιχάλης Πολυκανδριώτης

Τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΕ του ΚΚΕ 100.000 δρχ.

Δέσποινα Στεφανάτου

* * *

Στις 10 Απρίλη 1998 άφησε την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ,καθηγητής Μαθηματικών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Οι κομματικές πεποιθήσεις του αποτέλεσαν τρόπο ζωής. Ως την τελευταία μέρα της ζωής του, άσκησε το λειτούργημά του εκπαιδευτικού με ήθος, ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα. Πίστευε στη συλλογική δράση και αγωνίστηκε για τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Συνεπής στις αρχές του, αρνήθηκε να κάνει έστω και μία ώρα ιδιαίτερο μάθημα. Ηταν ένας από εκείνους που κάνουν "τον ήλιο να είναι βέβαιος για τον κόσμο".

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 50.000 δρχ. και 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων.

Εφη Χαλκίδου - Σαράντης και Κλαίρη Ευκλείδου

* * *

Στις 10 Μάη συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο της αγωνίστριας ΑΝΝΑΣ Παπαϊωάννου - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,έπειτα από τρίχρονη ταλαιπωρία από ανίατη αρρώστια. Η Αννα Παπαδοπούλου έγραψε τη δική της ιστορία στα χρόνια της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Ηταν από τις πρώτες κοπέλες που οργανώθηκαν στο ΕΑΜ και σε συνέχεια στην ΕΠΟΝ και ανέλαβε καθοδηγητικά καθήκοντα στη νότια Δωρίδα.

Στις αρχές του 1944, στο χωριό της Ποτιδάνεια Δωρίδας, λειτούργησε αναρρωτήρια για τους τραυματίες ΕΛΑΣίτες. Εκεί πρόσφερε τις υπηρεσίες της μαζί με έναν Ιταλό γιατρό, αντάρτη με το ψευδώνυμο "Ρωμαίος", ο οποίος είχε προσχωρήσει στον ΕΛΑΣ. Μαζί έσωσαν πολλούς τραυματίες ΕΛΑΣίτες.

Μαχήτρια του ΔΣΕ, στον Εμφύλιο, πρωτοστάτησε στους μετέπειτα αγώνες του λαού.

Το 1950 παντρεύτηκε τον επίσης αγωνιστή Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και εγκαταστάθηκε στο Νέο Ερινεό Αιγίου.

Στη μνήμη της Αννας και του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, οι κόρες τους Αντα Νικοπούλου και Ελένη Αναγνωστοπούλου πρόσφεραν στην ΚΟ Φωκίδας 20.000 δρχ. Τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του νονού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΚΟΤΣΗ,ο οποίος εκτελέστηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με τους 200 κομμουνιστές, την Πρωτομαγιά του 1944, προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ολγα σύζ. Νίκου Κυριαζόπουλου

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 3 Μάη, στις 11.30 π.μ., στο Νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου (Μπραχαμίου) θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της συζύγου μου

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Στη μνήμη της προσφέρω στην ΚΟΒ Κέντρου μία σύνταξη, 100.000 δρχ.

Βαγγέλης Αγγελάκης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ