ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Ο αγώνας κερδίζεται στις γειτονιές

Σε συγκεντρώσεις στη Γούβα και το Κουκάκι, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής

Την... τιμητική του είχε προχθές το βράδυ το 2ο διαμέρισμα της Αθήνας, με δύο παράλληλες συγκεντρώσεις της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" στη Γούβα και το Κουκάκι, όπου μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής στην πρώτη και στη δεύτερη, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Τ. Γόντικας και Κ. Διάκος.

Και εκεί ο κόσμος της γειτονιάς, που έχει δείξει τον τελευταίο καιρό με τη μαζική συμμετοχή του σε όλες τις εκδηλώσεις τη δυναμική και ταυτόχρονα την αποδοχή της "Συμπαράταξης" και του υποψήφιου δημάρχου της, έδωσε για μια ακόμα φορά το μήνυμά του. Ηταν εκεί, γεμίζοντας τους χώρους και των δυο συγκεντρώσεων, για να δηλώσει ότι θέλει να αλλάξουν τα πράγματα στην Αθήνα και ότι ξέρει πως μόνο με τη "Συμπαράταξη" στο δήμο και τη δική του δράση μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ειδικά στο 2ο διαμέρισμα, στις γειτονιές του, όπως και στις γειτονιές του 7ου διαμερίσματος, εδώ και μέρες τα στελέχη της Συμπαράταξης, οι διαμερισματικές επιτροπές της "γκρινιάζουν" ότι ξεμένουν μονίμως από ψηφοδέλτια. Και ζητούν κάθε μέρα και περισσότερα από τα κεντρικά γραφεία του συνδυασμού γιατί η διακίνησή τους ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Ετσι, σε όλες τελικά τις γειτονιές και των επτά διαμερισμάτων της Αθήνας εντείνονται καθημερινά οι ρυθμοί της προεκλογικής δουλιάς που πλησιάζει στην κορύφωσή της και πληθαίνουν οι εξορμήσεις για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου, σε κάθε χώρο της πόλης που ζουν και εργάζονται οι άνθρωποί της, αγωνιζόμενοι. Και με βάση τα μηνύματα που έρχονται, με καταιγιστικό πλέον ρυθμό, μπορεί αυτές οι τελευταίες μέρες να αποδειχθούν οι πλέον καθοριστικές για την επιτυχία της "Συμπαράταξης".

Αλλωστε, όπως είπε ο Λεων. Αυδής, μιλώντας στην Πλατεία Πλυτά στη Γούβα, για τη "Συμπαράταξη", "πόλη είναι οι άνθρωποι", που μαζί τους αγωνίζεται και θα συνεχίσει έτσι και μετά τις εκλογές. Γιατί η "Συμπαράταξη" δεν αποτελεί ευκαιριακό προεκλογικό σχήμα, αλλά προσπάθεια ευρύτερης ενότητας των ανθρώπων που συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο η σημερινή κατάσταση και ο αγώνας τους είναι η απάντηση για το πώς μπορεί να αρχίσει να αλλάζει. Γι' αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εκλογές η "Συμπαράταξη". Θα υπάρχει - όπως υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος ο Λεων. Αυδής - όσο θα υπάρχουν και αγώνες του λαού της Αθήνας!

Στο Κουκάκι

Γι' αυτό χρειάζεται τώρα, την Κυριακή, να στείλουμε το σωστό μήνυμα, όπως κάλεσε και τους συγκεντρωμένους στο Κουκάκι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "Συμπαράταξης" Τ. Γόντικας.

"Το μήνυμα εκείνο - σημείωσε - που θα χτυπά κατ' ευθείαν στην κυβερνητική πολιτική και όσους τη στηρίζουν. Θα χτυπά την καρδιά των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, του κεφαλαίου. Κι ένα τέτοιο μήνυμα είναι αυτό που ενισχύει τη λογική της αντίστασης, της ρήξης, της πολιτικοποίησης. Ενισχύει το αγωνιστικό ρεύμα και πεδίο, το μέτωπο μάχης που έχει ανάγκη ο λαός".

Ενα μήνυμα που πάει κόντρα σε όσους "θέλουν το λαό, στις δημοτικές εκλογές, να ψηφίζει με βάση τις εικόνες της τηλεόρασης και τα παραμύθια όλων ότι η πόλη θα γίνει παράδεισος", σημείωσε ο υποψήφιος της "Συμπαράταξης".

Γιατί "η Συμπαράταξη αρνείται μια πόλη φτιαγμένη από το διεθνές κεφάλαιο, για να "παίξει" τον ρόλο της Βηρυτού στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή", πρόσθεσε με τη σειρά του ο επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Κ. Διάκος.

Αντίθετα - συνέχισε - θέλουμε μια πόλη στην υπηρεσία των κατοίκων της. Για μας η πόλη, πέρα από τα κτίρια και τις τεχνικές υποδομές, είναι οι άνθρωποί της αλλά και ο δημόσιος χώρος. Ζητάμε να μείνει ελεύθερος κάθε κοινόχρηστος χώρος αλλά και να αυξήσουμε δραστικά το πράσινο, τους χώρους άθλησης και κοινωνικών εκδηλώσεων.

"Αντ' αυτού, σήμερα, η λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, εμφανίζει το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο να απαλλοτριώνει την υγεία μας για το κέρδος, που εμφανίζεται δήθεν ως κοινωνική προσφορά", σημείωσε ο Κ. Διάκος και κάλεσε σε συστράτευση γιατί οι εκλογές είναι κρίσιμες και χρειάζεται "μια διαδήλωση αντίθεσης και διεκδίκησης σ' αυτό που γίνεται σε βάρος μας από το κεφάλαιο, αρχής γενομένης από τις εκλογές αυτές και με προοπτική τη συνέχισή της στο μέλλον"!

Κοινή δράση και για την ψυχική υγεία

Σε μια ακόμη ουσιαστική διαδικασία - που οι άλλοι υποψήφιοι στο Δήμο Αθηναίων αλλά και τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης απαξίωσαν, ως συνήθως, να παρακολουθήσουν, αν και είχαν προσκληθεί - συμμετείχε χτες η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα".

Ετσι, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής και στελέχη της "Συμπαράταξης" και ακόμη δύο συνδυασμοί άλλων δήμων του Λεκανοπεδίου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για την ψυχική υγεία και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ανταποκρινόμενοι στη σχετική πρόσκληση των λειτουργών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου του Δαφνίου.

Στη συνάντηση, που έρχεται σε συνέχεια άλλων ανάλογων, συζητήθηκε ο ρόλος του δήμου, ως κοινότητας ανθρώπων που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζονται μεταξύ τους και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και κατά συνέπεια την αποφυγή της ιδρυματοποίησης του ψυχικά ασθενούς - αλλά και η προσπάθεια της κυβέρνησης στην αντίθετη κατεύθυνση, να χρησιμοποιήσει ως προέκτασή της τους δήμους, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και τον τρόπο που αυτή γίνεται, σε συνθήκες διάλυσης του κράτους πρόνοιας. Σε αυτό το πλαίσιο απασχόλησε ακόμη η γενικότερη κατάσταση στο χώρο της υγείας - οι γιατροί άλλωστε βρίσκονται σε κινητοποιήσεις - και το υπό κατάθεση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, για το οποίο, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", ο υπουργός Υγείας συγκεντρώνει αυτή τη βδομάδα τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών.

Με αυτό θεσμοθετείται και στο χώρο της ψυχικής υγείας - όπως υπογράμμισε η ψυχίατρος και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Κ. Μάτσα - η συμμετοχή ιδιωτών, υπό τη μορφή ιδιωτικών εταιριών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (κατ' όνομα και μόνο συνήθως), που όχι μόνο δεν πρόκειται να βοηθήσει στην αποασυλοποίηση, που αποτελεί τον κεντρικό στόχο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει νέα, διάσπαρτα εδώ κι εκεί, άσυλα, όπου οι ασθενείς θα ζουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες και από αυτές των σημερινών ιδρυμάτων "που θέλουμε να αλλάξουμε".

Ετσι, κοινή θέση όλων αποτέλεσε η προστασία του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και της πρόνοιας και η ανάγκη του συντονισμένου αγώνα σε αυτή την κατεύθυνση. Η "Συμπαράταξη", τόνισε σχετικά ο Λεων. Αυδής, είναι "απολύτως και καθέτως αντίθετη με τις ιδιωτικοποιήσεις" στο σύνολο της παροχής υγείας, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται αυτή και επόμενες ανάλογες συναντήσεις να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας, ώστε να προκύψουν θέσεις και δράσεις, που θα είναι δυνατό να προωθηθούν και μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Χρειάζεται τώρα περισσότερο αυτό, όπως σημείωσε ο Λεων. Αυδής, που το αυτονόητο αίτημα όλων να δραστηριοποιηθούν οι δήμοι, η κοινωνία στο σύνολό της, στο πεδίο της ψυχικής υγείας και με τη λειτουργία δημόσιου δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο χώρο τους, κινδυνεύει να εμπλακεί με την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει χωρίς πόρους αρμοδιότητες στους δήμους, που δε θα κάνουν τίποτε περισσότερο παρά να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην εφαρμογή της πολιτικής της και τη διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκομειακών Ψυχιάτρων, Η. Μιχαλαρέας,ανέφερε ότι χρειάζεται να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό κίνημα, που με τη δράση του και τη συμμετοχή του θα αποτρέψει τις προσπάθειες παράκαμψης των μαζικών φορέων, των ανθρώπων που ενδιαφέρονται και χρειάζεται να ενημερωθούν, ώστε να επιβάλουν με τη δράση τους το κεντρικό σχεδιασμό πολιτικής για την ψυχική υγεία.

Ο Λεων. Αυδής τόνισε ότι υπάρχει στα θέματα του κοινωνικού αποκλεισμού τεράστια δυνατότητα παρέμβασης, ενώ είναι επίσης κρίσιμο το ζήτημα της στήριξης των μεταναστών, που παρουσιάζουν συχνά συμπτώματα ψυχικής διαταραχής λόγω των συνθηκών ζωής τους και της απώλειας της πολιτιστικής τους ταυτότητας.

Γιατί συμμετέχουμε στη "Συμπαράταξη"

Διακήρυξη μελών της "Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας"

Τους λόγους για τους οποίους συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" διατυπώνουν δημόσια με διακήρυξή τους οι Γ. Αδαμίδης,Λ. Αντωνίου,Γ. Αργυροκαστρίτης,Α. Βερναδάκης,Κ. Γιαννόπουλος, Ε. Διόγος,Μ. Ζευγώλη,Α. Ζορμπαλά,Α. Κασωτάκης,Σ. Κυπριώτου,Σ. Λομβέρδος,Τ. Μάλλιος,Τ. Παπαδόπουλος,Ε. Πορτέλιου και Π. Ταμουρίδης,μέλη της "Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας".

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

Α. Τώρα με τη "Συμπαράταξη" πρέπει να δημιουργηθεί ένα αντίπαλο δέος στα ποικίλα συμφέροντα που καταστρέφουν αυτή την πόλη.

Η πόλη που ζούμε μεταμορφώνεται, συνθλίβοντας και εκτοπίζοντας το λαό της. Ο δημόσιος χώρος εμπορευματοποιείται, οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι οικοδομούνται, το Λεκανοπέδιο καταστρέφεται με τα μεγάλα έργα και θυσιάζεται στο βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ τα καμένα δάση εντάσσονται στο σχέδιο.

Σε κοινό μέτωπο μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοεκδότες, διάφορες άλλες μερίδες του κεφαλαίου, κυβέρνηση και νεοδημοκρατική αντιπολίτευση οραματίζονται νέες πλατύτερες λεωφόρους και γιγαντιαία έργα, πλήττουν θανάσιμα τη δυνατότητα η πόλη να αποκαταστήσει το πρόσωπό της μέσα από συλλογικές λειτουργίες των πολιτών, προωθούν την ιδιωτική κατανάλωση και την αυθαιρεσία, από το ιδιωτικό αυτοκίνητο μέχρι τον τελευταίο τραπεζο-πεζόδρομο.

Η πόλη αλλάζει χέρια, οι αξίες γης και ακινήτων ανεβαίνουν και γίνονται απρόσιτες για τους πολλούς, η κατοικία υποβαθμίζεται σε ένα περιβάλλον ασύνταχτων και επιθετικών χρήσεων.

Απέναντι στη φαινομενική αλλά και πραγματική - μέχρι σήμερα - υπεροπλία των συμφερόντων αυτών σε βάρος του αιτήματος για μια πόλη των πολιτών της, πρέπει να αντιπαρατάξουμε τη συντονισμένη δράση αυτών που οραματίζονται και θέλουν ένα διαφορετικό μέλλον για την Αθήνα.

Με τη "Συμπαράταξη", λοιπόν, γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη εστία αντίστασης στο συνασπισμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

* * *

Β.Τώρα, με τη "Συμπαράταξη", γιατί διακηρύσσει την πεμπτουσία της αντίληψής μας, ότι δηλαδή, τίποτα από όσα επαγγελλόμαστε και οραματιζόμαστε για αυτή την πόλη δεν μπορεί να προχωρήσει, αν δεν έρθει δυναμικά στο προσκήνιο, με την καθημερινή συμμετοχή του στα κοινά, ο λαός της Αθήνας. Γιατί η διακυβέρνηση της πόλης δεν είναι υπόθεση κάποιων "ειδικών", κάποιων τεχνοκρατών που ξέρουν τις λύσεις και αρκεί να τους εμπιστευτούμε προκειμένου να τις εφαρμόσουν και να κάνουν την Αθήνα παράδεισο...

Με τη "Συμπαράταξη" λοιπόν, γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά ουδέτερες, "αντικειμενικές" λύσεις για τα προβλήματα της πόλης αυτής, αλλά επιλογές που εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα. Και στις επιλογές αυτές ο αθηναϊκός λαός θα πρέπει να έχει συνεχώς τον πρώτο λόγο, να είναι ο καθημερινός πρωταγωνιστής.

* * *

Γ.Με τη "Συμπαράταξη" γιατί κάθε αριστερή και οικολογική πολιτική για την Αθήνα δεν μπορεί παρά να έρχεται σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική της παρατεταμένης λιτότητας για τους εργαζόμενους-ες, του "μονόδρομου" του Μάαστριχτ, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, της νέας φτώχειας, της ανεργίας, των νέων "ελαστικών" εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης του οκταώρου, της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, των ιδιωτικοποιήσεων, του αυταρχισμού των ΜΑΤ, των αποκλεισμών για τους μετανάστες-στριες. Γιατί μια αριστερή Δημοτική Αρχή της Αθήνας πρέπει να δώσει μάχες, για να προασπίσει τα συμφέροντα των Αθηναίων εργαζομένων απέναντι στον "εκσυγχρονισμό" του κ. Σημίτη.

Με τη "Συμπαράταξη", λοιπόν, γιατί δεν μπορεί να κάνεις αντιπολίτευση σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και στην κεντρική πολιτική μάχη της Αθήνας να συμμαχείς με εκείνους που υποτίθεται ότι πολεμάς και καταγγέλλεις ως ανάλγητους, συντηρητικούς, υπηρέτες των διαπλεκόμενων κλπ. Γιατί δεν μπορεί μια δημοτική αρχή να υπηρετεί ταυτόχρονα τους Αθηναίους εργαζόμενους και τον κ. Λαμπράκη, ούτε να θέλει να είναι αρεστή ταυτόχρονα στους ξυλοδαρμένους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και στον κ. Αρσένη.

* * *

Δ.Με τη "Συμπαράταξη" γιατί παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο της συνάντησης της Αριστεράς και της οικολογίας, χωρίς αποκλεισμούς, σε μια ριζοσπαστική και αντισυναινετική κατεύθυνση. Γιατί τα μείζονα θεωρητικά, ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος μπορούν να ξανατεθούν μόνο σε συνθήκες κοινωνικού οξυγόνου και εμπιστοσύνης που οικοδομείται σε κοινούς πολιτικούς αγώνες.

Με τη "Συμπαράταξη", λοιπόν, γιατί αυτή είναι σήμερα η αριστερή, ριζοσπαστική και οικολογική πρόταση για την Αθήνα.

Με τη "Συμπαράταξη", λοιπόν, γιατί θέλουμε κι εμείς να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κινήματος που θα διεκδικήσει - και θα κερδίσει - αυτή τη "χαμένη πόλη" από τα χέρια (και τα νύχια) όσων - πολλών - σήμερα ασχημονούν πάνω στο σώμα της.

"Βαλβίδα εκτόνωσης", η υποψηφιότητα Μπέη

Συστηματικά, για να μην πούμε "σαν ο διάολος το λιβάνι", ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας Δ. Μπέης αποφεύγει να αναφερθεί στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Μιλάει για προβλήματα, όπως για την ανεργία, την εγκληματικότητα, την απουσία κοινωνικής πρόνοιας, για τα προβλήματα της πρωτεύουσας, αποφεύγοντας να αναφερθεί στη γενεσιουργό αιτία τους, δηλαδή την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Διαβάσαμε συστηματικά το προπαγανδιστικό υλικό του κ. Μπέη, αλλά και τις συνεντεύξεις που παραχώρησε σε εφημερίδες και περιοδικά, πουθενά δεν είδαμε κάποια κριτική στις βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Πως αλλιώς όμως θα μπορούσε να είναι, αφού ο κ. Μπέης συμφώνησε και συμφωνεί με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ;

***

Η κριτική του "αντάρτη" υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων αρχίζει και εξαντλείται σε καταγγελίες κατά της "ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ" και τις επιλογές του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Δεν ήταν όμως ο Δ. Μπέης που πανηγύριζε μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης τον Ιανουάριο του '96 φωνάζοντας "Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ! ", όταν ο κ. Σημίτης εκλέχθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ;

Δεν υποστήριζε, ή τουλάχιστον αποδέχονταν την πολιτική της "ηγετικής ομάδας" του ΠΑΣΟΚ, και σαν μέλος της Κ. Ε.;

Απ' αυτή την "ηγετική ομάδα" δε ζήτησε το χρίσμα του υποψηφίου για τη δημαρχία της Αθήνας;

Δε ζητά τώρα από την "ηγετική ομάδα" του ΠΑΣΟΚ να τον υποστηρίξει στην περίπτωση που περάσει στο δεύτερο γύρο;

Δεν είναι άραγε αυτή η "πρόσκληση" και έμμεση δήλωση του ίδιου ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Μ. Δαμανάκη, αν περάσει αυτή στο δεύτερο γύρο;

Ασφαιρα, λοιπόν, τα πυρά του "αντάρτη" υποψήφιου για την κυβέρνηση. Μοναδική επιδίωξη του είναι να διαχειριστεί το όποιο ποσοστό του είτε για τις ανάγκες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, είτε σαν μέσο πίεσης στο παιχνίδι νομής της εξουσίας. Πάντως όχι για να ζητήσει (για να απαιτήσει ούτε λόγος) την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

***

Η παγίδα στήθηκε, μια υποψηφιότητα που εκφράζει τη γενική του δυσαρέσκεια κατά της "ηγεσίας", χωρίς να θίγει όμως την πολιτική της, ένας υποψήφιος που αρνείται να δείξει την πολιτική του ταυτότητα, έτοιμος να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ (με τους κατάλληλους όρους) όποιες απώλειες καρπωθεί ο ίδιος στις δημοτικές εκλογές. Ας το πούμε διαφορετικά, όπως γράφεται στο προεκλογικό φυλλάδιο του "αντάρτη" υποψήφιου: "Μοναδική βαλβίδα εκτόνωσης του ηφαιστείου που όπου να 'ναι θα εκραγεί είναι μόνον η επιλογή ενός δημάρχου όπως ο Δημήτρης Μπέης".

Δ. Π.

Πιο χαμηλά...

Διαψεύδουν τα μηνύματα τα οποία παίρνουμε από τις γειτονιές τα ποσοστά που μας δίνουν τα γκάλοπ, υποστηρίζει με έμφαση τις τελευταίες μέρες ο συνδυασμός της Μαρίας Δαμανάκη και η ίδια η υποψήφια κατά τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

Και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί.

Γιατί μαθαίνουμε, παράλληλα - και οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες για δύο τουλάχιστον, τις τελευταίες μέρες, γειτονιές - ότι πηγαίνει εκεί για να... φύγει, αφού βρίσκει μπροστά της μετρημένους στα δάχτυλα ανθρώπους διατεθειμένους να την ακούσουν και άλλους που δεν εννοούν να την ακούσουν καθόλου. Εκτός κι αν εννοεί ότι τα ποσοστά που της δίνουν τα γκάλοπ διαψεύδονται στις γειτονιές ως υπερβολικά μεγάλα...

Σήμερα στον Κολωνό

Με συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου, στη Λένορμαν,στις 7.30 μ.μ. ολοκληρώνονται σήμερα οι συγκεντρώσεις της "Συμπαράταξης" στις γειτονιές της Αθήνας και μαζί οι συναντήσεις σ' αυτήν τη φάση του συνδυασμού του Λεων. Αυδή και του ίδιου του υποψήφιου δημάρχου, με τους κατοίκους της πόλης, στους χώρους που ζουν και εργάζονται.

Και λέμε σ' αυτήν τη φάση, γιατί, σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς, για τη "Συμπαράταξη", οι εξορμήσεις της στις γειτονιές, η επαφή με τον κόσμο δεν τελειώνει με το τέλος της προεκλογικής περιόδου - είναι διαρκής διαδικασία, που θα έχει συνέχεια και την επομένη των εκλογών.

Ως τότε, όμως, και μέχρι την Κυριακή των εκλογών, απομένουν μαζί με τη σημερινή τρεις ολόκληρες μέρες. Μέρες πολύτιμες για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου της "Συμπαράταξης", η οποία πρέπει να κορυφωθεί για να φτάσει το ψηφοδέλτιο παντού. Υπάρχει ακόμα χρόνος, αρκεί να αξιοποιήσουμε κάθε ώρα του!

Το εγκώμιό του έπλεκαν προ καιρού κάποια έντυπα γιατί μοίρασε ομοιόμορφες ομπρέλες στους κουλουράδες του κέντρου. Για να... σουλουπώσει την αταξία. Και να επαναφέρει την ευταξία και την... καλαισθησία στην πόλη, όπως συχνά κορδακιζόταν ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος.

Ελα όμως που... Κυριακή κοντή γιορτή. Και οι εκλογές μάς έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουμε τι φαεινές ιδέες ήταν αυτές που είχε ο άνθρωπος. Διαφήμιση στο τζάμπα για τον - αυτός είναι και όχι άλλος κατά τις πινακίδες - δήμαρχο του κιτς και τους εκλεκτούς συνεργάτες του, που δουλεύουνε για το καλό της Αθήνας - σύμφωνα με τις πινακίδες πάντα. Οποιος παίρνει διαφημιστικό τρικάκι κερδίζει και δωρεάν κουλουράκι;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ