ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των εργατικών αγώνων ως πρόεδρος του Σωματείου Σερβιτόρων Αθήνας ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,στέλεχος του ΚΚΕ, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε 14.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Επισιτιστών.

Σύντροφοι, συναγωνιστές, συνάδελφοί του

* * *

Ο αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΑΣ,που πέθανε στις 25 Σεπτέμβρη 1997, γεννήθηκε το 1917 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, υπήρξε αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, μαζί με τα δυο του αδέρφια. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Η οικογένειά του χτυπήθηκε σκληρά. Ο πατέρας του εκτελέστηκε το 1947, ο αδελφός του Ζήσης πέθανε νωρίς πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, ενώ ο ίδιος έχασε τους δυο γιους του. Ηταν καλός οικογενειάρχης.

Υπήρξε πιστός στο κόμμα του και πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως το τέλος της ζωής.

Σήμερα, 12 Σεπτέμβρη, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνό του.

Η οικογένειά του, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στην ΚΟ Δεσκάτης.

* * *

Στις 11 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ Κ. ΤΖΙΩΛΑ,του αγαπητού στην κοινωνία της Δεσκάτης μπάρμπα - Κίτσου. Γεννήθηκε το 1920. Μέλος του ΚΚΕ από το 1943 και μέλος του ΕΑΜ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ, πολέμησε τους κατακτητές. Από το καλοκαίρι του 1946 και ως τη χούντα, συμπλήρωσε 18 χρόνια στις φυλακές και την εξορία. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Γεωργικού Συνεταιρισμού.

Υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστή, κομμουνιστή, οικογενειάρχη και ξεχώριζε στη γενέτειρά του για το ήθος, την τιμιότητα, την ανιδιοτέλεια, την εργατικότητα και την πίστη του στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Θανάσης και Κώστας προσφέρουν 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στην ΚΟ Δεσκάτης.

* * *

Στις 5 Αυγούστου 1998 έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΘΟΣ.Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Κρυόβρυση Ελασσόνας. Στην Κατοχή, το 1943, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και βγήκε στο βουνό αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Πολέμησε και αυτός για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Αργότερα, κυνηγημένος από παρακρατικούς τρομοκράτες, βγήκε και πάλι στο βουνό, στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του Εμφύλιου, δούλευε στις οικοδομές ως το 1977, που επέστρεψε στην πατρίδα. Τα τελευταία χρόνια δούλευε στο Δήμο Λάρισας ως τη συνταξιοδότησή του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Η σύζυγός του Βασιλική Μάνθου και η πεθερά του Ανδρονίκη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ,προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγάλεω και σε ένδειξη αναγνώρισης της καλής συνεργασίας μεταξύ Συνδικάτου Οικοδόμων και του Συλλόγου μας, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αιγάλεω, μέλους της ΟΓΕ

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΑΥΡΟΥ και της μητέρας μου ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥ,καθώς και στη μνήμη του γαμπρού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΣΗ και του θείου μου ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΝΑΚΑ (Αραχθου) προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 15.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων.

Γραμματούλα Μόσχου - Κελεπούρα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ