ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Με νέα φτερά στον αγώνα για μαχητική Αυτοδιοίκηση

Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, και μέσα από την κάλπη, κάλεσαν τους Κυψελιώτες οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης, σε συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Κυψέλης

"Συνεχίζουμε με νέα φτερά για μια Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτη στα προβλήματα του λαού",είναι η δέσμευση που έστειλαν την Κυριακή σε συγκέντρωση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), στην πλατεία Κυψέλης, οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος πρόεδρος διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα.

"Συνεχίζουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής",είναι ο στόχος της συσπείρωσης και συστράτευσης στον αγώνα για λύση των προβλημάτων, στην οποία κάλεσαν οι υποψήφιοι της ΝΑΣ και τους Κυψελιώτες. "Συνεχίζουμε για τη χάραξη ενός άλλου δρόμου, που θα έχει στο κέντρο της προσοχής του το συλλογικό και κοινωνικό συμφέρον σε βάρος του πλούτου και του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου",είναι η προοπτική της αγωνιστικής δράσης του συνδυασμού και του κύριου πολιτικού φορέα, του ΚΚΕ, που τον στηρίζει.

Αλλωστε - όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής με αφορμή τα 57 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ - και τότε, όταν ο ΕΛΑΣ πολεμούσε για την απελευθέρωση της χώρας και τη λαοκρατία, αλλά και τώρα, στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, κύριος αιμοδότης και ψυχή του αγώνα στέκεται το ΚΚΕ.Και οι εκλογές αυτές - συνέχισε - είναι μία μάχη σ' αυτόν τον αγώνα. Το αποτέλεσμα της κάλπης πρέπει να είναι καταδικαστικό για την κυβέρνηση. "Πόσο πιο αδύναμη θα βγει η κυρίαρχη αντίληψη που διαφεντεύει τους δήμους και τις νομαρχίες. Πόσοι λιγότεροι αιρετοί που υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει και από τις κάλπες το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ. Αυτό είναι το ζητούμενο",τόνισε. Διευκρινίζοντας ότι την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν την υπηρέτησαν μόνο οι προσκείμενοι στην κυβέρνηση δήμαρχοι και νομάρχες, αλλά και όσοι πρόσκεινται στη ΝΔ και στο ΣΥΝ, καθώς "στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι αποφάσεις για ζητήματα στρατηγικής σημασίας ήταν ομόφωνες". Τι έκαναν; Προώθησαν και έκαναν πράξη τη λογική της μετατροπής των δήμων και νομαρχιών σε επιχειρήσεις. Ιδιωτικοποίησαν έργα και υπηρεσίες. Λειτούργησαν ως μηχανισμοί διοχέτευσης της αντιλαϊκής πολιτικής και μέσω της Αυτοδιοίκησης, με την υπερφορολόγηση, την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, την επιβολή νέων φόρων.

Προπάντων - τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής - οι αιρετοί των δυνάμεων του δικομματισμού απεμπόλησαν την αγωνιστική διεκδικητική αντίληψη στην Αυτοδιοίκηση. Αυτήν, που εμείς, όχι μόνο διατηρούμε, αλλά αναδεικνύουμε ως κύριο γνώρισμα της δράσης μας. Κι αυτό μπορούμε να το πετυχαίνουμε γιατί δίνουμε προτεραιότητα στα λαϊκά προβλήματα. Επιδιώκουμε να συσπειρώνουμε το λαό στον αγώνα για τη λύση τους. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, για την περίθαλψη και το περιβάλλον. Καταδικάζουμε την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 8ωρου, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Ο Θεοχ. Παπαμάργαρης

Στην ανάγκη να μετρήσει η κυβέρνηση λιγότερους "εκλεκτούς" της νομάρχες και δημάρχους, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης.Και τόνισε χαρακτηριστικά: "Το πολιτικό μήνυμα καταδίκης της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει να δοθεί από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Και τούτο γιατί το δικομματικό σύστημα που μας κυβερνά πάνω από 40 χρόνια έχει φροντίσει να καθιερώσει ένα εκλογικό σύστημα - αυτό των δύο γύρων - που στρεβλώνει τη βούληση των ψηφοφόρων, υποχρεώνοντάς τους τη δεύτερη Κυριακή να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο μονομάχους, συνήθως τον "καλό" και τον "κακό"". Η Αριστερά, η ΝΑΣ - σημείωσε ο Θ. Παπαμάργαρης - απορρίπτει τέτοια ψευτοδιλήμματα και καλεί τους ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν μαζικά από την πρώτη Κυριακή τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, τους ανθρώπους που θα υψώσουν φωνή ενάντια στον οδοστρωτήρα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Και κατέληξε λέγοντας πως στο όνομα της "αποκέντρωσης", η κυβέρνηση κάνει μια πονηρή κίνηση. Μεταφέρει στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, προκειμένου οι δήμοι, οι νομαρχίες για να λειτουργήσουν ή να επιβάλουν και νέους φόρους στον ήδη βαριά φορολογούμενο εργαζόμενο ή να εκχωρήσουν έργα και υπηρεσίες τους σε ιδιώτες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Χρήστος Λαζαρίδης και Δημήτρης Φέτσης,νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος αντίστοιχα και ο Βαγγέλης Θεοχάρης,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα".

Περιοδείες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στους χώρους που οι νέοι σπουδάζουν, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Αθήνας, θα περιοδεύσουν οι νέοι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ για να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να τους καλέσουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, έτσι ώστε μέσα από τις εκλογές να δοθεί μια δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και στα κόμματα της ευρω-υποταγής.

Το πρόγραμμα των περιοδειών έχει ως εξής:

  • Σήμερα στις 9.30 π.μ. στη Φιλοσοφική Σχολή θα περιοδεύσουν οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Παναγιώτης Παλαβός,Κύριλλος Παπασταύρου και Μαρίκα Θωμαδάκη.
  • Αύριο, Τετάρτη στις 10.00 π.μ., στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) θα βρεθούν οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Παναγιώτης Παλαβός,Κύριλλος Παπασταύρου και Δημοσθένης Μπαρτζώκας.
  • Την Πέμπτη, στις 10.00 π.μ., στα ΤΕΦΑΑ θα περιοδεύσουν ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Κύριλλος Παπασταύρου και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" Νίκος Μπεργελές.
  • Την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, θα βρεθούν οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Παναγιώτης Παλαβός,Δημήτρης Αγκαβανάκης και Παναγιώτης Μανωλάκος.

ΤΣΙΜΕΝΤΑρισμα... διαφορών!

Για προσπάθεια μετατροπής των δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης και "υπηρεσίας" εξυπηρέτησης των μεγαλοσυμφερόντων, καταγγέλλουν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί και οι αγωνιστές υποψήφιοι την κυβέρνηση και τα κόμματα της ευρω-λαγνείας που έχουν αποδεχτεί και παλεύουν για την υλοποίηση των αποφάσεών της.

Προειδοποιούν δε, ότι οι δήθεν ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ή "αντάρτικοι" συνδυασμοί, που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο "ΣΥΝ" και το ΔΗΚΚΙ, κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι.

Οπως μας καταγγέλλουν οι δημότες της περιοχής της Εύβοιας, όπου δραστηριοποιείται μεγάλη βιομηχανία, προσπάθησε - ανεπιτυχώς κατ' αρχάς αλλά υπάρχει και ο β γύρος - να (Τσιμεντ)άρει τις διάφορες μεταξύ δύο υποψηφίων δημάρχων του ίδιου κόμματος, για να διασφαλίσει και αυτή τα συμφέροντά της και την έκταση των 3.000 στρεμμάτων που διεκδικεί για λατομείο.

Ο δήμος πληρώνει για τον Καφφέ

Η προπαγάνδα υπέρ της επανεκλογής του δημάρχου Λάρισας Χριστόδουλου Καφφέ,στο ενημερωτικό έντυπο του Συνοικιακού Συμβουλίου Περιοχής Σταθμού Λάρισας, "βγάζει μάτια". Και μαζί η καταχώριση, "σε πλαίσιο" παρακαλώ, υποψηφιοτήτων "εκλεκτών" του συνδυασμού του Χρ. Καφφέ. Βεβαίως, ένα Συνοικιακό Συμβούλιο δεν επιτρέπεται να στηρίζει, δημοσίως σε προεκλογική περίοδο, έναν υποψήφιο δήμαρχο. Αλλά εάν σκεφτεί κανείς ότι τους παράδες για την έκδοση του συγκεκριμένου ενημερωτικού δελτίου τούς έδωσε ο Δήμος Λάρισας - δόθηκαν δηλαδή, λεφτά των Λαρισαίων για να προβληθεί η υποψηφιότητα Καφφέ - τότε πολλά εξηγούνται και περισσότερα υπονοούνται.

Στημένη προβοκάτσια και ψευδολογία

Διάφορα μέσα έχουν επιστρατεύσει κάποιοι για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να αποσπάσουν την ψήφο του. Μάλιστα, στο Καματερό από καιρό τώρα διάφοροι προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση στους δημότες, διαδίδοντας ότι μέλη και στελέχη του ΚΚΕ συμμετέχουν σε διάφορους συνδυασμούς για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Τελευταίο κρούσμα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Καματερού του ΚΚΕ, αποτελεί δημοσίευμα της "ΑΥΓΗΣ" το περασμένο Σάββατο, που έρχεται να επισημοποιήσει την προβοκάτσια. Στην ανακοίνωση η ΚΟΒ Καματερού του ΚΚΕ καλεί το λαό του Καματερού να απομονώσει τους λασπολόγους και να καταδικάσει με την ψήφο του αυτούς και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, υπερψηφίζοντας το δοκιμασμένο - αγωνιστικό συνδυασμό της "Δημοκρατικής Ενότητας Καματερού", με υποψήφιο δήμαρχο τον αγωνιστή Κώστα Κουντουρέλλη.

Πιέσεις σε υποψηφίους

Ασφυκτικές πιέσεις άσκησαν οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, σε μεγάλο δήμο της Βοιωτίας, σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του αγωνιστικού συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ για να αρνηθεί την υποψηφιότητά του καθότι επαγγελματίας. Βέβαια δεν τους έγινε η χάρη, αφού εκτός των άλλων είχαν πλέον κατατεθεί οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο και αναμενόταν η ανακήρυξή τους. Το γεγονός αυτό και άλλα πολλά που μας καταγγέλλουν τόσο οι υποψήφιοι, όσο και ο απλός κόσμος στη Βοιωτία δείχνει ότι το κακό έχει παραγίνει. Και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο κόσμος ως ενόχους δείχνει τον νυν νομάρχη Βοιωτίας κ. Σταμούλη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον δήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο Λιβαδειάς Χ. Παλαιολόγο, στέλεχος του ΣΥΝ, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στη Θήβα Γ. Κατσιμπάρδη. Δηλαδή όλη η "πρόοδος", "ο εκσυγχρονισμός" και η "ανανέωση"... με το τσουβάλι!

ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίροι στο φαγοπότι

Στη Λαμία ο συνεταιρισμός ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γ. Ντελή, δεν πάει καθόλου πίσω σε ρουσφετάκια, σε υποσχέσεις, σε αλισβερίσια και άλλα σύγχρονα και ...ευρωπαϊκά. Μάλιστα στο μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζεται με... πακετάκια και άλλα... αναπτυξιακά, θέλουν να βάλουν χέρι (και πόδι) και στελέχη του ΣΥΝ στην πόλη της Λαμίας και ευρύτερα στο Νομό Φθιώτιδας αντί να περνάνε καλά μόνο οι... πράσινοι. Αντε και εις ανώτερα παιδιά η πρασινο-ροζ "συμμαχία". Και μη μας πείτε ότι ειδικά εκεί (αλλά και αλλού...) ενωθήκατε για να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο της... Δεξιάς ή της... Αριστεράς, ή για βαθύτερους ιδεολογικοπολιτικούς λόγους..!

Ο Νίκος Σοφιανός

Την Πέμπτη στις 10 π.μ. ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, θα περιοδεύσει με τον υποψήφιο της ΝΑΣ Κώστα Παπαδάκη στο ΤΕΙ Αθήνας. Την Παρασκευή, στις 12 μ.μ. θα βρεθεί με την Τατιάνα Ευαγγελοπούλου στην Πάντειο και την Τρίτη, 6 Οκτώβρη, στη Φυσικομαθηματική Σχολή με τους Κύριλλο Παπασταύρου και Θανάση Γκεσούλη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ