ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι αδίστακτοι

"Χωρίς κανένα δισταγμό",η ταινία του Γουόλτερ Χιλ, που θα προβάλει το MEGA στις 00.30, είναι ίσως η καλύτερη αποψινή ταινία. Μια ταινία βίαιη, που παραπέμπει στη μυθολογία του γουέστερν και θυμίζει πολύ τις δημιουργίες του Σαμ Πέκινπα - ο σκηνοθέτης υπήρξε για πολλά χρόνια βοηθός του - και αφηγείται μια κοινότοπη ιστορία. Ενας από τους τελευταίους γνήσιους ρέιντζερ του Τέξας προσπαθεί να συλλάβει έναν παλιό καλό του φίλο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μεγιστάνα των ναρκωτικών και ζει στην αντίπερα των συνόρων όχθη. Μια ταινία με νεύρο, με σκηνοθετική δύναμη, με καλές ερμηνείες και λίγο μπερδεμένο σενάριο. Παίζουν οι: Νικ Νόλτε, Πάουερ Μπουθ, Μαρία Κολτσίστα.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Η μάχη στο Ελ Αλαμέιν" του Κάλβιν Τζάκσον Πόντζεϊ. Πρόκειται για μια κινηματογραφική μεταφορά της πιο αιματηρής και εξαντλητικής μάχης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μια μάχη που πέρασε στην ιστορία και που έγινε ανάμεσα στο στρατό του στρατηγού Μοντγκόμερι και τις τρομερές δυνάμεις του Ρόμελ, στη Βόρειο Αφρική το 1942. Με τον Τζορτζ Χάμιλτον.

Από το STAR στις 23.00 "Εκδίκηση σε δεύτερο χρόνο" του Μπρους Μάλουεθ. Ακόμη μια βίαιη περιπέτεια με πολλές αληθοφάνειες, αλλά με νευρώδη ρυθμό, που αφηγείται την τρομερή περιπέτεια ενός αστυνομικού, που τον πυροβολούν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και πέφτει σε κώμα. Θα ξυπνήσει μετά από εφτά χρόνια και σιγά - σιγά θα ετοιμαστεί για να πάρει το αίμα του πίσω. Με τον Στίβεν Σίγκαλ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.40 "Γαμπροί από το παράθυρο" του Τάι Γκαρνέτ.Ο γάμος ενός ταχυδακτυλουργού κινδυνεύει να διαλυθεί, επειδή η γυναίκα του παραπονείται ότι ο άνδρας της την παραμελεί συνεχώς. Εκείνη ονειρεύεται ένα ζεστό σπιτικό, ένα φυσιολογικό σύζυγο και ενοχλείται πολύ, που ζει με έναν "ανορθόδοξο" τύπο, που όλο μαγικά κόλπα κάνει. Και όχι μόνον αυτό, σημασία δεν της δίνει, καθώς είναι εντελώς απορροφημένος από την καριέρα του. Μια ρομαντική κωμωδία αμερικανικής παραγωγής με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Νίβεν.

Η τρίτη λύση

Από την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η "Λύρα του μεσημεριού",που μεταδίδεται καθημερινά στις 15.10. Μπορείτε σήμερα ν' ακούσετε: Γιένο Χουμπάι: "Σκηνή Τζάρντας" αποσπάσματα από την όπερα: "Ο βιολιστής της Κρεμόνα".Γιόχαν Στράους: Απόσπασμα από οπερέτα. Ζιλ Μασνέ: Μέρη από την όπερα "Μανόν".Σαρλ Γκουνό: Βαρκόλα με τον Τίνο Ρόσι. Ζιλ Μασνέ: Μέρη από το μπαλέτο Ηρωδιάς.Φριμλ: "Τζιανίνα" με τον Μάριο Λάντσα. Φραντς Λέχαρ: Τραγούδι από την όπερα η "Χώρα του μειδιάματος".Γιάννη Τσακασιάνου: Εισαγωγικά της "Γης τα πλάσματα". Χορωδιακά Νικολάου Μάντζαρου: "Ξανθούλα", χορωδιακό με τους "τραγουδιστάδες της Ζάκυθος".Ρόμπερτ Σούμαν: Τέσσερα τραγούδια από τον κύκλο: Η αγάπη του ποιητή: "Σ' αυτό το ακτινοβόλο καλοκαιρινό πρωινό", "στον όμορφο μήνα Μάη", "Από τα δάκρυά μου". "Οταν σε κοιτώ στα μάτια". Β. Α. Μότσαρτ: Αντάντε από το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 21 σε ντο μείζονα. Αντάντε από το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 12 λα μείζονα. Ρομάντζα από τη "Μικρή νυχτερινή μουσική" Γ. Σ. Μπαχ: Τρία μέρη από τη σουίτα για σόλο βιολοντσέλο σε ντο ελάσσονα. Γιαν Κάτσμαρεκ: Μουσική από την ταινία: "Η Κληρονόμος".

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Ράνια Βισβάρδη.

Σκηνή από την ταινία "Χωρίς κανένα διασταγμό", που προβάλλει το ΜΕGA

στις 00.30

Σχέσεις στοργής

Η εξαιρετικά ευαίσθητη σειρά του Λευτέρη Δανίκα, που τιτλοφορείται "Επταήμερο" και προβάλλεται από την ΕΤ-1 στις 18.30, παρακολουθεί από κοντά, στη διάρκεια μιας βδομάδας, τη ζωή και τις δραστηριότητες μιας κοινότητας εφήβων και νέων με νοητική καθυστέρηση, που φοιτούν στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα".Στο Εργαστήρι αυτό τους παρέχεται επαγγελματική κατάρτιση σε διάφορες ειδικότητες, ενώ παράλληλα παρακολουθούν και ορισμένα μαθήματα για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, που στοχεύουν σε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους. Ομως η σειρά δεν περιορίζεται στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του "Μαργαρίτα". Κάποιους από αυτούς τους νέους, ο φακός τους ακολουθεί στα σπίτια και στις άλλες ιδιωτικές στιγμές και δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να προβάλει μπροστά στα μάτια του θεατή η ζωή ενός κόσμου γεμάτου ζωντάνια, τρυφερότητα και ευαισθησία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ