ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΑΦΝΗ - 2000"
Η ευκαιρία και η ελπίδα των δημοτών

Το κάλεσμα της Κίνησης, με υποψήφια δήμαρχο την Ειρήνη Καρρά, βρίσκει πλατιά ανταπόκριση στον κόσμο της Δάφνης

"Να δώσουν στη Δάφνη μια ευκαιρία",κάλεσε προχτές, από τη συνοικία της υποβαθμισμένης και ξεχασμένης Χαραυγής,τους πολίτες του δήμου η Ειρήνη Καρρά, υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού "Δάφνη - 2000".Ενα κάλεσμα που βρίσκει πλατιά ανταπόκριση, καθώς καθημερινά πληθαίνουν τα μηνύματα ότι οι Δαφνιώτες γυρίζουν αποφασιστικά την πλάτη στην αποτυχημένη και αλαζονική "διοίκηση Σαραντόπουλου".

Αυτή τη φορά, ξεπερνώντας τις διαιρέσεις, τις πολώσεις και τις συκοφαντίες - τα οποία είναι και οι μόνες θλιβερές επιτυχίες του απερχόμενου δημάρχου - εμπιστεύονται τους ανθρώπους εκείνους που, με την εμπειρία, τον οραματισμό του νέου, την πίστη στη λαϊκή συμμετοχή και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας, θα οδηγήσουν το δήμο προς το 2000.

Σε μια γειτονιά που ασφυκτιά από την έλλειψη ελεύθερων χώρων, πράσινου και ταλαιπωρείται από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η Ειρήνη Καρρά παρουσίασε στους συγκεντρωμένους το πρόγραμμα της Κίνησης και δεσμεύτηκε για ένα δήμο των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς, για δήμο της κοινωνικής προσφοράς, κέντρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Τα παραπάνω άλλωστε δεν είναι άγνωστα στους κατοίκους της Δάφνης, αφού είναι αυτά που χαρακτήρισαν το έργο της Δημοτικής Αρχής στην περίοδο 1990-1994 και σήμερα εύκολα μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους. Η κεντρική πλατεία του δήμου, το κλειστό γυμναστήριο, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος, τα τρία καινούρια σχολικά κτίρια, οι παιδικές ομάδες θεάτρου, μουσικής και ζωγραφικής, η ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης, η βελτίωση του συστήματος καθαριότητας ήταν έργα που δεν ξεχνιούνται από τους Δαφνιώτες. Το τι ακολούθησε την περίοδο του 1994-98 δικαιώνει εκείνους που μιλούν για μια χαμένη τετραετία, και αποκαλύπτουν τη ζημιά που έγινε στο δήμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή είναι ότι φορολόγησε αδίστακτα τους Δαφνιώτες, εισέπραξε αναδρομικά δημοτικά τέλη μιας πενταετίας. Μόνο για το 1997 αφαίρεσε από την τσέπη των δημοτών 170 εκατομμύρια επιπλέον, από το κόστος της καθαριότητας της πόλης, ενώ δεν εφάρμοσε την κυκλοφοριακή μελέτη που θα έλυνε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής.Δεν κέρδισε καμιά επιχορήγηση για τα έργα που έχει ανάγκη η Δάφνη και έσκυψε το κεφάλι στην κυβέρνηση, χάνοντας επιπλέον το αστυνομικό τμήμα της πόλης, αλλά και σχολεία. Τα μόνα έργα ήταν αυτά που ήδη είχαν προγραμματιστεί από τη δημαρχία της Ειρήνης Καρρά και είχε εξασφαλίσει οικονομικά.

Η υποψήφια δήμαρχος υπογράμμισε ότι όλες οι συκοφαντίες ενάντια στην Κίνηση έπεσαν στο κενό, αφού περίτρανα και επίσημα πλέον αποδείχτηκε πως ο δήμος μέχρι το 1994 όχι μόνο έλλειμμα δεν είχε, αλλά παράλληλα με το μεγάλο έργο, στα ταμεία του έμεινε περίσσευμα (64 εκατομμύρια για το 1994).

Στον αντίποδα, ο απερχόμενος δήμαρχος υποθήκευσε το δήμο με τον υπέρμετρο δανεισμό, 750 εκατομμύρια με επιτόκιο 16%, ενώ ο τρόπος που διαχειρίστηκε τη δημόσια περιουσία τον κατέστησε κατηγορούμενο για "απιστία κατά την υπηρεσία και κατ' εξακολούθηση" ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η συγκέντρωση έκλεισε με τις ομιλίες των υποψήφιων συμβούλων Βασίλη Βλαχάκη και Γιάννη Κωστελέτου,που κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να μεταφέρουν σε κάθε σπίτι σε κάθε γειτονιά την ελπίδα με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης "Δάφνη - 2000".

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"
Ο λαός αφέντης στο δήμο του!

Αυτό είναι το μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου της Κίνησης Αριστείδη Αβραμίδη προς τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαμηνύουν ότι "πρέπει να μπει ένα τέλος"!

Στην Καλλιθέα φυσάει πλέον άλλος αέρας. Ο αέρας της απόφασης που πήρε πλέον ο λαός να καταδικάσει την πολιτική που ασκούν σε βάρος του η κυβέρνηση και η σημερινή Δημοτική Αρχή και με την ψήφο του να αναδείξει εκείνους που, έμπρακτα αγωνίστηκαν στο πλευρό του. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μέλη της Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας (ΔΔΕ).

Ετσι, χτες το πρωί, οι καταστηματάρχες της πόλης υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο δήμαρχο της ΔΔΕ Αριστείδη Αβραμίδη και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης που πραγματοποίησαν περιοδεία στα καταστήματα της πόλης.

"Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος σ' αυτήν την κατάσταση", τόνιζαν οι καταστηματάρχες και εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον εκλογικό αγώνα της ΔΔΕ, ώστε να αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη. Παράλληλα, εξέφρασαν τα προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο τους η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και η οποία έχει οδηγήσει σε κλείσιμο τα περισσότερα μικρά καταστήματα. Και σα να μη φτάνει αυτό και ο ανταγωνισμός των πολυκαταστημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν, επιβαρύνονται και από την εισπρακτική πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής.

"Την πολιτική αυτή θα την αντιπαλέψουμε μαζί",υποσχέθηκε στους εμπόρους της πόλης ο Αρ. Αβραμίδης. "Μαζί θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε την επίλυση όλων των προβλημάτων τόσο των εργαζόμενων - επαγγελματιών όσο και της πόλης και του περιβάλλοντος. Μαζί με το λαό διοικούσαμε, όταν ήμασταν στη διοίκηση του δήμου, στο πλευρό του παλέψαμε την προηγούμενη τετραετία μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί θα παλέψουμε από όποια θέση μάς δώσει η ψήφος σας μετά τις εκλογές".

Παράλληλα, επέκρινε τόσο την υποτακτική στην κεντρική εξουσία πολιτική, που ασκεί στο δήμο η σημερινή Δημοτική Αρχή όσο και την αδράνειά της απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, με τα οποία αύριο θα έρθει αντιμέτωπος ο δημότης της Καλλιθέας και του Λεκανοπεδίου. Τη μεγάλη επίθεση, δηλαδή, που ετοιμάζεται στο περιβάλλον από τους μεγαλοεπενδυτές ενόψει της Ολυμπιάδας. "Απέναντι σε αυτήν την πολιτική και σ' αυτή την επίθεση χρειάζεται συστράτευση και αγώνας ενωμένος, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, προκειμένου όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε όλα όσα μάς ανήκουν".

ΑΘΗΝΑ:

ΣΗΜΕΡΑ

- Στην Τράπεζα της Ελλάδος στον Πειραιά, στις 2 μ.μ., με τον υποψήφιο νομάρχη Αθήνας Θεοχάρη Παπαμάργαρη.

- Στο ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα, στις 9 π.μ., με τον Νίκο Μπατιστάτο.

- Στο υπουργείο Γεωργίας στις υπηρεσίες Αχαρνών 2 και Μενάνδρου 22, στις 9 π.μ., με τον Γιάννη Σταυρόπουλο.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στις 8.30 π.μ., με τους Σ. Βουλαμάκη και Π. Πάλμο.

- Στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στις 10 π.μ., με τους Δ. Αγκαβανάκη και Χ. Χουρδάκη.

- Στο "Σισμανόγλειο" Νοσοκομείο, στις 9 π.μ., με τον Π. Μανωλάκο.

- Στον ΕΣΔΚΝΑ, στις 9.30 π.μ. και στο χώρο Διάθεσης Απορριμμάτων στις 11.30 π.μ., με τον Γ. Στρατηγό.

- Στο εργοστάσιο της "ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ", στις 10 π.μ., με τον Θ. Ευθυμίου.

- Στη ΔΕΗ - ΚΔΕΠ στην Παλλήνη, στις 12.30 μ.μ., με τον Π. Πάλμο.

- Στο ΤΕΦΑΑ, στις 11 π.μ., με τον Π. Παλαβό και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" Κ. Παπασταύρου.

- Στη Μηχανογράφηση του ΙΚΑ (Ζωγράφου) στις 10 π.μ., με τον Β. Κολοβό.- Στο εργοτάξιο Αρχαιολογικών Ανασκαφών Παλλήνης, στις 11 π.μ., οι Δ. Βανδώρος και Γ. Θεοδώρου.

- Στο Δημοτικό Νοσοκομείο "ΕΛΠΙΣ", στις 9 π.μ., κλιμάκιο υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα".

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:

Η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη θα περιοδεύσει σήμερα, στις 7 π.μ., στη ΔΕΗ - ΕΛΑΙΣ και στις 11 π.μ. στη ΔΕΗ Κερατσινίου. Ο Γιώργος Λαγωνίκας θα περιοδεύσει στο Κερατσίνι και στην Κοκκινιά. Επίσης, σήμερα υποψήφιοι θα επισκεφτούν το Σωματείο Ναυτικών Ειδικό Σχολείο "Η ΑΡΓΩ" στις 10.00 π.μ. και το Γηροκομείο Πειραιά στις 12.00 μ.

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ:

Σήμερα στις 7 π.μ. κλιμάκιο της ΝΑΣ θα κάνει περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Ελευσίνα. Στις 12 μ. θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση των δασκάλων μπροστά στη Νομαρχία και στις 2.30 μ.μ. θα επισκεφθεί το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ. Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην Ανω Ελευσίνα.

Αύριο, στις 6 π.μ. κλιμάκιο της ΝΑΣ θα επισκεφθεί τη "Χαλυβουργική" και στις 7 π.μ. θα πάνε στους εργαζόμενους στο Δήμο Ανω Λιοσίων. Στις 7 μ.μ. κλιμάκια της ΝΑΣ θα επισκεφθούν το Μάζι και το Ζεφύρι.

ΑΧΑΪΑ:

Σήμερα θα γίνει η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΑΣ στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, με ομιλητή τον υποψήφιο νομάρχη Ανδρέα Αθανασόπουλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. ο υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας και επικεφαλής κλιμακίου του "Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού" Αντώνης Κατσάς, θα περιοδεύσει και θα μιλήσει στην περιοχή Κρεμμύδια. Στις 8.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στην περιοχή Κορυφάσια. Ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Τζαβάρας θα περιοδεύσει στις 9 π.μ. στο Μελιγαλά.

ΒΟΙΩΤΙΑ:

Σήμερα, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Θήβας θα μιλήσει ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Λουκάς Λιάκος.Την Πέμπτη 8 Οκτώβρη,στις 8μ.μ., θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ στην πλατεία Λιβαδειάς όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος νομάρχης, Λουκάς Λιάκος.

ΦΩΚΙΔΑ:

Την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Λαού Αμφισσας θα μιλήσει ο υποψήφιος νομάρχης Ν. Αγγελόπουλος και η υποψήφια δήμαρχος της "Δημοτικής Κίνησης Αμφισσας", Ελένη Αρμάου.

Η Ειρήνη Καρρά

"Πάνω από όλα η Καλλιθέα". Αυτό είναι το σύνθημα που προβάλλει ο σημερινός δήμαρχος της πόλης Γ. Κυριόπουλος. Πάνω από όλα όμως και κυρίως, πάνω από τα σπίτια και τα κεφάλια του λαού αυτής της πόλης, αυτό που βλέπει κανείς, είναι τα φουγάρα. Οπως αυτό του Φοίβου (φωτό), που για χρόνια ολόκληρα γίνονται αγώνες για την απομάκρυνσή του αλλά αυτό παραμένει εκεί. Κόντρα στις αποφάσεις των αρμοδίων, κόντρα στους νόμους, κόντρα ακόμη και στην ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γιατί, πώς να το κάνουμε. Τα λόγια είναι εύκολα. Οι πράξεις όμως είναι εκείνες που απαιτούν θέληση και αγώνα, αλλά και εκείνες που χαρακτηρίζουν τελικά όσους έρχονται και απέρχονται. Και αυτό το φουγάρο είναι μια από τις αποδείξεις για το τι κυριαρχεί στην Καλλιθέα. Τα συμφέροντα των λίγων, των ιδιοκτητών των ρυπογόνων εργοστασίων, μπήκαν όχι μόνο πάνω από την πόλη αλλά και πάνω από την ίδια τη ζωή των κατοίκων της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ