ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Μάη 1998
Σελ. /50
ΚΕΝΗ
Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΕΕΣ Κορυδαλλού!

Τον επιδιωκόμενο στόχο του πέτυχε ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορυδαλλού,στόχο που είχε διαμηνύσει (βλέπε "Ρ" 16.11.97), αμέσως μετά τη μεταγραφή του Βασίλη Κοτρωνιά και άλλων ισχυρών σκακιστών και σκακιστριών. Δύο χρόνια μετά την άνοδό του στην Α' Εθνική Κατηγορία (1996 4ος, 1997 7ος), καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας αήττητος, (ισοπαλία μόνο με την Καβάλα και νίκες επί των άλλων οκτώ ομάδων), παίρνοντας παράλληλα και το εισιτήριο για την ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναλυτικά η τελικά κατάταξη και βαθμολογία το Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ελλάδας που διεξήχθη φέτος στον Πόρο, ήταν: 1) ΕΕΣ Κορυδαλλού 26 β. και 213 πόντους 2 - 3). ΟΑΑ "Ηράκλειο" Κρήτης 23 β. +200 π., ΣΑ ΔΕΗ Μ - Θράκης 23 β +196 π. 4) ΣΟ Καβάλας 22 β. +194 π. 5) ΑΟ "Κύδων" Χανίων 19 β. +169β. 6) ΕΣ Θεσσαλονίκης 18 β. +192 π. 7) ΣΟ Περιστερίου 15 β +174 π. 8) ΣΟ Ηλιούπολης Αθ. 13 β. +160 π. 9) ΑΜΟ "Ο Γαλαξίας" Θεσ. 11 β. +148 π. και 10) ΝΑΟ "Μάτι" Αττικής 10 β +150 πόντους. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη Β' Εθνική Κατηγορία.

Το 1993 οι "Times" του Λονδίνου χρηματοδότησαν το εκτός FIDE "Παγκόσμιο". Φέτος ποιος; Η ΙΒΜ; Μάλλον όχι...

Ματς Χάντικαπ του Κασπάροβ στο Ισραήλ

Επιμένει να μείνει εκτός FIDE ο Γκάρι Κασπάροβ και δημιουργεί... δικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα (!) με συμμετοχή... τριών σκακιστών!

Αρνούμενος να αγωνιστεί και στη νέα φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Ρώσου προέδρου της DIDE Ιλιουμτζίνοβ, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Γκάρι Κασπάροβ διοργανώνει... από μόνος του δυο ματς για την ανάδειξη του ισχυρότερου παίκτη στον κόσμο... Το τραγελαφικό της υπόθεσης, που ξεπερνά την οξύτατη ιδιομορφία ακόμα και του Αμερικανού (παγκόσμιος πρωταθλητής 1972 - 1975) Ρόμπερτ Φίσερ, είναι, εκτός από το ότι δε λαμβάνει υπόψη του τους εκατό ισχυρότερους σκακιστές και τις 180 Σκακιστικές Ομοσπονδίες μέλη της FIDE, ότι έχει την απαίτηση αυτό το "πρωτάθλημα" να γίνει μόνο μεταξύ των Κράμνικ - Σίροβ (αρχικά ήθελε να συμμετέχει και το Ανάντ, αλλά ο Ινδός G.M. αρνήθηκε κατηγορηματικά) και εκείνος να αντιμετωπίσει τον νικητή και έτσι να αναδειχτεί ο... ισχυρότερος σκακιστής στον κόσμο... Το ματς αυτό θα γίνει τον Οκτώβρη, σε χώρα που θα δεχτεί - και τότε θα ανακοινωθεί - να χρηματοδοτήσει τον εκτός FIDE "τελικό"...

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του ο Κασπάροβ ήδη έδωσε μας "σιμουλτανέ" στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ενώ σε 15 μέρες θα βρίσκεται στο Ισραήλ για ένα ματς "Χντικαπ - σιμουλτανέ" διπλών συναντήσεων με τους γνωστούς Γκραντ - Μάσερς Σμίριν, Ψάχις, Κοσασβίλι, Αλτερμαν, Σουτόβσκι και Χούζμαν.

Επίσης, τον Ιούλη με Αύγουστο θα αντιμετωπίσει στη Σόφια και στη Λεόν της Ισπανίας, τον Βούλγαρο G.M. Ταπάλοβ, ενώ τον Σεπτέμβρη στην Πράγα θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό Γιαν Τίμαν σε ματς (6) έξι παρτίδων και με έπαθλα 200.000 δολαρίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ