ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΣΕ
Ξεπουλιέται με ... αεροπορικές ταχύτητες

Περιοδεία στο κτίριο της οδού Καρόλου, πραγματοποίησαν χτες η Λιάνα Κανέλλη και ο Χρήστος Κατσώτης, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Τον πακτωλό χρημάτων, που, όμως, αντί να μακραίνει το σιδηροδρομικό δίκτυο, το μικραίνει, κατήγγειλαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Χρήστο Κατσώτη.

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος επισκέφθηκαν το κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και είχαν δίωρη συζήτηση με τους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας, που γέμισαν με την παρουσία τους την αίθουσα, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις που ανέπτυξαν οι ομιλητές και διατύπωσαν τους δικούς τους προβληματισμούς, απορίες και ερωτήσεις, χωρίς να παραλείψουν να ζητήσουν τη βοήθεια του ΚΚΕ, τόσο για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών, οικονομικών τους δικαιωμάτων, όσο και για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ελληνικών σιδηροδρόμων. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι εργαζόμενοι στην ποινικοποίηση του αγώνα τους με την κήρυξη των πρόσφατων στάσεων εργασίας ως παράνομων μέχρι καταχρηστικών από το δικαστήριο, την κατ' ουσία κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το χαμηλό επίπεδο αποδοχών (60% κάτω από τους ταχυδρομικούς), που τους κατατάσσει στην τελευταία κατηγορία στο σύνολο των άλλων συναδέλφων τους στις ΔΕΚΟ, καθώς και τις επικείμενες δυσμενείς εξελίξεις για το ασφαλιστικό.

Η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι μπορεί οι ταχύτητες στον ελληνικό σιδηρόδρομο να είναι μικρές, αλλά η ταχύτητα ξεπουλήματος του ΟΣΕ είναι αεροπορική σαν της «Ολυμπιακής» , για να προσθέσει ότι η πορεία αυτή πρέπει να ανακοπεί και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ιδιαίτερη σημασία η ενίσχυση του Μετώπου. Αναφέρθηκε στα κακά της «παγκοσμιοποίησης», επισήμανε ότι πέντε άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν τον πλούτο 48 κρατών και 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων και υπογράμμισε ότι εκείνο που έχει απελευθερωθεί, στην ουσία, είναι χρήμα και χρόνος. Χρόνος για τους πολλούς (ανεργία) και χρήμα για τους λίγους (μεγάλο κεφάλαιο). Αναφερόμενη στη «νέα τάξη πραγμάτων», τόνισε ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε και η ελληνική κυβέρνηση συνυπέγραψε, ότι θα παρεμβαίνει όπου θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του. Για το τι θα συμβεί μετά την ΟΝΕ και ποια θα είναι η τύχη των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, επισήμανε ότι αν δεν ορθωθεί από τώρα αντίσταση και δεν ενισχυθεί το Μέτωπο, δε θα μείνει «κολυμπηθρόξυλο»!

Η Λ. Κανέλλη αναφέρθηκε στις πρόσφατες υποσχέσεις του Γ. Παπαντωνίου προς τους Ευρωπαίους εταίρους στις Βρυξέλλες ότι μέσα στο 2000 θα προχωρήσει σε 15 ιδιωτικοποιήσεις, με άμεση προτεραιότητα σε τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ), αερομεταφορές (ΟΑ), ενέργεια (ΔΕΗ) κ.ά., καθώς και σε «αυστηρότερη εισοδηματική πολιτική». Αναφέρθηκε στους εκσυγχρονιστικούς νεολογισμούς «απασχολήσιμος» και «ασφαλίσιμος», σημειώνοντας ότι μετά τον Ιούνη το περίφημο 0% + 0% = 14% της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ακούγεται «παράδεισος». Καταλήγοντας, η Λ. Κανέλλη κάλεσε τους εργαζόμενους να περπατήσουν μαζί στο πεζοδρόμιο, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε χρόνο και, φυσικά, να δυναμώσουν με την ψήφο τους το Μέτωπο, λέγοντας χαριτολογώντας: «Για να δούμε, στις 9 Απρίλη ο μήνας θα έχει εννιά ή το Μέτωπο 19;».

Ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως μετά τις εκλογές έρχονται «βαθιές αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων», με απαρχή το ασφαλιστικό, που θα πλήξει τους πάντες κι ας λέει η κυβέρνηση, για να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και να διασπάσει το κίνημα, ότι δε θα θιγούν όσοι θέλουν μια 4ετία για να πάρουν τη σύνταξή τους. Υπογράμμισε ότι αν σ' αυτές τις εκλογές τιμωρηθούν όσοι υπονομεύουν καθημερινά τη ζωή των εργαζομένων και δεν έχουν αφήσει δικαίωμα για δικαίωμα όρθιο και ισχυροποιηθεί το Μέτωπο, τότε θα διαμορφωθεί διαφορετικό κλίμα και στους ίδιους τους εργαζόμενους, ενώ θα μεγαλώσουν και οι δυσκολίες σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν εκλεγεί για την επιβολή αντεργατικών μέτρων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον επικείμενο «κοινωνικό διάλογο» για την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην κατάργηση του 8ωρου με νόμο και σε μια σειρά άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις, προσθέτοντας: «Εμείς πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι των εργαζομένων να αποτρέψουμε αυτή την προοπτική. Αφού βλέπουμε πού το πάνε, ας μαγειρέψουμε για να μην πεινάσουμε».

Δεν είναι μονόδρομος η ΟΝΕ

Περιοδεία στην Τράπεζα της Ελλάδας έκανε χτες ο Αντώνης Σκυλλάκος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' περιφέρεια της Αθήνας

Γόνιμος προβληματισμός και εποικοδομητική συζήτηση χαρακτήρισαν τη χτεσινή περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου στην Τράπεζα της Ελλάδας, που, ακριβώς λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που έδειχναν οι εργαζόμενοι, κράτησε σχεδόν τρεις ώρες.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κόμματος στους εργαζόμενους της Τράπεζας ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι το Κόμμα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος, αλλά και όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Υπογράμμισε, δε, ότι η ένταξη στην ΟΝΕ και όταν αρχίσει να εφαρμόζεται το ΕΥΡΩ είναι πολύ πιθανό να έχει ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ζώνης του ΕΥΡΩ. Απαντώντας, όμως, στο κάλπικο δίλημμα του «μονόδρομου» της ΟΝΕ σημείωσε πως περίτρανη απόδειξη του ότι δεν είναι μονόδρομος αποτελεί το γεγονός πως υπάρχουν και χώρες που λένε «όχι» στην ΟΝΕ. «Αυτό», είπε, «δείχνει ότι η ΟΝΕ δεν είναι μονόδρομος».

Μεταξύ άλλων ο Αντ. Σκυλλάκος, όταν ρωτήθηκε σχετικά σημείωσε ότι «κι εμείς είμαστε με την Ενωμένη Ευρώπη, αλλά με άλλους συσχετισμούς στις κυβερνήσεις. Με κυβερνήσεις οι οποίες, και με τη συμμετοχή των κομμουνιστών, θα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων, των λαών, και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

Ο ίδιος κάλεσε τους εργαζόμενους να επανεξετάσουν την ψήφο τους ενόψει των εκλογών, έχοντας υπ' όψη ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περιορίζεται απλά και μόνο στο ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Από την άλλη μεριά, πρόσθεσε, με το «ΣΥΝ» και το ΔΗΚΚΙ «έχουμε διαφορές» διευκρινίζοντας ότι και τα δύο αυτά κόμματα «πατάνε σε δύο βάρκες», ότι δηλαδή από τη μια αντιδρούν στα μέτρα που παίρνονται, στα πλαίσια της ΟΝΕ, σε βάρος των εργαζομένων και από την άλλη είναι από ασαφή έως κατηγορηματικά υπέρ της ΟΝΕ. «Επίσης, εμείς», τόνισε, «δε φλερτάρουμε με τη λογική να βάλουμε πλάτες σε μια μη αυτοδύναμη κυβέρνηση που μπορεί αν προκύψει από τις εκλογές», όπως κάνει το ΔΗΚΚΙ, εξηγώντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες πως είναι δυνατό, κάνοντας συγκυβέρνηση ένα μικρότερο κόμμα με ένα μεγαλύτερο κόμμα εξουσίας, το μεγαλύτερο να αλλάξει γραμμή πλεύσης προς το μικρότερο.

Ο Αντ. Σκυλλάκος ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα ήθελε συνεργασίες με άλλα κόμματα σε ένα άλλο δρόμο. Αυτό, όμως, είπε, δε φαίνεται να μπορεί να γίνει σήμερα. Ερχονται, όμως, προσωπικότητες από διάφορους χώρους στο ΚΚΕ, προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών. Ειδικά για το θέμα αυτό, όταν ρωτήθηκε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος έκανε καθαρό ότι το ΚΚΕ 80 χρόνια έχει πάγια τακτική τις συμμαχίες ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες. «Εμείς», τόνισε, «θέλουμε ανθρώπους που να μετατοπιστούν από τις άλλες δυνάμεις και να συνταχτούν μαζί μας», συμπληρώνοντας ότι στο βαθμό που πείθουν στη συγκεκριμένη περίοδο για τις ειλικρινείς τους προθέσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν έχει κανένα λόγο να αρνηθεί την προσέγγισή τους. Εξάλλου, όπως σημείωσε, «δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση της συνεργασίας μας να συμφωνούμε στο σοσιαλισμό. Ο καθένας μπορεί να διατηρεί τις προσωπικές του απόψεις». Κατήγγειλε, επίσης, ότι όλοι εκείνοι που, και μέσω συγκεκριμένων άρθρων σε γνωστά για το ρόλο τους μέσα μαζικής επικοινωνίας, κατηγορούν το ΚΚΕ γι' αυτές τις συνεργασίες, έχουν στόχο την ακύρωση του κλίματος ανοίγματος προς το ΚΚΕ, γιατί το μέγαρο Μαξίμου ενοχλείται για ευνόητους λόγους.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, μιλώντας με τους εργαζόμενους της Τράπεζας της Ελλάδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα χειρότερα που έρχονται. Τα κείμενα αυτών που μας ελέγχουν, τόνισε, ζητάνε διατηρησιμότητα των μεγεθών. Αυτό, όμως, είναι προετοιμασία της κοινής γνώμης, για να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας. Στόχος τους είναι, υπογράμμισε, και δεν το κρύβουν, να προχωρήσουν με πιο αποφασιστικά βήματα σ' αυτό που λένε διαρθρωτικές αλλαγές. Δηλαδή, ταχύτερα στις ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων οργανισμών, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος, με κατεύθυνση να μεγαλώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση και να μειωθούν οι συντάξεις.

Τέλος, ο Αντ. Σκυλλάκος κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, γιατί «χρειάζεται αντίσταση. Οχι απλώς διαμαρτυρία, αλλά αντίσταση». Γιατί, όπως είπε, υπάρχουν πολλά σενάρια και το τι θα αποφασιστεί και θα εφαρμοστεί θα καθοριστεί ανάλογα με τις αντιστάσεις, που θα υπάρχουν μετά τις εκλογές.

Στην περιοδεία του Αντ. Σκυλλάκου ήταν παρών και ο Χ. Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος της Αθήνας, ο οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν ήμουν ούτε έγινα μαρξιστής - λενινιστής. Συμπορεύομαι όμως με το ΚΚΕ, γιατί πρέπει μέσα από την κάλπη να βγει ενισχυμένη η φωνή της συνεπούς αντίστασης ενάντια σ' αυτή την πολιτική με καθαρές θέσεις. Θα ψηφίσω ΚΚΕ, γιατί έτσι θα υπερασπιστώ καλύτερα τα συμφέροντά μου σαν εργαζόμενος. Τις κατακτήσεις για τις οποίες παλέψαμε χρόνια και σήμερα χτυπιούνται ανελέητα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και του μονόδρομου».

Ασπίδα για τους εργαζόμενους η ενίσχυση του ΚΚΕ

«Η μόνη ασπίδα για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι την επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους, είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά Μιχάλης Νουφαρίτσης, ο οποίος χτες το πρωί περιόδευσε στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Μ. Νουφαρίτσης, τόνισε ότι οι κομμουνιστές και με την ευκαιρία των εκλογών έρχονται ξανά σε επαφή με τους εργαζόμενους. «Κανείς σήμερα - συνέχισε - δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι θυμούμαστε τους εργαζόμενους μόνο την περίοδο των εκλογών. Πάντα ήμασταν μπροστά στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στις διεκδικήσεις και στα προβλήματα των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε να είμαστε». Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, σημείωσε ότι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων ήδη έχει μπει σε εφαρμογή, ενώ έχει προετοιμαστεί το έδαφος για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κ.ά. «Μάλιστα - τόνισε ο Μ. Νουφαρίτσης - κυβερνητικά στελέχη και μη δεν έχουν κανένα δισταγμό να ανακοινώσουν τις μαύρες μέρες που περιμένουν τους εργαζόμενους μετά την ΟΝΕ».

«Εμείς - συνέχισε - αντιπαλέψαμε αυτή την πολιτική και συνεχίζουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Λέμε ότι στη χώρα παράγεται πλούτος και δεν μπορεί κάθε φορά "τη νύφη" να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Ζείτε στο πετσί σας καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Τι γίνεται στην Παιδεία που πετούν τα παιδιά μας έξω από τα σχολεία. Τη φωτιά που καίει στα Βαλκάνια και ήδη ετοιμάζουν τα παιδιά μας για τον πόλεμο. Πρόσφατα Ελληνες φαντάροι στάλθηκαν στη Γιουγκοσλαβία». Ο υποψήφιος βουλευτής αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα υπογράμμισε ότι είναι υποστηριχτές και υπέρμαχοι αυτής της πολιτικής. Η ΝΔ διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου διαχειριστή αυτής της πολιτικής και τα υπόλοιπα κόμματα στηρίζουν την ουσία των επιλογών της ΕΕ».

«Ζητάμε από εσάς - κατέληξε - τους εργάτες και όχι μόνο, να ψηφίστε το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που αντιπάλεψε αυτή την πολιτική και στους αγώνες έξω στο δρόμο, αλλά και μέσα στη Βουλή. Ζητάμε από εσάς, να ενισχύσετε το ΚΚΕ για να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για το κτίσιμο ενός λαϊκού μετώπου πάλης που θα παλέψει για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Στην Γκράβα η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα περιοδεύσει σήμερα Πέμπτη στο συγκρότημα των σχολικών κτιρίων της Γκράβας (Ταϋγέτου 60). Η περιοδεία θα ξεκινήσει από το 61ο Γυμνάσιο και Λύκειο στις 9 το πρωί. Μετά θα επισκεφθεί το 21ο Γυμνάσιο και Λύκειο στις 9.50 και τέλος το ΤΕΕ στις 10.45 π.μ..

Συζήτηση στη Βουλή

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση θα γίνει αύριο στη Βουλή με θέμα «τους όρους και τις προϋποθέσεις της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης των κομμάτων». Η συζήτηση που θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ).

«Εφυγε» η Αννέτα Ράπτη

Πέθανε η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Αννέτα, σύζυγος του Χρ. Ράπτη , του πρώην δημάρχου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε πολλά χρόνια. Γεννήθηκε το 1920 στη Νιγρίτα Σερρών. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, από το Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

ΚΚΕ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις

Σε σύσκεψη βιομηχανικών εργατών θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Ο Δόσης», στην παραλία Λουκισίων.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής της Β` Πειραιά, θα περιοδεύσει σε εργασιακούς χώρους στον Κορυδαλλό σήμερα Πέμπτη από τις 9 το πρωί.

Ο Σπύρος Χαλβατζής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής μιας σειράς εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση ΟΔ Γερμανίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα: Αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στη Φραγκφούρτη σε συνάντηση - συζήτηση με φίλους και οπαδούς του Κόμματος. Το Σάββατο, στις 5 μ.μ., στην Κολωνία σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση. Την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στα γραφεία της στη Βόννη, ενώ στις 5 μ.μ. στο Ντίσελντορφ ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

ΠΕΡΑΜΑ
Σύσκεψη Ικαριωτών

Στη μάχη του ψηφοδελτίου έχουν ριχτεί οι Ικαριώτες που διαμένουν στην περιοχή του Περάματος, οι οποίοι προχτές συγκρότησαν εκλογική Επιτροπή στήριξης του ΚΚΕ . Η συγκρότηση της επιτροπής έγινε στα πλαίσια σύσκεψης το απόγευμα στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ. Ομιλητής στη σύσκεψη ήταν ο Βαγγέλης Τιρτιράκης, μέλος του συνδικαλιστικού τμήματος της ΚΕ του Κόμματος, ενώ παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη β` περιφέρεια του Πειραιά Στέλλα Λογοθετίδου και Γιάννης Μανουσογιαννάκης. Επίσης χαιρέτισε και ο Γιώργος Μουσελάς, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νομό Σάμου - Ικαρίας.

Ο Βαγγέλης Τιρτιράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος, αναφέρθηκε στην πολιτική και στην τακτική των άλλων κομμάτων και επισήμανε ότι η μόνη λύση είναι να αντισταθεί ο ελληνικός λαός και να στηρίξει με την ψήφο του το ΚΚΕ. «Το ποσοστό του ΚΚΕ - τόνισε - θα αποτελέσει και πρόκριμα για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου που προβάλλει το κόμμα μας και που αποτελεί πρόταση για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική, για μια άλλη κυβέρνηση». Υπογράμμισε δε ότι: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, όλος αυτός ο κόσμος που πλήττεται από αυτή την πολιτική, μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα με την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ, όμως σε βασικά ζητήματα το Κόμμα μας εκφράζει αντικειμενικά τα συμφέροντά τους. Πρέπει λοιπόν να αναδείξουμε ότι κάθε ψήφος πέρα από το ΚΚΕ θα είναι ψήφος χαμένη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ