ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ ήταν σταθερός μαρξιστής - λενινιστής, αγωνιστής με πολυσχιδή δράση σε όλα τα μέτωπα. Στην αντίσταση, στη λογοτεχνία, στην πάλη για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία. Είχε απέραντη πίστη στο λαϊκό κίνημα και αισιοδοξία για τη νίκη του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Τώνια προσφέρει 50.000 δρχ. στη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία".

* * *

Ο Ε. Δ. Λαζαρίδης από τη Γοργόπη Κιλκίς πρόσφερε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη των δώδεκα πατριωτών από τη Γοργόπη, που εκτελέστηκαν.

* * *

Για την ονομαστική γιορτή της συναγωνίστριάς μας ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ, που έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιούλη 1998 έπειτα από δυστύχημα, και στη μνήμη της, εμείς που τη γνωρίσαμε στην αδιάκοπη προσφορά της προς το λαϊκό κίνημα, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τα μέλη του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ

* * *

Η Στέλα Γεωργούλη - Παπαφάγου από τις Κροκεές Λακωνίας προσφέρει 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Λακωνίας, στη μνήμη του συζύγου της και των αδελφών της.

* * *

Η Ελένη Παπαφάγου από τις Κροκεές προσφέρει, μέσω ΝΕ Λακωνίας, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη των γονιών και των αδελφών της.

* * *

Ο Ηλίας Παναγάκος,αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, από τις Κροκεές προσφέρει 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Ο Αναστάσιος Σβορώνος πρόσφερε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Σάμου για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των αδελφών του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ,ΕΠΟΝίτη που εκτελέστηκε σε ηλικία 19 χρόνων το 1949 στο Γουδί, και ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ,μαχητή του ΔΣ Σάμου, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο από Εκτακτο Στρατοδικείο, μετατράπηκε η ποινή του και πέθανε το 1986. Καθώς και στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ ΕΛΙΣΣΑΒΙΤΗ στελέχους της ΝΕ Σάμου και ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, που εκτελέστηκαν μαζί με τον Θεμιστοκλή Σβορώνο.

* * *

Ο Γεώργιος Παπαθεοδώρου από τη Λέκκα Σάμου που ζει στον Καναδά πρόσφερε στην ΚΟΒ Καρλοβασίου Σάμου 100 δολάρια Καναδά, εκ μέρους της Λέσχης "Ν. Μπελογιάννης", στη μνήμη των νεκρών μαχητών του ΔΣ Σάμου.

Συλλυπητήριο

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου μας

ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ

μέλους του ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα πιο πιστά και δραστήρια μέλη της ΚΟΒ μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα μέλη της ΚΟΒ Αλυσίδας

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή, 20 Σεπτέμβρη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία του χωριού Διαβολίτσι Μεσσηνίας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ

ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

που έφυγε από κοντά μας στις 16 Αυγούστου 1998. Ηταν καλός οικογενειάρχης και αταλάντευτος αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Γιαννούλα, τα αδέρφια της και τα ανίψια της



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ