ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Αυγούστου 1998
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 11 Αυγούστου 1998, συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΤΖΙΩΤΑ (Φάνη), που επί 51 χρόνια διανύσαμε χέρι - χέρι τα δύσβατα μονοπάτια της ζωής και του αγώνα.

Στη μνήμη του, προσφέρω 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", την εφημερίδα του ως το τέλος της ζωής του, που σ' αυτήν είχαν δημοσιευτεί άρθρα, ανταποκρίσεις, ρεπορτάζ και μελέτες του.

Ο Βασίλης Μπαρτζιώτας (Φάνης) υπήρξε μέλος της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ επί 70 χρόνια κι έμεινε πιστός σ' αυτό ως την τελευταία του πνοή. Διατέλεσε Α Γραμματέας της ΟΚΝΕ επί Μεταξά, γραμματέας της ομάδας κρατουμένων στην Ακροναυπλία, γραμματέας της ΚΟΑ (1943 - 46), γραμματέας Οργάνωσης Θεσσαλίας(Ιούνης - Αύγουστος 1946), γραμματέας της Οργάνωσης Μακεδονίας (Αύγουστος 1946 - Οκτώβρης 1947), πολιτικός επίτροπος του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ και υπουργός Οικονομικών της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα, διατέλεσε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της, γραμματέας του ΚΚΕ με Γενικό Γραμματέα τον αείμνηστο Νίκο Ζαχαριάδη.

Ηρώ Μπαρτζιώτα

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΗΣΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η οικογένειά του

* * *

Στις 12 Ιούλη 1998 έφυγε από τη ζωή ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του, η γυναίκα του Δήμητρα Βασιλάκη πρόσφερε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, που από τις γραμμές του αγωνίστηκε σε όλη του ζωή.

  • Στη μνήμη του αγωνιστή Αλέξιου Βασιλάκη, ο Αριστοτέλης Δόβας πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Οικοδόμων Μπραχαμίου.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗ, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Σταματούλα

* * *

Σήμερα, 9 Αυγούστου, συμπληρώνονται 21 χρόνια από το θάνατο του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΥ,αγωνιστή από τα φοιτητικά του χρόνια ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ροτόντας.

Η γυναίκα του Μάγδα

Τα παιδιά του Πάνος και Αστέρης

* * *

Στις 27 Ιούλη 1944, Βούλγαροι κατακτητές δολοφόνησαν στον Αϊ - Στράτη Σερρών τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟ,μέλος του ΚΚΕ.

Είχε πάρει μέρος στην απεργία των καπνεργατών το 1928, πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Εμεινε πιστός στο κόμμα του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η κόρη του Ελένη Φρειδερίκου

Ο γιος του Αθανάσιος

* * *

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από την 1η Αυγούστου 1993, που έφυγε από κοντά μας η αξέχαστη ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΟΥΝΤΖΗΚΩΣΤΑ από την Τρικοκκιά Γρεβενών, πιστή αγωνίστρια για τα ιδανικά του ΚΚΕ, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγός της Δημήτρης και τα παιδιά της

* * *

Πολυαγαπημένο μας παιδί και εγγόνι ΝΙΚΟ ΜΠΑΡΧΑΜΠΑ.Γιατί μας έφυγες άδικα; Πονάμε πολύ όλοι μας και κλαίμε για τον απροσδόκητο χαμό σου, κλαίμε γιατί έφυγες άδικα από τη ζωή.

Στη μνήμη σου και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολωνού, 10.000 δρχ.

Η γιαγιά σου Ελένη Μπαρχαμπά

* * *

Στις 29 Ιούλη 1998 έφυγε για πάντα από κοντά μας η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΙΤΣΙΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη"

Ο γιος της Τάσος

* * *

Στις 4 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας για πάντα στα 19 χρόνια του ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΦΟΣ.Για μας, όσο ζούμε, θα ζεις μέσα στην καρδιά μας, γιατί οι νεκροί πεθαίνουν όταν τους ξεχνούν οι ζωντανοί.

Κάναμε μνημόσυνο στις 4 Αυγούστου για να σε θυμηθούν φίλοι και γνωστοί.Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στην ΚΟ Μαγνησίας.

Η οικογένειά του

* * *

Ο Βασίλης Μαυροκέφαλος μαζί με φίλους του πρόσφεραν στην ΚΟ Ιθάκης 500.000 δρχ. για να πληρώνονται τα ενοίκια του Γραφείου της ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη των ΣΤΑΘΗ ΠΑΤΣΑΛΙΑ,ΤΑΤΣΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ,ΠΑΡΗ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ και όλων των Θιακών μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών, που χάθηκαν στον απελευθερωτικό αντιφασιστικό αγώνα.

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων και ακριβών μου συντρόφων και συναγωνιστών ΚΩΣΤΗ ΜΟΣΚΩΦ και ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΙΑΠΕΡΑ,που πέθαναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι παρέμειναν πιστοί και ακλόνητοι ως το τέλος της ζωής τους στους αγώνες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία και σοσιαλισμό, και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, πρόσφερα στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης, αντί για λουλούδια στον τάφο τους, 10.000 δρχ. Στις οικογένειές τους εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου.

Βασίλης Σακέττας

Αντί για μνημόσυνο

Δεν πρόλαβε να κλείσει τα 90 ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΕΠΕΡΟΓΛΟΥ.Στις 13 του περασμένου Ιούνη, μόλις πήγε να βγει από το σπίτι του, ο θάνατος τού είχε δώσει ραντεβού στην οδό Πίνδου, έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας: Μια νταλίκα, που περνούσε, του έκοψε τα δύο πόδια και στις 15 του μήνα, ύστερα από εγχείρηση, ξεψύχησε στα χέρια της κόρης του. Ενας παππούς, που μέχρι τότε έζησε υγιέστατος, χωρίς να έχει ανάγκη από κανένα φάρμακο.

Ο Πρόδρομος Τεπέρογλου γεννήθηκε το 1909 στην Καισάρεια της Μικράς Ασίας. Ηρθε στην Ελλάδα το 1924 με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Από το 1927 ζούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτοδίδακτος επιπλοποιός, με έμφυτο ταλέντο στην αριθμητική, κατασκεύασε μόνος του πλάνη, κινόσο και ροκάνι και μ' αυτά τα εργαλεία της ξυλουργικής σπούδασε ένα αγόρι και ένα κορίτσι επιστήμονες, εργαζόμενος 18 - 20 ώρες τη μέρα.

Ηταν σ' όλη του τη ζωή θερμός οπαδός, ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Το 1945, τον συνέλαβαν και τον έκλεισαν για ένα μήνα στο στρατόπεδο Ελληνικού.

Ανθρωπος φωτισμένος, προσέγγιζε φιλοσοφικά τη ζωή και ήταν προοδευτικός σ' όλα τα θέματα, όχι μόνο γενικότερα, αλλά και έμπρακτα, σ' όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, ακόμη και σ' ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο φύλων.

Μελετώντας μόνος του, ενστερνίστηκε τα σοσιαλιστικά ιδανικά. Τον τελευταίο καιρό της ζωής του, έκανε έκκληση στους ανθρώπους που αγαπούσε να μην ξεχάσουν ποτέ το Κόμμα...

Ενας ακόμη από τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους, που έβαλε αθόρυβα, το λιθαράκι του για να προκόψει αυτός ο τόπος.

Στη μνήμη του, η Α. Ξ. προσφέρει 10.000 δρχ. στην αγαπημένη του εφημερίδα, το "Ριζοσπάστη".

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την επόμενη Κυριακή, 16 Αυγούστου, το πρωί στο χωριό Μονοκάμπι Ικαρίας θα γίνει το μνημόσυνο του

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ

για τις 40 μέρες που έφυγε από κοντά μας.

Η οικογένειά του

***

Σήμερα Κυριακή, 9 Αυγούστου 1998, και ώρα 10 π.μ., στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην κοινότητα Ανοιξη (Αγίου Στεφάνου) θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της Αγωνίστριας και συντρόφισσας

ΣΟΦΙΑΣ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Της συντρόφισσας που βρισκόταν πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ, προσφέροντας αμέριστα την αγάπη της και την οικονομική της συμπαράσταση πάντα.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της στη ζωή και στους αγώνες, Νίκος Παπαδόπουλος, προσφέρει 50.000 για τα ηρωικά 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Κορυδαλλού.

***

Την Κυριακή, 23 Αυγούστου, στο χωριό Μεσολούρι Γρεβενών, τελείται το ετήσιο μνημόσυνο του

ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ

αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του οι κόρες του Γιαννούλα και Νίκη προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας θείου

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡ. ΒΟΝΟΡΤΑ

επί τη συμπληρώσει σαράντα ημερών από το θάνατό του, προσφέρω 5.000 στο ΚΚΕ και 5.000 στο "Ριζοσπάστη", Θρασύβουλος Σιαμπαλής

ΚΗΔΕΙΑ

Αύριο, Δευτέρα 10 Αυγούστου 1998, στις 5.00 μ.μ. από την εκκλησία Υψωσης Τίμιου Σταυρού Χολαργού, κηδεύουμε τη λατρευτή μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ χήρα Χαρ. ΛΕΚΚΟΥ

που πέθανε σε ηλικία 90 χρόνων.

Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Χολαργού

Τα παιδιά: Γιώργος και Ρένα Λέκκου, Γιάννης και Ευτυχία Ξένου

Τα εγγόνια: Αλεξάνδρα, Χαράλαμπος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ