ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Ιούνη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των διαδηλωτών

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των έξι διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί έξω από το εξεταστικό κέντρο στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στα Πατήσια, επειδή συμπαραστάθηκαν σε κινητοποιήσεις των αδιόριστων εκπαιδευτικών κατά του αντιεκπαιδευτικού νόμου Αρσένη. Κατηγορούμενοι είναι οι Αλ. Πλεμένος,Κρ. Ηλιόπουλος,Στ. Φατούρος,Γ. Καρούτσος,Δημ. Μαριόλης και Β. Αρβανίτης.

Αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών, όπως αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, διακεκριμένες φθορές, παράνομη οπλοφορία, παρακώλυση συγκοινωνιών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

ΚΗΔΕΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΓΙΩΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ετών 92

συνταξιούχο Τραπέζης Ελλάδος

κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 27.6.98 και ώρα 12 μεσημβρινή από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Κοιμητηρίου Καισαριανής.

Τα παιδιά: Βασίλης και Ελευθερία.

Η εγγονή: Μαρία.

Ο αδελφός: Τάκης.

Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Αύριο Κυριακή
  • Το Παράρτημα ΤΡΙΠΟΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνειστις 11 π.μ., εκδήλωση για την επέτειο της μάχης κατά των Γερμανών στα ΚΑΝΕΛΛΑΚΙΑ Γορτυνίας. Η ΠΕΑΕΑ δρομολογεί πούλμαν, στις 7 π.μ. από πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 88.31.368, 82.25.407, 38.44.853.
  • Η ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ των οργανώσεων ΠΕΑΕΑ, ΠΕΑΤΑΘ, ΠΕΕΠΠ και ο δήμος διοργανώνουν εκδήλωση στις 11 π.μ., στο Τσαρδάκι για τα 57 χρόνια του ΕΑΜ και τα 52 του ΔΣΕ.
  • Τα Παραρτήματα ΘΗΒΑΣ και ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν στις 11 π.μ.,στη θέση Αλυκή Ξηρονομής, εκδήλωση τιμής και μνήμης του Κώστα Αντωνόπουλου (Κρόνου) και των συντρόφων του.
  • Ο Δήμος ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ και το Παράρτημα ΛΕΧΑΙΝΩΝ (Κάμπου) διοργανώνουν στις 10 π.μ.,εκδήλωση στη μνήμη των 6 ΕΠΟΝιτών της Θεατρικής Ομάδας του Κάμπου, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα στις 24 - 6 - 1944. Τρισάγιο θα τελεστεί στο χώρο του μνημείου στη Λάκκα - Χρέππα στη Γαστούνη.
Γενική Συνέλευση
  • Το Παράρτημα ΚΟΡΙΝΘΟΥ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί αύριο 28 - 6 - 98 στις 10.30 π.μ. την ετήσια Γενική Συνέλευσή του, στα γραφεία της ΝΕ ΠΕΑΕΑ (Εθν. Αντιστάσεως 5, Κόρινθος).
Συνάντηση Πολιτικών Προσφύγων
  • Από το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ ανακοινώνεται ότι η παραδοσιακή συνάντηση των πολιτικών προσφύγων θα γίνει αύριο Κυριακή 28 - 6 - 98 στο κάμπινγκ "Ολυμπος" του ΕΟΤ στα Σκότινα, που βρίσκεται μεταξύ παραλίας Αγίου Παντελεήμονα και Λεπτοκαρυάς (Σηματοδότηση θα υπάρχει στην Εθνική οδό). Αναχώρηση σήμερα Σάββατο 27 - 6 - 98, στις 7 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 5230.526 και 5230.534.
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στη "Χόχτιφ"

Βαρύτατες καταγγελίες ότι "δολίως μεθοδεύεται" το κλείσιμο της τεχνικής βάσης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", με προφανή σκοπό τη σκανδαλώδη εύνοια των ανταγωνιστών της στο αεροδρόμιο Σπάτων, διατυπώνουν οι τεχνικές ενώσεις του εθνικού αερομεταφορέα. Χτες το πρωί, άρχισαν οι πρώτες επαφές της διοίκησης της ΟΑ με την "Αερολιμήν Αθηνών", όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι Γερμανοί της "Χόχτιφ", μετά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης να τα "βρουν" σε διάστημα μιας βδομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Θ. Τσακιρίδης συναντήθηκε με τον Γερμανό γενικό διευθυντή της "Αερολιμήν Αθηνών" Γκέοργκ Σιλ.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη αυτή συνάντηση, εξετάστηκε η από κοινού κατασκευή και συνεκμετάλλευση της τεχνικής βάσης στα Σπάτα!

Με χτεσινή τους ανακοίνωση, οι σύλλογοι Τεχνικού Επιστημονικού Προσωπικού ΟΑ (ΣΤΕΠΟΑ) και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΣΗΜΟΑ) και οι ενώσεις Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων (ΕΠΤΑΟΑ) και Τεχνικών Εναερίων Μεταφορών (ΕΤΕΜ - Π), καταγγέλλουν ότι η απόφαση της εταιρίας "Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών", να κατασκευάσει αυτή την τεχνική βάση στα Σπάτα, πλήττει καίρια τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και της ΟΑ. Παράλληλα, προαναγγέλλουν ότι θα προσβάλουν την απόφαση αυτή στην ΕΕ, "διότι παραβιάζει τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, αφού δολίως μεθοδεύεται το κλείσιμο της τεχνικής βάσης της ΟΑ, με προφανή σκοπό τη σκανδαλώδη εύνοια των ανταγωνιστών της". Ζητούν να αφαιρεθεί από τη σύμβαση ο "καταχρηστικός όρος, που υποχρεώνει την ΟΑ να μετεγκατασταθεί στα Σπάτα, εφόσον δε διασφαλίζονται τα συμφέροντά της ως κύριος χρήστης" και απαιτούν από κυβέρνηση και διοίκηση να πράξουν το ίδιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ