ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
Σελ. /24
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πριν από 18 μήνες, στις 26/2/97, άφησε την τελευταία πνοή της, πάνω στο δωμάτιο 511 του νοσοκομείου ΕΕΣ (Αμπελοκήπων) η

ΧΑΡΟΥΛΑ ΧΩΡΑΦΑΚΗ ΚΕΠΕΣΗ

εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ από το 1954. Υπήρξε άξια κόρη του Γιώργου και της Αικατερίνης Χωραφάκη. Καλή αδελφή, υποδειγματική νύφη, άξια σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα, του Ν. Κεπέση. Καλή συνάδελφος και συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, ανέντακτη κομμουνίστρια, αδιάλλακτη υπερασπιστής των ιδανικών του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης. Μέλος της ΠΕΑΕΑ, παραρτήματος Δραπετσώνας. Στην αξέχαστη μνήμη της ο Ν. Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80χρονά του.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ προσφέρω, μέσω της ΚΟ Κέρκυρας, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Ελένη Δημουλά.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή και διανοητή ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ,που πέθανε πρόσφατα στη Ρόδο (80 ετών εξ Αιγύπτου), προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου 45.000 δρχ.

Ν. Πολυγερίνος, Δ. Τατάλια, Θ. Σωτηρόπουλος, Σ. Σωτηρόπουλος.

***

Στις 7 Αυγούστου έφυγε από τη ζωή ο ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ.Κηδεύτηκε στις 10 του μήνα από το Γ Νεκροταφείο Νίκαιας. Γεννήθηκε στον Κακόβατο το 1919. Ηταν ο τελευταίος μιας πολυμελούς οικογένειας, αδελφός του Ακροναυπλιώτη Φώτη Θεοδωρόπουλου, που εκτέλεσαν οι Γερμανοί στο Κούρνοβο Θεσσαλίας με τους 108. Μέλος της ΟΚΝΕ του χωριού μας απ' το 1938, συνεπής αγωνιστής έως το τέλος της ζωής του, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, γι' αυτό φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Στη μνήμη του, αντί για στεφάνι, τα ξαδέλφια του και σύντροφοί του Νίκος Χριστοδουλόπουλος, Λευτέρης Δούκας, Γιάννης Τσαρουχάς, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αδελφού Λευτέρη που πέθανε στις 27 Αυγούστου του 1997 προσφέρω 20.000 δρχ. στη "Δημοτική Κίνηση Ν. Χαλκηδόνας" για τη μάχη των δημοτικών εκλογών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ