ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Μας είδαν πλάι τους στους αγώνες για τα δικαιώματά τους

Στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Λάρισα παρουσιάστηκε χτες το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό

Στα μπλόκα του αγώνα γνώρισαν για τα καλά οι Λαρισαίοι τους κομμουνιστές
Στα μπλόκα του αγώνα γνώρισαν για τα καλά οι Λαρισαίοι τους κομμουνιστές
Πολύ μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ στη Λάρισα, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε χτες, για να χωρέσει τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς του Κόμματος, τους ΚΝίτες, τις ΚΝίτισσες που συμμετείχαν στη χτεσινή εκδήλωση - συγκέντρωση, όπου ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στο νομό.

Ανθρωποι διάφορων ηλικιών ήταν εκεί για να δώσουν την υπόσχεση ότι θα εντείνουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πολιτική μάχη των εκλογών, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Στο πεζοδρόμιο, έξω από το εκλογικό κέντρο, είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, φωνάζοντας το σύνθημα της ελπίδας και της νιότης, «ΚΚΕ Ισχυρό για Μέτωπο Λαϊκό».

Στην ομιλία του ο Χρήστος Χαλκιάς, επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε: «Τις μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές, όλοι μαζί συλλογικά και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να δουλέψουμε με έμπνευση και ενθουσιασμό, με αισιοδοξία και αυταπάρνηση, με σχέδιο και φαντασία, ώστε να φτάσει όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένα η πρόταση του ΚΚΕ σε κάθε κάτοικο του νομού μας. Εχουμε πολλά επιχειρήματα για να πείσουμε. Οι κάτοικοι του νομού μας μας γνωρίζουν καλά. Δε θα συζητήσουμε μαζί τους για πρώτη φορά. Δεν πάμε προεκλογικά να τους υποσχεθούμε λαγούς με πετραχήλια, να τους ξεγελάσουμε, να τους κρύψουμε την πραγματικότητα. Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις και δεν καλλιεργούμε αυταπάτες. Χρόνια τώρα προσπαθούμε ν' ανοίξουμε έναν ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, ν' αναδείξουμε τα προβλήματά τους, ν' αποκαλύψουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους. Οι κάτοικοι του νομού μας δε μας γνωρίζουν μόνο για τις θέσεις μας, για το ενδιαφέρον μας απέναντι σε κάθε τι που καίει και απασχολεί το λαό. Μας είδαν πλάι τους στους αγώνες για τα δικαιώματά τους».

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Χαλκιάς, αφού αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα του νομού και γενικότερα της χώρας, επισήμανε ότι όξυνση όλων των κοινωνικών προβλημάτων δεν είναι κάποια τυχαία και πρόσκαιρα συμπτώματα, αλλά είναι οι επιδιωκόμενοι στόχοι μιας πολιτικής, που με επιμονή και σχέδιο εφαρμόζουν στη χώρα μας οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οσον αφορά στο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, υπογράμμισε ότι και τα δύο κόμματα, το καθένα με το δικό του τρόπο, εξωραΐζουν την ΕΕ και την ΟΝΕ.

Καταλήγοντας, ο Χρήστος Χαλκιάς τόνισε ότι στις εκλογές του Απρίλη μπορεί και πρέπει να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής και στη Λάρισα, ενώ υπογράμμισε ότι με την ενίσχυση του ΚΚΕ θ' ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο Χαρίλαος Αρχοντής, στέλεχος της πολιτικής κίνησης «Κομμουνιστική Ανανέωση», ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα συγκρότησης του Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, την ΟΝΕ και την ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, προοπτική που υπηρετείται με την εκλογική συσπείρωση.

Ψηφοδέλτιο νίκης

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Νταφούλης, τόνισε: «Τα μηνύματα που έρχονται από τις περιοδείες, τις συναντήσεις και τις επαφές μας με το λαό του νομού είναι αισιόδοξα για το ΚΚΕ. Μεγάλα τμήματα των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, των συνταξιούχων, των γυναικών και ιδιαίτερα της νεολαίας, δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Είναι πολλοί αυτοί που αντιλαμβάνονται πως ο μόνος δρόμος αντεπίθεσης στη βαρβαρότητα του μεγάλου κεφαλαίου, της ΟΝΕ και των ιμπεριαλιστών είναι ο δρόμος που προτείνει το Κόμμα μας. Ο δρόμος της δημιουργίας ενός πανίσχυρου Λαϊκού Μετώπου, ικανού να τα βάλει με το "μαύρο μέτωπο" των μεγάλων συμφερόντων και των κομμάτων που τα στηρίζουν».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι εκλογές στις 9 του Απρίλη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκφραστεί με κόκκινη ψήφο στην κάλπη η συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση και η λαϊκή θέληση για αλλαγή πορείας σ' αυτόν τον τόπο». Και καταλήγοντας επισήμανε ότι «το ψηφοδέλτιο στο νομό Λάρισας, όπως και συνολικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στη χώρα μας, αντανακλά την πολιτική θέληση και βούληση, για συσπείρωση και συστράτευση ανθρώπων, που ανεξαρτήτως ιδεολογικών αντιλήψεων συγκλίνουν στον κοινό στόχο για τη συγκρότηση του Μετώπου». Στη συνέχεια ανακοίνωσε τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στη Λάρισα, που είναι:

1. Αλέξης Κώστας, δικηγόρος.

2. Αρχοντής Χαρίλαος, αγροτοσυνδικαλιστής, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμπελώνα, στέλεχος της πολιτικής κίνησης «Κομμουνιστική Ανανέωση».

3. Ζάγουρα Γιώτα, δικηγόρος, στέλεχος του φιλειρηνικού κινήματος.

4. Ούντρια Λίτσα, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λάρισας.

5. Παπαστεργίου Αγις, μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας.

6. Πατάκης Γιάννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, νομαρχιακός σύμβουλος.

7. Πατσίκας Κώστας, γυμναστής, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τυρνάβου.

8. Σίμος Πέτρος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

9. Τσαπλές Τάσος, ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

10. Τσιόγκας Τάκης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Να σημειωθεί ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα θα γίνει στις 22 του Μάρτη.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ
Το ποτήρι ξεχείλισε!

Πολίτες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου από τη Μεσσηνία στηρίζουν το ΚΚΕ

Δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση κοινωνικοπολιτικών παραγόντων από τη Μεσσηνία, που προέρχονται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, με την οποία καλούν τους συμπατριώτες τους να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η ανακοίνωση - κάλεσμα έχει ως εξής:

«Στις 9 του Απρίλη δεν ψηφίζουμε για το ποιος απ' τους δύο μονομάχους θ' αναλάβει τη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής ούτε, βεβαίως, για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής μέσω της κεντροαριστεράς (ή κεντροδεξιάς).

Στις 9 του Απρίλη πάμε στις κάλπες, με στόχο να καθηλωθούν όσο γίνεται πιο κάτω τα δύο μεγάλα κόμματα και να περιοριστεί συνολικά η δύναμη όσων υποστηρίζουν («κριτικά» ή μη) το σημερινό επιζήμιο δρόμο, το δρόμο της προσαρμογής στην ΟΝΕ, την Ευρωένωση και το ΝΑΤΟ.

Στις 9 του Απρίλη ψηφίζουμε ΚΚΕ

  • Γιατί έκανε σωστή χρήση της εμπιστοσύνης που του έδωσε ο λαός.
  • Γιατί αντιπολιτεύεται εμπράκτως την πολιτική που μας ταλαιπωρεί.
  • Γιατί δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα αντιλαϊκό μέτρο ή σενάριο.
  • Γιατί εργάζεται για το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ, για τα Λαϊκό Μέτωπο.

Το ποτήρι ξεχείλισε, πλέον, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και τα προβλήματα. Να μη δείξουμε καμία ανοχή κι εμπιστοσύνη, να μη δώσουμε καμιά νέα πίστωση χρόνου στους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης. Να μη συνυπογράψουμε την υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας μας και την καρατόμηση των δικαιωμάτων μας. Να παραμερίσουμε διλήμματα, εκβιασμούς, πιέσεις και υποσχέσεις. Να βάλουμε στη θέση τους όσους μας εξαπατούν λέγοντας ότι - δήθεν - υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής πολιτικής χωρίς ριζικές αλλαγές, χωρίς ν' αμφισβητηθούν οι κεντρικές δεσμεύσεις και στρατηγικές επιλογές. Να πάρουν μάθημα όσοι δίνουν σωσίβιο (ή ετοιμάζονται να στηρίξουν μετεκλογικά) την πολιτική της φτώχειας, των αναδιαρθρώσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του πολέμου.

Καλούμε ιδιαίτερα εκείνους κι εκείνες, που μαζί αντιστεκόμαστε στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, που συμπορευόμαστε στους κοινωνικούς αγώνες, που δε βολευόμαστε «με λιγότερο ουρανό», αλλά οραματιζόμαστε μια Νέα Ελλάδα με τον πλούτο στα χέρια των παραγωγών του, με ψωμί - μόρφωση - δημοκρατία και λαϊκή εξουσία, που θα ορθώνει ανάστημα στη «νέα τάξη» κι ο λαός της θα αποφασίζει για την πολιτική της και τη θέση της, να βάλουμε στην άκρη ιδεολογικές ή άλλες διαφορές και να στρατευτούμε όλοι και όλες για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απριλίου, για την εκλογή βουλευτή στη Μεσσηνία από το συνδυασμό του ΚΚΕ».

Το κάλεσμα υπογράφουν οι παρακάτω:

Μαρκόπουλος Δημήτρης, συνταξιούχος της ΔΕΗ, από το Πεταλίδι.

Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος - νομαρχιακός σύμβουλος.

Τσιλιβαράκη Δέσποινα, δικηγόρος.

Αποστολίδης Γιώργος, δικηγόρος.

Ζωντανός Νίκος, αγρότης, από τη Γλυφάδα Πυλίας.

Σταθέας Παναγιώτης του Ν., δάσκαλος, από το Σταυροπήγιο της Μάνης.

Αργυρόπουλος Δημήτρης, οικοδόμος, από την Κυπαρισσία.

Ντούκας Χρήστος, γιατρός, από την Πύλο.

Διαμαντάκη Μαρία, άνεργη λογίστρια, νομαρχιακής σύμβουλος.

Διασάκος Νίκος, οδοντίατρος.

Κωστόπουλος Τρύφων, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τσώνη Ειρήνη, επαγγελματίας, από τη Φοινικούντα.

Χρηστέας Νίκος, επαγγελματίας, από τη Μάνη.

Αποστολόπουλος Ηλίας, αγρότης, από το Χανδρινό.

Πετρόπουλος Γιώργος, οικονομολόγος, από το Αριστοδήμειο Ιθώμης.

Μωυσίδου - Καράμπελα Δόμνα, από την Πύλο.

Δημητρόπουλος Μπάμπης, αγρότης, από τη Χώρα.

Μπιτσάνη Βέννια, καθηγήτρια του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Μπαξεβανάκη Γιώτα, αρχιτέκτονας.

Δαμαλάς Αριστείδης, δάσκαλος.

Μπαράκος Νίκος, υπάλληλος ΟΤΕ από την Κυπαρισσία.

ΧΑΝΙΑ
Αγωνιστικό - μαχητικό ψηφοδέλτιο

Παρουσιάστηκε χτες το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε χτες το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο Νομό Χανίων. Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους ο Γραμματέας της ΝΕ Γιώργος Νταγκουντάκης τόνισε τα παρακάτω:

«Αγαπητοί προσκαλεσμένοι, φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι, αφού ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες, παρουσιάζουμε σήμερα στο χανιώτικο λαό και στη νεολαία το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό μας.

Το ψηφοδέλτιό μας είναι ψηφοδέλτιο δράσης, αντίστασης και αντεπίθεσης. Το αποτελούν άνθρωποι που έχουν μια συνεχόμενη πολιτική και κοινωνική προσφορά. Δεν ήρθαν απ' το πουθενά. Ανθρωποι που αγωνίστηκαν ο καθένας απ' το δικό του μετερίζι ενάντια στο συμβιβασμό, την υποτέλεια και την υποταγή, ενάντια στη λογική των αντιλαϊκών μονόδρομων, ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ. Ενάντια στον πόλεμο και το ματοκύλισμα των Βαλκανίων.

Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στους λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και στην περιοχή μας. Στο ψηφοδέλτιό μας εκπροσωπείται το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το κίνημα της παιδείας, το αγροτικό κίνημα, το κίνημα των εργαζομένων.

Η κοινωνική σύνθεση του ψηφοδελτίου μας σηματοδοτεί την παραπέρα ανάπτυξη των προσπαθειών μας για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης. Του πραγματικού δηλαδή λαϊκού μονόδρομου.

Συμμετέχουν άνθρωποι απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήρωσαν τα σπασμένα των μονόδρομων του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, συμμετέχουν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες. Αυτό αποτελεί μια ακόμα εγγύηση για το χανιώτικο λαό και τη νεολαία».

Το ψηφοδέλτιο αποτελούν οι παρακάτω:

1. ΓΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)

Γεννήθηκε το 1958. Είναι γιατρός. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, κατοικεί μόνιμα στα Χανιά.

Από νωρίς πήρε ενεργά μέρος στο συνδικαλιστικό κίνημα των Ελλήνων φοιτητών της Ιταλίας στον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και εκλέχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας (ΟΕΦΣΙ) για αρκετά χρόνια.

Κατά την παραμονή του στην Ιταλία εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν ξεναγός στη Ρώμη. Συνέβαλε στην οργάνωση και συντονισμό του κινήματος ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό με τη δημιουργία Συνομοσπονδίας όλων των οργανώσεων και κοινοτήτων των ξένων οικονομικών και πολιτικών μεταναστών στο χώρο της Ιταλίας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και τη νόμιμη έκφρασή τους απέναντι στο ιταλικό κράτος.

Εχει πολύχρονη προσφορά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας. Ιδιαίτερη συμβολή έχει στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος στο νομό μας. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

2. ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Ετών 46, πολιτικός επιστήμονας, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τη δικτατορία μέχρι το 1994 συμμετέχει δραστήρια στην Αθήνα σε διάφορους τομείς του κινήματος, φοιτητικό, φοιτητικό, συνδικαλιστικό, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παιδείας και συνεχίζει στα Χανιά από το '94 σαν μόνιμος κάτοικος. Εχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, τη διαφήμιση και την οργάνωση επιχειρήσεων. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

3. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι 43 χρόνων αγρότης και πατέρας 4 παιδιών. Με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση. Είναι στέλεχος του αγροτικού συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΕΓΣ Αποκορώνου. Είναι από τους πρωτοπόρους και οργανωτές των αγώνων των αγροτών. Συνέβαλε στη συγκρότηση της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, της οποίας και είναι μέλος.

4. ΜΑΖΟΚΟΠΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φαρμακοποιός, γεννήθηκε το 1948. Από μικρός πήρε μέρος στον αγώνα. Στην Ιταλία, όπου σπούδασε, εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα, με αποτέλεσμα η χούντα να του αφαιρέσει το διαβατήριο και να του κόψει το συνάλλαγμα. Συμμετείχε και συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.

5. ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Είναι 52 χρόνων, πατέρας 3 παιδιών, πτυχιούχος ασυρματιστής. Σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική δράση πάνω από 25 χρόνια στους τομείς της παιδείας, ΤΑ αθλητισμού και πολιτισμού. Διατέλεσε πάρεδρος στο Δήμο Χανίων, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και γραμματέας του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Ιδομενέας Γαλατά.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Χανίων της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΝΟ
«Οχι» στην παράδοση της επιχείρησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε χτες, στη συνεταιριστική οργάνωση

Οι εργαζόμενοι και παραγωγοί της ΑΓΝΟ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και είναι αποφασισμένοι να αποκρούσουν με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις κάθε προσπάθεια παράδοσης της συνεταιριστικής οργάνωσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΝΟ Φ. Γεωργουδάκης, στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, που επισκέφθηκε χτες στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών του Κόμματος, το εργοστάσιο στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι τόσο στην παραγωγή όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες, υποδέχτηκαν θερμά την αντιπροσωπεία αναγνωρίζοντας ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που στάθηκε δίπλα τους στον αγώνα για τη διατήρηση της συνεταιριστικής οργάνωσης και τη μη παράδοσή της στις μεγάλες ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες. Είχαν ένα καλό λόγο να πουν και μια ευχή για την επιτυχία του Κόμματος στις εκλογές, στα μέλη της αντιπροσωπείας που τους μοίραζαν ενημερωτικό υλικό, ενώ οι εργαζόμενες γυναίκες ευχαριστούσαν τη συνδικαλίστρια Σοφία Τσελεμπόνη που λόγω και της χτεσινής μέρας τους χάριζε κόκκινα γαρίφαλα.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης τα στελέχη του Κόμματος Αγγελος Τζέκης και Σωκράτης Γραβαλάς, ο ΓΓ του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης, ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Β. Αχτσής και ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Γ. Ραφαηλίδης.

Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία του σωματείου, ο Φ. Γεωργουδάκης τόνισε ότι μετά το άνοιγμα των προσφορών και τη γνωστή πρόταση της ΑΤΕ, δεν μπορεί κανείς να καθησυχάσει πιστεύοντας ότι λύθηκαν τα προβλήματα. Αντίθετα, πρόσθεσε, οι εργαζόμενοι απαιτούν να ξεκαθαρίσει η ΑΤΕ ποια θα είναι η νέα δομή που θα διαδεχτεί τη σημερινή οργάνωση. Θα πρέπει όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και να δρομολογηθούν τα κύρια προβλήματα πριν τις εκλογές, υπογράμμισε.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας μιλώντας στους εργαζόμενους δήλωσαν, ότι μέσα από τη διαδικασία των προσφορών δε θα πρέπει να δημιουργηθεί η αυταπάτη στο προσωπικό ότι η λύση που σκέφτεται να δώσει η ΑΤΕ, φυσικά εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης, θα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και των παραγωγών. Πρόσθεσαν ότι παραμένουν επίκαιρες οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις ρυθμίσεις που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ρυθμίσεις που δεν είχαν στόχο την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό αλλά τη συρρίκνωση και απαξίωση της οργάνωσης με απώτερο στόχο την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οπως σημείωσαν ακόμη, η διάσωση της ΑΓΝΟ από το ξεπούλημα μπορεί να επιβληθεί με τους ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των παραγωγών κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών και των φορέων της περιοχής. Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν στις εκλογές το ΚΚΕ, με την πεποίθηση ότι ενισχύουν τη δική τους φωνή και δυναμώνουν την προσπάθειά τους ενάντια στο μέτωπο της αντίδρασης, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

Θα ενισχύσουν το ΚΚΕ

Περιοδεία στα «Νταμάρια» και συζήτηση με τους Τσιγγάνους της Λίτσας Ούντρια, υποψήφιας βουλευτή του Κόμματος στη Λάρισα

Στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, περιόδευσε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό, Λίτσα Ούντρια, όπου συζήτησε με τους κατοίκους της συνοικίας για το νόημα και τα κριτήρια της ψήφου στις εκλογές της 9ης Απρίλη. Περιοδεύοντας στα μικρομάγαζα, στα σούπερ μάρκετ και στα καφενεία, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε σε εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος, που δείχνουν τη διέξοδο από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η Λίτσα Ούντρια τόνισε ότι ο λαός πρέπει να καταψηφίσει σ' αυτές τις εκλογές το δικομματισμό και τα στηρίγματά του και ν' ενισχύσει το ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης.

Στα πλαίσια της περιοδείας της στη Νέα Σμύρνη, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα «Νταμάρια», όπου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες πάνω από 1.000 Τσιγγάνοι, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την κοροϊδία που υφίστανται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που τους θυμούνται μόνο στις προεκλογικές περιόδους για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Αναγνώρισαν, δε, ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για την επίλυση των προβλημάτων τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ