ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σύντροφέ μας, συναγωνιστή, φίλε ΣΩΤΗΡΗ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟ,έφυγες πολύ νωρίς από τη ζωή. Εμείς που ζήσαμε μαζί σου θα σε θυμούμαστε πάντα, γιατί ήσουν συνεπής κομμουνιστής, πιστός στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και καλός φίλος.

Στη μνήμη σου, προσφέρουμε στη ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για τα 80χρονα του ΚΚΕ: Γεράσιμος Καραβιάς (Μάγιος) 20.000 δρχ. Μάχος Γρίβας, Λάμπρος Ζούλας, Βασίλης Μαυροκέφαλος, Γεράσιμος Καραβιάς, Πάνος Μουζάκης από 5.000 δρχ., Μήτρος Ζούλας και Νίκος Σοφιανός (Κιούρης) από 2.000 δρχ., ένας αγωνιστής 1.000 δρχ.

* * *

Αγαπημένη μου μάνα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΝΙΚΛΕΙΔΟΥ. Πέρασαν κιόλας 40 μέρες, χωρίς να βρίσκεσαι κοντά μου. Δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μου ότι δε θα ξανακούσω τη φωνή, το γέλιο σου, δε θα μοιραστώ ξανά μαζί σου ούτε χαρά, μα ούτε και λύπη.

Ο πόνος, μάνα μου, που σ' έχασα δεν μπορεί να μετρηθεί με λόγια. Ισως η ζωή μου όλη από δω και πέρα να μην είναι αρκετή για να το συνειδητοποιήσω, ίσως να μην είναι αρκετή για να σε θρηνήσω.

Αντίο μάνα

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μάνας μου, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η κόρη της Μαρία

* * *

Ενα από τα τελευταία κλωνάρια του γενεαλογικού μου δέντρου τσακίστηκε. ΟΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,ο γιος της αγαπημένης μου πρωτοεξαδέλφης Μαρίκας Κασάπη - Καραπαναγιώτη, δεν υπάρχει πια. Αφησε την τελευταία του πνοή στο μηχάνημα αιμοκάθαρσης το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μάη 1998.

Πόνεσα για τις περιπέτειες της υγείας του. Δεν τον ξεχνώ, όπως και κείνος δε με ξέχασε στις φυλακές.

Νιώθω τον πόνο της γυναίκας του, της Ειρήνης, για την απώλεια. Νιώθω τον πόνο των παιδιών του, της Μαρίας και του Ηλία. Κουράγιο, κουράγιο αγαπημένοι μου.

Με τις ευχές μου να είστε καλά και να τον θυμάστε. Ν' αποκτήσετε απογόνους και να βγάλετε το όνομά του...

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80χρονα.

Νίκανδρος Κεπέσης

* * *

Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΚΙΜΠΑΤΖΑΚΗ,η γυναίκα του Ελλη πρόσφερε στη ΝΕ Αργολίδας 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΚΑΛΕ,τα παιδιά του πρόσφεραν 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δ.Χ. Φορτηγών.

* * *

Στη μνήμη του αντιστασιακού ΚΩΣΤΑ ΑΚΡΙΔΑ, στελέχους του ΚΚΕ και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 10.000 δρχ.

Γιώργος Λεμονίδης, Θεσσαλονίκη

* * *

Εμείς οι ανάπηροι και θύματα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, σε ένδειξη σεβασμού προς το ηρωικό ΚΚΕ και τα 80 χρόνια των εργατοαγροτικών, κοινωνικών και εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του και με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, προσφέρουμε: Τάσος Λυμπερόπουλος, Γιάννης Πουλακέρης, Ραϊτσα, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Γιάννης Χριστόπουλος, Νίκος Παπαθανασίου, Γεωργία Λαφιάτου, Θεανώ Λαμπίρη, Αρσινόη Ανδριανάκη, Δημήτριος Καστάνης από 5.000 δρχ., Ειρήνη Μιχελά 1.000 δρχ., Βασίλειος Κυριακάκης και Τάσος Βασιλειάδης από 3.000 δρχ.

* * *

Πριν από 50 χρόνια, στις 8 Μάη 1948, εκτελέστηκε στα 42 του χρόνια, στις φυλακές της Αίγινας, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Χρήστου Λαδά, ο πατέρας μας ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ,από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ηταν αγωνιστής από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας, στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και πέρασε από φρικτά βασανιστήρια στις φυλακές της Κασσάνδρας. Αφησε πίσω του τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του.

Η αδικοχαμένη μάνα μας ΕΥΓΕΝΙΑ ΖΟΡΜΠΑ πέθανε πριν από 35 χρόνια.

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ, από την Καρδίτσα, ήταν αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια. Πέρασε από φυλακές και εξορίες. Συνδικαλιστής και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Λογιστών Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της χούντας, ενώ βρισκόταν σε παρανομία, έπαθε έμφραγμα και έφυγε από τη ζωή.

Θεωρώ χρέος τιμής να γράψω λίγα λόγια για τον ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΥΡΟΥ,πρώτο μου σύζυγο, από τη Θεσσαλονίκη. Ηταν υπαξιωματικός του αστικού στρατού, προσχώρησε στην Αντίσταση και μετά την Απελευθέρωση, τον καθαίρεσαν και τον έστειλαν εξορία. Το 1958 πιάστηκε και πάλι και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη. Εκεί αρρώστησε βαριά και τον άφησαν να φύγει, λίγο πριν πεθάνει, στις 19 Απρίλη 1960.

Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών, η Μάγδα Ζορμπά - Μητρογώγου και οι Μιχάλης και Μαριάνθη Ζορμπά πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

***

Στη μνήμη του ΙΑΚΩΒΟΥ ΛΑΓΟΥΒΑΔΟΥ,του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ,του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΒΑΤΗ και του ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑΚΗ,ο σύντροφος Γιώργης Γυπαράκης προσφέρει για τα 55 χρόνια της ΕΠΟΝ, στην ΚΟΒ Κέντρου Αγ. Αναργύρων 10.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ