ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Μάη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΛΙΑΤΗ,αταλάντευτου κομμουνιστή ως το τέλος της ζωής του και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την ονομαστική του γιορτή 50.000 στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, και 10.000 δρχ. στον καθημερινό μας σύντροφο, το "Ριζοσπάστη".

Ιωάννα Γλέζου - Τολιάτη

* * *

Στις 12 Μάρτη 1998 πέθανε η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, μέλος της ΚΟΒ Ελασσόνας του ΚΚΕ. Ηταν σύζυγος του Λάζαρου Μπατζηκώστα, αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος εκτελέστηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου.

Η Στ. Μπατζηκώστα γεννήθηκε το 1910 και πολύ νωρίς εντάχθηκε στο ΚΚΕ, στο πλευρό του συζύγου της. Διώχτηκε και βασανίστηκε, τόσο στη διάρκεια της Κατοχής, όσο και στη διάρκεια του Εμφύλιου, αλλά ως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, ο ανιψιός της Λάζαρος Στουγιάννος πρόσφερε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

(λ9)

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του Βαρβάρα Λεμονιά πρόσφερε στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 20.000 δρχ. και άλλες 20.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΚΩΤΑΚΗ,των αδελφών μας ΒΑΣΙΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΔΩΡΟΘΕΑΣ,οι οποίοι στάθηκαν πολύτιμα στηρίγματά μας στη δεκαετία των "πέτρινων χρόνων", προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 80 χρόνια της ηρωικής πορείας του 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

Γιώργος και Σουλτάνα Λεμονίδη, Θεσσαλονίκη

* * *

Η Μελπομένη Τελιορίδου και τα παιδιά της Δημήτρης, Ευαγγελία και Βασιλική Μαυρογιαννίδη, Αναστασία Κολοβού και ο αδελφός της Νίκος Μπεχλιβανίδης πρόσφεραν 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη του γιου της ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΛΙΟΡΙΔΗ και των αδελφών της ΙΣΑΑΚ και ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΗ, γραμματέα Ελληνικού, ο Νίκος Δάνος πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου, 5.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΗ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ και αντί για λουλούδια στον τάφο τους, οι Γιώργος και Αγγελικούλα Υφαντή προσφέρουν 3.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλη.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της ειρήνης ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΗ,μέλους του Παραρτήματος Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, οι συναγωνίστριές του Λιλίκα Βασιλάκη, Αννα Κουλουμπή, Ελευθερία Παπαπάνου, Πόπη Τσιόδρα και Μαρία Καπετανοπούλου πρόσφεραν από 5.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του φίλου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τέλης και Βάσω Σοφιανού

* * *

Στις 18 Απρίλη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας οΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Τούλα Καραβίδα πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Ταύρου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 14 Απρίλη 1998 πέθανα ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ Νικ. ΔΕΡΕΚΑΣ,αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, από την Κληματιά Ιωαννίνων.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Νίκος και Πάνος πρόσφεραν 20.000 δρχ. στη ΝΕ Ιωαννίνων.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που κατάγονταν από την Κεφαλονιά, προσφέρω στην ΚΟΒ "Κολοκοτρώνη" Κορυδαλλού 25.000 δρχ. για την ηρωική Κούβα.

Γεράσιμος Προκόπης, αντιστασιακός

***

Την παραμονή της Πρωτομαγιάς είπαμε το στερνό "αντίο" στον αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΓΟΥΛΙΟ.Τον έζησα ως οικονομικό Αχτιδικής Οργάνωσης. Εδινε όλον τον εαυτό του για τη συγκέντρωση των συνδρομών και προσφορών των μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος, για την επιτυχία των Οικονομικών Εξορμήσεων. Τιμώ τη μνήμη του με τρόπο ταιριαστό στην κομματική του δράση, προσφέροντας 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ελένη Μπέλλου

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο, 3 Μάη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής, Τρεις Γέφυρες Κάτω Πατησίων, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού

ΣΩΤΗΡΙΟΥ Στ. ΞΗΔΕΑ

Σμηναγού ε. α.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Τρεις Γέφυρες".

Η οικογένειά του

* * *

Αύριο, Κυριακή 3 Μάη, στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία Αγιου Γεώργιου, Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας

ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΤΛΑ

Η σύζυγος Φωτεινή.

Τα παιδιά Σταύρος, Θεοδοσία, Κυριακή - Θεόδωρος, Κωνσταντίνα.

Τα εγγόνια.

* * *

Αύριο, Κυριακή 3 Μάη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγιου Γεώργιου Μενιδιού γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Β. ΠΥΡΚΑΤΗ

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μενιδιού και 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κόκκινου Μύλου.

Η σύζυγος Μαρουλιώ.

Τα παιδιά Γιασεμή, Μαίρη, Βασίλης.

* * *

Αύριο, 3 Μάη στις 10.00 π.μ. στην Παναγίτσα Ανω Πατησίων γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΩΝΗ

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Κατίνα.

Τα παιδιά του Τούλα και Γιάννης.

Τα αδέρφια του Βασιλική και Θανάσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ