ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αδελφού μας ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ.Στις 18 Αυγούστου συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του άλλου αδελφού μας ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος 30.000 δρχ.

Κυριάκος και Φωτούλα Λαμπροπούλου

  • Στη μνήμη του συζύγου μου Ιωάννη Πρίγγουρη,που συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Μαρία Πρίγγουρη

* * *

Συμπληρώνονται 10 μέρες από τότε που η ΕΛΕΝΗ Σχίζα - ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ άφησε την τελευταία της πνοή, εκεί στην Ικαρία, στη ΝΑ των Ραχών, που τόσο λάτρευε.

Αφησε την τελευταία της ανάσα αγκαλιά με τις λυγαριές του ΝΑ, βάζοντας με το θάνατό της τη σφραγίδα της στο Οχι της τσιμεντοποίησης αυτού του όμορφου χώρου, που τόσο αγώνα έκανε.

"Θέλω να με θάψεις στο ΝΑ", ήταν η τελευταία της επιθυμία.

Είμαι συντετριμμένος από το θάνατο της συντρόφισσάς μου Ελένης. 51 χρόνια ζωής είναι αυτά, χρόνια αγώνων, αγώνων...

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και αγάπης, προσφέρω 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ"Αγίας Παρασκευής" και στη μνήμη του αδελφού της ΘΑΝΑΣΗ και του εξαδέλφου της ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΕΦΕΡΗ,βετεράνου.

Με τις ευχές μου, το ΚΚΕ να τραβήξει τον αντιιμπεριαλιστικό και ιστορικό του δρόμο με επιτυχία.

Μάκης Παπαπολυχρονίου

* * *

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΠΑΡΛΑΚΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1919 από γονείς φτωχούς αγρότες. Για την πατριωτική δράση του στα χρόνια της τριπλής κατοχής, η οικογένειά του και ο ίδιος, μετά την Απελευθέρωση, δοκίμασαν τη στυγνή βία και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ.

Μετά το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη από όπου επαναπατρίστηκε το 1985.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΡΛΑΚΟΓΛΟΥ.Γεννήθηκαν στο χωριό Θηριόπετρα Αριδαίας. Στην περίοδο του Εμφύλιου, για να σωθούν από τους καθημερινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς των χωριών της περιοχής, μαζί με άλλα Ελληνόπουλα κατέφυγαν στις ανατολικές χώρες, όπου έμαθαν τα πρώτα γράμματα. Το 1954, ο Κώστας και η Χρυσούλα πήγαν στην Τασκένδη κοντά στους γονείς τους, πολιτικούς πρόσφυγες. Ο Κώστας στην Τασκένδη τελείωσε επαγγελματική σχολή και έγινε επιπλοποιός.

Η Χρυσούλα τελείωσε Οικονομικό Ινστιτούτο Προγραμματισμού και δούλεψε επικεφαλής Τμήματος Προγραμματισμού.

Στη μνήμη του Νίκου Παρλάκογλου, του Κώστα Ν. Παρλάκογλου και της Χρυσούλας Παρλάκογλου, η σύζυγος του Νίκου Αναστασία, τα παιδιά του Κώστα και της Χρυσούλας Χαράλαμπος και Δέσπω προσφέρουν 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 13 Σεπτέμβρη 1998 πέθανε στα Λέικα Καλαμάτας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γούβας, της οποίας για πολλά χρόνια ήταν δραστήριο μέλος.

Δημήτρης Χριστοδούλου

* * *

Στις 13 Αυγούστου 1998, πέθανε σε ηλικία 81 χρόνων ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική προσφέρει 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

* * *

Ο αγωνιστής - μέλος του ΚΚΕ Φραγκίσκος - Ελευθέριος Κουνάνης, στη μνήμη του αδερφού του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΝΑΝΗ,που έκλεισαν 23 χρόνια από τον άδικο χαμό του. Στον πατέρα του ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΝΑΝΗ για τα 3 χρόνια μνήμης του. Στον πεθερό του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΟΥΛΑΚΗ για τα 10 χρόνια μνήμης του. Στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΛΙΑΤΗ και ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ (τέως κοινοτάρχη Κουκουβάωνων), για τα 6 και 30 χρόνια αντίστοιχα μνήμης τους και στη μνήμη του παππού του ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή Νάουσας Πάρου, όπως επίσης και στη μνήμη όλων των αλησμόνητων φίλων και συντρόφων αγωνιστών που λείπουν από κοντά μας, προσφέρει στη "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ) Γαλατσίου για τον προεκλογικό αγώνα 150.000 δρχ. και με την ευχή να στεφθεί από επιτυχία η δύσκολη μάχη των δημοτικών εκλογών και καλεί όλους τους φίλους αγωνιστές της Αριστεράς να υποστηρίξουν το Συνδυασμό της ΔΑΚ Γαλατσίου, για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης και υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή, 4 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Νέας Κηφισιάς γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο της

ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΜΗ

Στη μνήμη της τα ανίψια της Μιχάλης και Γεωργία, Στέλιος και Ελένη Μανουσάκη προσφέρουν 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ