ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των αδελφών μας ΚΩΣΤΑ ΔΕΜΟΙΡΗ και ΑΝΔΡΕΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Ηλιούπολης, 10.000 δρχ.

Μερόπη και Θεμιστοκλής Δεμοίρης

* * *

Ο αδελφός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ,μαχητής του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 9 Σεπτέμβρη 1944 σε ηλικία 18 χρόνων, στη μάχη για την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τους ταγματασφαλίτες.

Ο πατέρας μου ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ,δάσκαλος, 65 χρόνων, βασανίστηκε απάνθρωπα και κρεμάστηκε στη Βαρβίτσα Λακωνίας στις 25 Σεπτέμβρη 1946 από τρομοκράτες της "Χ".

Ο αδερφός μου ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ,μαχητής του ΕΛΑΣ, καταδικάστηκε από Εκτακτο Στρατοδικείο σε θάνατο για την πατριωτική δράση του και εκτελέστηκε στο Γουδί σε ηλικία 28 χρόνων το Φλεβάρη του 1948 μαζί με τους συντρόφους του Θ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ, Δ. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ, Ν. ΠΟΥΛΑΚΟ και ΒΟΥΛΑ Βουγιουκλάκη - ΠΑΣΤΕΛΑΚΟΥ.

Η πολυβασανισμένη μάνα μου ΠΟΤΙΤΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πέθανε στις 27 Αυγούστου 1985.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη της πολυβασανισμένης θείας μου ΠΟΤΑΣ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης που πέθανε το Γενάρη του 1978, του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, μαχητή του αλβανικού μετώπου και αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος για πολλά χρόνια έζησε εξόριστος στην Ικαρία, τον Αϊ Στράτη και το Μακρονήσι, που πέθανε στις 24 Δεκέμβρη 1979, του άλλου αδελφού μου ΜΗΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ στο Δήμο Γυθείου, που πέθανε στις 4 Γενάρη 1984, του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΖΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του αλβανικού μετώπου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που έζησε πολλά χρόνια εξόριστος, της αδελφής μου ΕΛΕΝΗΣ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 20 Φλεβάρη 1995, της αδελφής μου ΒΕΝΕΤΑΣ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 16 Απρίλη 1998, του παλαίμαχου κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης μπάρμπα - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ,που πέθανε στις 22 Ιούλη 1998 στο Χαλάνδρι, του παλαίμαχου κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΤΙΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ από το Μαυροβούνι Γυθείου, που πέθανε στις 24 Αυγούστου 1998 και στη μνήμη όλων των συγχωριανών μου, που θυσιάστηκαν στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Μιχάλης Αναστασάκος

* * *

Στο περιοδικό "Εθνική Αντίσταση" πρόσφεραν: Ο Μιχάλης Πιτσάκος 5.000 δρχ. στη μνήμη του θείου του ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ.Η Ελένη Ράφτη - Κουτούφαρη 15.000 δρχ. στη μνήμη του εξαδέλφου της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΙΤΑΚΟΥ και η οικογένειαΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΡΟΚΟΥ 10.000 δρχ. στη μνήμη του.

* * *

Στη μνήμη του Γ. ΔΙΑΥΝΑ,μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους της ΠΕΔΥΕ Καλλιθέας, προσφέρω στην ΠΕΔΥΕ 10.000 δρχ.Τάσος Πάνος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ