ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μονόστηλα Κυριακής: Δροσερό βράδυ

Μια ευχάριστη "Αστυνομική ιστορία" σε σκηνοθεσία Ζορζ Λότνερ και με πρωταγωνιστές τους Μισέλ Κονσταντίν και Μιρέιγ Νταρκ θα μας κρατήσει συντροφιά τη Δευτέρα στις 23.00. Μια πανέξυπνη ελαφριά και ευχάριστη ιστορία που αφηγείται την περιπέτεια ενός επιθεωρητή της αστυνομίας, του γνωστού εκ πεποιθήσεως εργένη, του κυρίου Καμπανά, που διεξάγει μια περίπλοκη έρευνα. Η υπόθεση είναι πολύ μπερδεμένη και ο επιθεωρητής οφείλει κατά τη διάρκεια των ερευνών να παρουσιάζεται ως παντρεμένος γκάνγκστερ έχοντας για γυναίκα μια αφόρητη και ενοχλητική "συμβία" και ένα τρομερό παλιόπαιδο σαν γιο...! Μόνον έτσι θα μπορέσει να φέρει σε πέρας αυτή την περίπλοκη υπόθεση και μόνον έτσι θα ανακαλύψει ότι έχουν δίκιο οι Ελληνες, που ισχυρίζονται ότι: "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή". Πρόκειται για μια ταινία που συνδυάζει το ρομαντισμό με την κωμωδία και την περιπέτεια. Από την ΕΤ - 3.

Χρυσή οθόνη

"Μια ταινία την ημέρα, την ανία κάνει πέρα"... Αυτό το πιστεύουμε απόλυτα, ειδικά τέτοια εποχή, που ο Αύγουστος μάς υπόσχεται να φύγει αλλά να που το καθυστερεί να το κάνει. Πάντα έτσι δε συμπεριφέρεται; Από τη "χρυσή οθόνη" στις 22.30 την Τρίτη θα απολαύσουμε ένα γαλλικό φιλμ - νουάρ του 1958. Πρόκειται για την ταινία του Εντουάρντ Μολιναρό "Με την πλάτη στον τοίχο",που θα προβάλει η ΕΤ - 3, με πρωταγωνίστρια τη Ζαν Μορό. Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξης Ν. Δεμερντζόγλου.

Μια νύχτα στο Παρίσι, κάτι περίεργο συμβαίνει. Ενα αμάξι σταματά σε μια λεωφόρο κι ένας άνδρας κατεβαίνει προσεκτικά για να μην τον δει κανείς περαστικός. Βγάζει ένα κλειδί από την τσέπη του, ανοίγει την εξώπορτα ενός διαμερίσματος και μπαίνει μέσα. Δεν είναι μόνος... Ενα πτώμα είναι ξαπλωμένο "φαρδιά - πλατιά" στο πάτωμα. Ο άνδρας ανοίγει μια βαλίτσα, τη γεμίζει με ρούχα, τυλίγει το πτώμα σε μια μοκέτα και το κουβαλάει στο αυτοκίνητο. Πηγαίνει σε μια οικοδομή, πετά το πτώμα και τη βαλίτσα πίσω από ένα μισοχτισμένο τοίχο και το θάβει. Καθώς βάζει μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου και ξεκινά, η μνήμη του βάζει την "όπισθεν" και γυρίζει πίσω. Πολύ πίσω, στην αρχή της ιστορίας που ξετυλίγεται γοργά και αποσπασματικά, καθώς οι ρόδες του αυτοκινήτου καταπίνουν την άσφαλτο.

Αταίριαστοι δεσμοί

Μια νέα γυναίκα, που εργάζεται σ' ένα εργοστάσιο σε μια βιομηχανική περιοχή θα γνωριστεί με έναν συνομήλικό της που της ζητάει επίμονα από την πρώτη κιόλας μέρα να βγούνε έξω. Εκείνη δε δέχεται και ισχυρίζεται ότι είναι πνιγμένη, διότι στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει συνεχώς για τις εξετάσεις που πρόκειται να δώσει σε κάποια ανώτερη σχολή.Δεν είχε λοιπόν χρόνο για έρωτες. Ομως, κάποια μέρα θα διαθέσει κάποια ώρα και θα βγει με τον ακατανίκητο και επίμονο νέο φίλο της. Οσο εκείνος θα φλυαρεί και θα ερωτοτροπεί, η νέα γυναίκα θα σιωπά. Είναι σίγουρο ότι κάτι κρύβει. Ο ερωτευμένος άνδρας είναι αποφασισμένος να μάθει το μυστικό της. Ενα μυστικό ένοχο γιατί η γυναίκα της καρδιάς του έχει ένα εξώγαμο παιδί με έναν παντρεμένο το οποίο ζει με τους γονείς της. Την Πέμπτη στις 00.00 στην ΕΤ - 3.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ