ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΚΟΥΛΑΣ ΑΓΓΕΛΗ,ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,ΜΑΡΚΟΥ ΓΑΒΑΛΑ,ΤΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΟΤΑ και ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,που εκτελέστηκαν στις 29 Αυγούστου 1944 στο Κουκάκι από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, προσφέρω 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Πλάκας της ΠΕΑΕΑ.

Περικλής Σαλταπήδας, ανάπηρος Εθνικής Αντίστασης

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΓΙΑ,στελέχους του ΚΚΕ, η συντρόφισσα της ζωής του Καλλιόπη πρόσφερε 18.000 δρχ. στην ΚΟ Λιβαδειάς. * * *

Συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - μαχητή του ΕΛΑΣ - ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Η οικογένειά του, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρει 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πειραιά.

* * *

Την Κυριακή, 13 Σεπτέμβρη, στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα Νέας Λάμψακου, γίνεται το μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της αδελφής μου ΖΩΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟ Χαλκίδας για τις Δημοτικές Εκλογές.

Αντώνης Αντωνίου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Αντίστασης ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΤΣΙΠΗ (Λοκρού), ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΘΟΥΛΗ (Καλυβιώτη), ΓΚΟΛΦΗ ΣΙΑΤΡΑ (Σβάρνα), ΛΟΥΚΑ ΡΙΖΟΜΑΡΚΟΥ (Λευτέρη) και των άλλων συμπατριωτών μου από την Αμφίκλεια (Δαδί), που έδωσαν τη ζωή τους θυσία στον αγώνα για τα μεγάλα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

Κώστας Πεντεδέκας

* * *

Στη μνήμη του φίλου μου ΗΛΙΑ ΗΛΙΑΔΗ, προσφέρω στο Παράρτημα Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ 10.000 δρχ.

Νικόλαος Ψαλτίδης

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ, από τον Παντελεήμονα Κιλκίς, τα μέλη της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών πρόσφεραν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Η Μαρία Ορφανίδου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νέας Ιωνίας, 5.000 δρχ. στον "902".

* * *

Στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας που εκτελέστηκαν στη Λιβαδειά ΛΟΥΚΑ και ΙΩΑΝΝΗ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και προς τιμήν των 80 χρόνων του τιμημένου ΚΚΕ, η αδελφή τους Χαρίκλεια Δασοπούλου προσφέρει στην ΚΟ Λιβαδειάς 50.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΠΑΤΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΣΑΠΟΥΝΑ,που πέθαναν πρόσφατα και αντί για στεφάνι στον τάφο τους, τα μέλη του Παραρτήματος Μενιδίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης 10.000 δρχ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή 13.9 και ώρα 11.40 π.μ. τελείται στο Νεκροταφείο Καλλιθέας το ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή - συνδικαλιστή

ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η σύζυγος: Μαρία

Τα τέκνα: Χριστίνα, Ρένα και Παναγιώτης Κουτούγερας

Τα εγγόνια: Δημήτρης, Μάνια, Χαρούλα

Τα αδέλφια: Νίκος και Σοφία

  • Στη μνήμη του παλαίμαχου συνδικαλιστή Κώστα Παπανικολάου, τα αδέλφια του Νίκος και Σοφία προσφέρουν στο ΚΚΕ 40.000 δρχ. και η σύζυγός του 10.000 δρχ.

***

Την Κυριακή, 13 Σεπτέμβρη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Χαλανδρίου (κεντρική πλατεία), θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. ΜΕΡΓΙΑΝΟΥ

Η οικογένειά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ