ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ογκώδης και γεμάτη παλμό συγκέντρωση

Χιλιάδες λαού συμμετείχαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΑΣΠ, όπου μίλησαν ο Σπ. Χαλβατζής και ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Σοφός

Ενα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στάλθηκε προχτές το βράδυ από την πλατεία Δημαρχίας στο Περιστέρι. Παραλήπτης, η κυβέρνηση και οι "υπάλληλοί" της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποστολέας, χιλιάδες Περιστεριώτες που πήραν μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου", μετατρέποντάς τη σε μια διαδήλωση ανθρώπων όλων των ηλικιών, γεμάτη παλμό.

Διαφορετική όψη έδωσαν στη συγκέντρωση οι νέοι του Περιστερίου, που πήραν τη θέση τους στο χώρο συγκροτημένα, υψώνοντας το πανό τους που έγραφε: "Η νεολαία ψηφίζει ανυπότακτα. Στο Περιστέρι ΔΑΣΠ. Στην Αθήνα ΝΑΣ". Τη συγκέντρωση άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Αρβανίτης με ένα μικρό χαιρετισμό, για να δώσει το λόγο στη συνέχεια στον υποψήφιο πρόεδρο της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Σπ. Χαλβατζή,που έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα και με το σύνθημα "Στις 11 Οκτώβρη, Αθήνα - Πειραιάς, ψηφίζουν αντεπίθεση, ψηφίζουνε τη ΝΑΣ".

Ο Σπ. Χαλβατζής άρχισε την ομιλία του, τονίζοντας: "Η ΔΑΣΠ κουβαλά ισχυρό ιδεολογικοπολιτικό φορτίο. Αγωνίστηκε για τα συμφέροντα του λαού, συντόνισε τα βήματά της με τα βήματα του λαού. Αυτός ο λαός στις 11 Οκτώβρη θα κάνει το δικό του αποφασιστικό βήμα".

Συνεχίζοντας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την αντιλαϊκή της πολιτική, αλλά και στους δημάρχους και νομάρχες που την εφαρμόζουν πιστά.

Καταλήγοντας σημείωσε: "Ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα, η συσπείρωση, ο συντονισμός, η καταδίκη των αποπροσανατολιστικών και τρομοκρατικών θεωριών περί μονόδρομων. Ο λαός έχει το δικό του μονόδρομο, που είναι αντίθετος απ' αυτόν της ολιγαρχίας. Σήμερα καλούμε όλους τους αγωνιστές να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εκφραστεί δημιουργικά η αγανάκτηση του κόσμου, για να γυρίσει το Περιστέρι σελίδα, για να καταμετρηθούν περισσότερες χιλιάδες ψηφοδέλτια της ΔΑΣΠ και της ΝΑΣ".

Πριν αρχίσει η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Π. Σοφού,ο γγ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Αν. Βαρούχας απήγγειλε ένα ποίημα του Μαγιακόφσκι για έναν κόσμο όμορφο, ανθρωποκεντρικό.

Με τα συνθήματα των συγκεντρωμένων να δονούν την πλατεία, ανέβηκε στο βήμα ο Π. Σοφός,που ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας: "Η περίοδος που γίνονται οι εκλογές χαρακτηρίζεται από τη γενικευμένη επίθεση της πλουτοκρατίας σε βάρος δικαιωμάτων και κατακτήσεων όλου του λαού".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νομαρχών και δημάρχων έβαλαν πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, με τραγικές συνέπειες για τους δημότες.

Καταλήγοντας ο Π. Σοφός μίλησε για το πρόγραμμα δράσης της ΔΑΣΠ, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις προτάσεις της παράταξης και υπογράμμισε: "Η ΔΑΣΠ δεσμεύεται ότι μαζί με το λαό θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη διεκδίκηση όλων όσα μας ανήκουν. Δεσμεύεται να ξαναφτιάξει το δήμο κυψέλη λαϊκής συμμετοχής και δημιουργίας. Καλούμε κάθε προοδευτικό, κάθε αγωνιστή, κάθε κάτοικο να συστρατευτεί μαζί μας, για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού".

Πρόβα εκλογών χτες στη Νομαρχία Αθήνας

Γενική πρόβα για τη διεξαγωγή των εκλογών της 11ης Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε χτες στη Νομαρχία Αθήνας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέκου Παπαδόπουλου, του νομάρχη Αθήνας, Δ. Ευσταθιάδη, του προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, Β. Κουλουμπή και εκπροσώπων της διαπαραταξιακής επιτροπής - εκ μέρους της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" ήταν ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά. Τα αποτελέσματα της δοκιμής ήταν ικανοποιητικά για την ετοιμότητα της Νομαρχίας Αθηνών, στο κτίριο της οποίας έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι με 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διάθεση 460 υπαλλήλων, που θα βρίσκονται στη Νομαρχία από την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες μέχρι το τέλος της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Οπως διαπιστώθηκε και στη χτεσινή πρόβα των εκλογών, η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα όλης της Αττικής (σύνολο 6.130), εκτός από το Δήμο Αθηναίων, θα γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων του ΟΤΕ. Αυτά θα παραλαμβάνονται από ειδικά συνεργεία της Νομαρχίας Αθήνας και στη συνέχεια θα μεταδίδονται τηλεφωνικά στο υπουργείο Εσωτερικών. Η διάρκεια μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα στο υπουργείο, δε θα ξεπερνά τα 9,5 λεπτά συνολικά. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθήνας, θα γίνεται με υπάλληλους του Δήμου. Αυτοί θα ενημερώνουν υπάλληλους της Νομαρχίας και οι τελευταίοι με τη σειρά τους, τηλεφωνικά, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο χρόνος μετάδοσης στη συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζεται γύρω στα 8 λεπτά. Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά η συγκέντρωση της σταυροδοσίας των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων θα γίνει από τη Νομαρχία Αθήνας, ειδικό συνεργείο της οποίας θα παραλαμβάνει τα τηλεγραφήματα με τους σταυρούς προτίμησης - η δε καταμέτρηση θα γίνεται από 37 άτομα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ενώ περίπου στις 12 το βράδυ θα υπάρχει εικόνα για το ένα τρίτο των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων όλης της χώρας. Η μετάδοση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους της Νομαρχίας Αττικής θα γίνει περίπου στις 12.30 π.μ., και θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη στον 1ο όροφο του κτιρίου της Νομαρχίας Αθηνών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑΣ

Ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά και ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, θα επισκεφθούν τους χώρους εργασίας του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην Παλλήνη, σήμερα στις 10 π.μ..

Επίσης, ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Αιγάλεω" που θα γίνει σήμερα στο Αιγάλεω (Μ. Μπότσαρη 21) στις 8 μ.μ.

Σπ. Χαλβατζής: Στις 11 του Οκτώβρη ο λαός θα κάνει το δικό του αποφασιστικό βήμα

Παν. Σοφός: Η ΔΑΣΠ δεσμεύεται ότι μαζί με το λαό θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων

Κατάμεστη η πλατεία από τους Περιστεριώτες που μετέτρεψαν τη συγκέντρωση σε διαδήλωση υπέρ της ΝΑΣ και της ΔΑΣΠ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ