ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σαν σήμερα, πριν από 18 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία της πνοή στο δωμάτιο 511 του Νοσοκομείου του ΕΕΣ στους Αμπελόκηπους, η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ από το 1954. Υπήρξε άξια κόρη του Γιώργου και της Αικατερίνης Χωραφάκη, καλή αδελφή, υποδειγματική νύφη, άξια σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση. Καλή συνάδελφος και συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια, αδιάλλακτη υπερασπιστής των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης, μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της, ο Ν. Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80 χρόνια του.

* * *

Πριν από ένα χρόνο, έφυγε από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ,μέλος του ΚΚΕ από την Κατοχή και του ΕΑΜ στην Αρκαδία. Το 1947 πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία. Το 1949 μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι, από όπου αφέθηκε ελεύθερος το 1952. Συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Σερβιτόρων Αθήνας και μετά το 1980, ως μέλος του Συμβουλίου Συνταξιούχων Επισιτιστών Αθήνας - Πειραιά.

Το χρονιάτικο μνημόσυνό του γίνεται αύριο, Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Χριστόφορου στο Δαφνί.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.

Η σύζυγός του και τα παιδιά του

* * *

Αυτόν το μήνα συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΑΖΑΤΖΗ.Γεννήθηκε το 1922 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ στις 3 Σεπτέμβρη 1943. Τα αδέρφια του Μήτσος και Γιώργος, μαχητές του ΔΣΕ, σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο. Διατέλεσε κοινοτικός σύμβουλος πριν από τη δικτατορία και μετά τη μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στη δημιουργία οργάνωσης του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Δεσκάτης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρός του.

Εμεινε πιστός κομμουνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η κόρη του πρόσφερε στην ΚΟΒ Δεσκάτης 5.000 δρχ.

* * *

Στις 4 Οκτώβρη συμπληρώνονται 40 μέρες από τον ξαφνικό θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ.Για πολλά χρόνια, ήταν γραμματέας της ΚΟΒ Ψυρρή και υπερασπίστηκε τις θέσεις του Κόμματος στην περίοδο της διάσπασης.

Στη μνήμη του, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ψυρρή.

Ν. Ν.

* * *

Στις 21 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από τη ζωή ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Αρκαδία και για πολλά χρόνια εξόριστος στο Μακρονήσι.

Στη μνήμη του, προσφέρω 20.000 δρχ. για τον προεκλογικό αγώνα της "Δημοτικής Ενότητας Μαρουσιού".

Η γυναίκα του Τασία

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ και για το χρονιάτικο μνημόσυνό της που γίνεται αύριο, 27 Σεπτέμβρη, στην εκκλησία της Ανάληψης, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγός της Κώστας

Τα παιδιά της Βασίλης και Φωστήρα, η νύφη της Φωτεινή, ο γαμπρός της Γιώργος και τα εγγόνια της

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥΛΗ από τις Γουλές Κοζάνης, που έφυγε από κοντά μας στις 21 Σεπτέμβρη 1990, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού, 10.000 δρχ.

Η κόρη του Νίτσα Καλτερεμίδου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ