ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΗ (Αχιλλέα Πετρίτη), στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των: ΜΑΝΟΛΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΥ από την Ιερομνήμη Ιωαννίνων, ΜΠΑΜΠΗ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΚΟΝΤΖΙΟΥ και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, ο Γιώργος και η Γαριφαλιά Κόκκινου πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Θεσπρωτικού Πρέβεζας, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 7 του περασμένου Αυγούστου, πέθανε η αδερφή μου ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ.Κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη και ήταν μέλος του Παραρτήματος Αριδαίας της ΠΕΑΕΑ. Στην Κατοχή το σπίτι της ήταν γιάφκα των στελεχών του ΚΚΕ και ανταρτών του ΕΛΑΣ. Για την προσφορά της στην Εθνική Αντίσταση, κυνηγήθηκε μετά την Απελευθέρωση και αναγκάστηκε να καταφύγει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά της. Στις 30 Νοέμβρη 1946 πέρασε από το Εκτακτο Στρατοδικείο Γιαννιτσών, μαζί με τον άντρα της Ηρακλή και άλλους 11 συγχωριανούς τους.

Ως το τέλος της ζωής της, ήταν τακτική αναγνώστρια του "Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 20.000 δρχ. στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Πέλλας.

Τάκης Ελευθεριάδης

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΛΕΥΤΕΡΗ προσφέρω 50.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα της "Προοπτικής Δημοτικής Κίνησης" Γλυφάδας κι αυτούς τους στίχους:

"Και καταθανών/ ύστατον ακοντισάτο". "...Στα ξαναμμένα πεζοδρόμια που αλαλάζουν, / εκεί, έχω βρει τον καλύτερο εαυτό μου. /.. κι αν χαθώ, μη με ζητήσεις στους νεκρούς. / Στα πλάγια των βουνών, σαν δεις φωτιές να σκίζουν τα σκοτάδια, / εκεί θα 'ναι η ψυχή μου, που παλεύει..." / Και νεκρή θα δώσω μια ακόμα τελευταία μάχη.

Αγγελική Μαλλιαροπούλου - Νεγρεπόντη - Λυκειάρχης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ