ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λεωφορεία για το Φεστιβάλ

Πέντε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, με αφετηρία την οδό Ακαδημίας, αλλά και πούλμαν, που έχουν ναυλώσει ειδικά για τις μέρες του Φεστιβάλ οι συνοικιακές Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, εξυπηρετούν καθημερινά την προσέλευση του κοινού, στο χώρο των εκδηλώσεων του 24ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια.

  • Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ είναι:

- "221" Αθήνα - Πανεπιστημιούπολη,με στάση έξω από το χώρο του Φεστιβάλ και "140" Πολύγωνο - Γλυφάδα.

- "224" Καισαριανή - Ελ. Βενιζέλου και "222" Αθήνα - Ζωγράφου Α (Στάση "Κάραβελ").

- "235" Αθήνα - Ζωγράφου Β (στάση "Γέφυρα").

Λεωφορεία, επίσης, για το φεστιβάλ δρομολογούν, κάθε μέρα, οι εξής περιοχές:

  • Αγιος Νικόλαος: Από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης (Αχαρνών 297), στις 6 μ.μ. και από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 6.15 μ.μ.
  • Λαμπρινή: Αναχώρηση στις 6 μ.μ. από Ερμονάσης και Σιγανέου.
  • Πατήσια: Από τον ηλεκτρικό σταθμό Αγίας Βαρβάρας, στις 6.15 μ.μ. και από την πλατεία Κολιάτσου στις 6.30 μ.μ.
  • Ιλιον: Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ιλίου (Ν. Λιόσια), από το πρώην Δημαρχείο της πόλης, στις 6 μ.μ.
  • Χαϊδάρι: Από το Δάσος, στις 6.15 μ.μ. και από το Παλατάκι στις 6.30 μ.μ.
  • Πειραιάς: Από το Δημοτικό Θέατρο, στις 7 μ.μ.
  • Πέραμα: Από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης (Λ. Ειρήνης - δίπλα στα "DIA"), στις 7 μ.μ.
  • Καλλιθέα: Στις 6 μ.μ. από την πλατεία Δαβάκη.
  • Λούτσα: Αύριο Κυριακή, στις 4.30 μ.μ., από το κέντρο της Λούτσας.
  • Χολαργός: Στις 6 μ.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Το πούλμαν θα περάσει, επίσης, και από τις πλατείες Κύπρου και Δημοκρατίας.
  • Περιστέρι: Στις 6 μ.μ., από τη στάση "Βλάχου" και στις 6.15 μ.μ. από την πλατεία Ανω Λόφου. Αύριο Κυριακή στις 6 μ.μ. θα αναχωρήσει πούλμαν απ' τα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης, πλ. Ευαγγελίστριας.
Αύριο

Επίσης, λεωφορεία δρομολογούνται αύριο Κυριακή και από τις εξής περιοχές:

  • Κορυδαλλός: Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ δρομολογεί πούλμαν στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας.
  • Μελίσσια: Από τα γραφεία της ΚΟΒ (Λεωφόρος Δημοκρατίας), στις 5.30 μ.μ.
  • Κηφισιά: Στις 5.30 μ.μ., από την πλατεία της Κηφισιάς.
  • Μαρούσι: Στις 6 μ.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στον ηλεκτρικό σταθμό.
  • Καλαμάκι: Από την πλατεία Καραϊσκάκη, στις 5.30 μ.μ.
  • Αιγάλεω: Από τα "Νταμαράκια", στις 6 μ.μ. και στις 6.15 μ.μ. από Στ. Σαράφη και Ρήγα Φεραίου.
  • Πετράλωνα: Από τον ηλεκτρικό σταθμό, στις 6 μ.μ.
  • Καματερό: Από τη στάση "Μανάρα", στις 6 μ.μ.
  • Ηλιούπολη: Στις 6.30 μ.μ. από τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ.
24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ - - - - - - - - - -

"Ορμητήριο" της αντεπίθεσης

  • Η πρωτοφανής μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς και χτες, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, επιβεβαιώνει ότι το μήνυμα της αντεπίθεσης βρίσκει πλατιά απήχηση στη νεολαία. Η συμμετοχή χτες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο
  • Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα. Σήμερα μιλάει ο Νίκος Σοφιανός

Ενα σάλπισμα έρχεται από τα Ιλίσια. Σάλπισμα που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ο χώρος του Φεστιβάλ χτες πλημμύρισε στην κυριολεξία από χιλιάδες κόσμο και ιδιαίτερα νέους και νέες. Η συμμετοχή ξεπέρασε όχι μόνο κάθε προηγούμενο αλλά και αυτές τις προσδοκίες των διοργανοτών. Απόδειξη ότι το κάλεσμα της ΚΝΕ βρίσκει πλατιά απήχηση στη νεολαία. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ από την Πέμπτη συντονίζει τον παλμό της νεανικής οργής και δημιουργικότητας με την πρόταση των νέων κομμουνιστών για στράτευση στον κοινό αγώνα για μια άλλη κοινωνία. Το σάλπισμα αυτό από χιλιάδες νεανικές καρδιές είναι το ίδιο κάλεσμα σε όλους μας, σε όλους όσοι επιμένουν να αμφισβητούν, να αγωνίζονται, να ελπίζουν. Οι εκδηλώσεις του 24ου Φεστιβάλ κορυφώνονται αύριο. Το "ορμητήριο" της αντεπίθεσης έχει στηθεί στα Ιλίσια. Οι τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι ο μεγάλος σταθμός, αλλά και η μεγάλη αφετηρία της εκστρατείας της Κομμουνιστικής Νεολαίας ενάντια σε όσους και όσα στερούν τη ζωή από τη νεολαία, υπονομεύουν το αύριό της.

Το Φεστιβάλ για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε περίτρανα το χαρακτηρισμό του ως μεγάλου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος. Οι χώροι του είναι τόπος συνάντησης της πολιτιστικής δημιουργίας με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και, ταυτόχρονα, αντάμωμα της αγωνιστικής ορμής και της διάθεσης για αντίσταση της νέας γενιάς με την οργανωμένη πάλη. Σε κάθε περίπτερο, σε κάθε εξέδρα, νέοι και νέες και παλαιότερες γενιές έδιναν το δικό τους "παρών". Ανθρωποι όλων των ηλικιών γέμιζαν χτες τους χώρους του Φεστιβάλ. Παλιοί και νέοι φίλοι, παλιοί και νέοι σύντροφοι, συναντήθηκαν, βρήκαν την ευκαιρία να ανανεώσουν, με μια ζεστή χειραψία, ένα πλατύ χαμόγελο, την υπόσχεση για αντίσταση και μαζικό αγώνα, μαζί και την ελπίδα για μια άλλη κοινωνία.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Η επιτυχία του Φεστιβάλ, και ακολουθεί συνέχεια, καταγράφεται και σε συγκεκριμένους δείκτες. Πέρα από την πρωτοφανή προσέλευση του κόσμου, την επιβεβαιώνουν και οι εκατοντάδες κάρτες γνωριμίας με την ΚΝΕ που συμπλήρωσαν οι νέοι επισκέπτες. Την επιβεβαίωνε και η εικόνα που συναντούσε κανείς στα περίπτερα του Φεστιβάλ, όπου οι επισκέπτες στέκονταν και με ευκολία άνοιγαν κουβέντα με τους εκπροσώπους φορέων, σωματείων, δημοτικών κινήσεων, με τις 40 αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Οι νέοι - και όχι μόνο - που βρέθηκαν χτες και προχτές στο Φεστιβάλ αγκάλιασαν τη συλλογική ερασιτεχνική δημιουργία, που φιλοξενήθηκε και φέτος όπως πάντα στο Φεστιβάλ, αλλά και τους γνωστούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Συμπαράσταση στο λαό του Σουδάν Ο εθνικ

Συμπαράσταση στο λαό του Σουδάν

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Σουδάν και οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί του όπως και του Αφγανιστάν από τους Αμερικανούς αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης που έγινε χτες το βράδυ στο χώρο της Διεθνούπολης,με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ενωσης Σουδανικής Νεολαίας (SYU) και τηςΕλληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη.

Ο εκπρόσωπος της SYU Ρασίντ Αλί μίλησε για τον αγώνα που αναπτύσσεται στη χώρα του ενάντια στο καθεστώς και τον πραγματικό στόχο των πρόσφατων βομβαρδισμών. "Η πρόσφατη επίθεση στο Σουδάν δεν ήρθε ξαφνικά, αλλά ήταν πολύ υπολογισμένη κίνηση. Οι Αμερικανοί λένε ότι θέλουν να πολεμήσουν την τρομοκρατία στο Σουδάν και να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία. Εμείς λέμε ότι "ναι αυτή η κυβέρνηση χρηματοδοτεί την τρομοκρατία", "ναι έχει χημικά όπλα", παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πυροδοτεί τον εμφύλιο πόλεμο στο νότο", τονίζει ότι η ενέργεια των Αμερικάνων είναι απαράδεκτη και ξεκίνησε από εσωτερικά τους προβλήματα και για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών. "Ο σουδανικός λαός λέει ότι η τρομοκρατία δεν είναι τρόπος, για να αντιπαλευτεί η τρομοκρατία. Παλεύουμε μέρα με τη μέρα ενωμένοι για τη δημοκρατία", τόνισε.

Την ανάγκη να σταθούν οι μαζικοί φορείς δίπλα στον αγωνιζόμενο σουδανικό λαό τόνισε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη Ντέπυ Κουλούρη.Επισήμανε ιδιαίτερα τη στάση της επίσημης διεθνούς κοινότητας μετά τους βομβαρδισμούς στο Σουδάν και το Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι ούτε ο ΟΗΕ, που υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας των διεθνών κανόνων δικαίου, ούτε οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκαναν κάποιο σχόλιο. Καλώντας τον ελληνικό λαό να συμπαρασταθεί στο λαό του Σουδάν, μέσα από πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν γυναικείες, μαζικές και νεολαιίστικες οργανώσεις, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς, υπενθύμισε τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης του λαού του Σουδάν προς τον ελληνικό λαό την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα μας. Ο σουδανικός λαός μπορεί να λύσει μόνος τα προβλήματά του, χωρίς επεμβάσεις, είπε, δηλώνοντας ότι στήριγμά του θα είναι το διεθνές μαζικό λαϊκό κίνημα.

Συζήτηση για την ΟΝΕ

Συζήτηση για την ΟΝΕ θα γίνει σήμερα στις 7.30 μ.μ., στη Μουσική Σκηνή. Συμμετέχουν οι: Τ. Χριστοδούλου,υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κατηφόρης,ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Γ. Θεωνάς, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Συντονίζει ο Κράτης Κυριαζής.

Ομιλίες από τον Ν. Σοφιανό και την Αλ. Παπαρήγα

Σήμερα Σάββατο, στις 9 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.Αύριο Κυριακή, στις 8 μ.μ., στη κεντρική εξέδρα, θα μιλήσει η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ