ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του θείου μου ΛΑΜΠΗ ΣΑΛΑΣΙΔΗ, "Λαύρου", όπως τον αποκαλούσαμε, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον αγώνα των εκλογών.

Η ανιψιά του

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ από τη Λαμία, που έφυγε από κοντά μας πριν από 3 μήνες, στις 27 Ιούλη 1998, η γυναίκα του Ζηνοβία Ανδρούτσου και τα παιδιά του πρόσφεραν 20.000 δρχ. στην ΚΟ Λαμίας.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μου ΑΝΝΑΣ για τα 5 χρόνια του φευγιού της, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Ριζοσπάστη", 50.000 δρχ.

Η αδελφή της Καίτη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΓΓΑΛΗ και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, η γυναίκα του, οι κόρες του και τα εγγόνια του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Σπυρίδωνα" 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Για την επιτυχία του εκλογικού αγώνα της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" με υποψήφιο τον Λέοντα Αυδή, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου, 50.000 δρχ.

Ιουλία Πλουμπίδου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων του λαού ΑΝΔΡΕΑ ΦΩΣΚΑΡΙΝΗ,προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Αννα Φωσκαρίνη

* * *

Την Κυριακή, 18 Οκτώβρη, στην εκκλησία του Αγιου Θεόδωρου στο Αμπελάκι Αμφιλοχίας, θα γίνει το εξάμηνο μνημόσυνο του ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΠΟΥΛΑ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και ο γιος του πρόσφεραν 5.000 δρχ. στη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

* * *

Αιγυπτιώτης αγωνιστής για τα ωραιότερά μας ιδανικά προσφέρει στο καταξιωμένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50.000 δρχ., μέσω του Κώστα Παπακωνσταντίνου και της ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής).

* * *

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κωστοπούλου - ΓΚΟΤΖΙΟΥ : Κώστα μου, η Κούλα μας πάει να βρει τον Μπάμπη. Ηταν η τρεμάμενη φωνή της Αρσινόης που μου τηλεφωνούσε στο χωριό που βρισκόμουν, για το θάνατο της αδελφής της. Εδωσε στον αγώνα δυο αξιόλογα αδέρφια της, και το σακάτεμα της αδελφής της Χρυσούλας και της ίδιας από τους τρομοκράτες της Δεξιάς. Ολη η οικογένειά της συμμετείχε ενεργά στον αγώνα. Τα αδέρφια της στον ΕΛΑΣ σε ηγετικές θέσεις. Αυτή και η Αρσινόη, στον ΕΛΑΣ ως μαχήτριες, ως νοσοκόμες, ως μέλη της χορωδίας γιατί ήταν καλλικέλαηδες αηδόνες.

Μετά τη μεταπολίτευση ευτύχησε να παντρευτεί τον Ακροναυπλιώτη και ανυπέρβλητο κομματικό Μπάμπη Γκότζιο. Υπήρξε υπόδειγμα συζυγικής αφοσίωσης. Ανάπηρη και με φρικτούς πόνους ξενυχτούσε στις διάφορες Κλινικές δίπλα στον Μπάμπη που χαροπάλευε. Κούλα μου σ' αγάπησα διπλά. Πρώτα για την υπέρ των δυνάμεών σου φροντίδα στον κουνιάδο μου, Μπάμπη και δεύτερο για την αταλάντευτη πίστη στο Κόμμα μας, που παρ' όλη την ανημποριά σου, πρόσφερες τις υπηρεσίες σου ως το τέλος της ζωής σου.

Αντί για στεφάνι που δεν μπόρεσα να καταθέσω στο σκήνωμά σου, προσφέρω στο δοξασμένο Κόμμα μας, 5.000 δρχ. για τα 80χρονά του, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής".

Κώστας Παπακωνσταντίνου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ