ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το σίριαλ συνεχίζεται...

Μπερδεμένη η κατάσταση για το αν ο Ιορντανέσκου μείνει ή φύγει από την Εθνική Ελλάδας

Ο αγώνας με την Αλβανία πέρασε, αλλά το "σίριαλ Ιορντανέσκου" θα συνεχιστεί γι' αρκετές μέρες. Σύμφωνα με την ΕΠΟ, το θέμα απλά θα "ξεχαστεί" και ο εκλέκτορας θα παραμείνει στη θέση του. Δεύτερο, λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο (που υπήρχε ανέκαθεν), να βρει άλλον εργοδότη στο εξωτερικό και να "σπάσει" το συμβόλαιο, αναλαμβάνοντας τις συνέπειες. Τα στελέχη της Ομοσπονδίας όμως αποκλείουν κατηγορηματικά "μετακόμιση" στη Ν. Φιλαδέλφεια. Από την άλλη, στην ΑΕΚ εξακολουθούν να επιμένουν. Ο Δ. Μελισσανίδης φέρεται να δήλωσε σε οπαδούς: "Ενα λάθος έκανα και αφορά τον αγώνα. Μην ανησυχείτε, ο Ιορντανέσκου θα τιμήσει το λόγο του, απλά δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Στον πάγκο θα κάτσει με τον Αρη". Επίσης κατά τους "κιτρινόμαυρους", ο Ρουμάνος δε θα πάει στην Πολωνία έως την Κυριακή. Με τον Ιωνικό θα βρίσκεται στην κερκίδα, όπως διαδίδουν.

Πώς απαντάει η ΕΠΟ; "Αν αποχωρήσει από την Εθνική, ταυτόχρονα θα φύγει από τη χώρα μας", έλεγε χτες κορυφαίο στέλεχος της Ομοσπονδίας, στηριζόμενος στην εκφρασμένη θέση της πολιτείας. Το μήνυμα προς τον Ιορντανέσκου είναι σαφές: "Αν αφήσεις την Εθνική, ξέχνα άδεια εργασίας και παραμονής". Επίσης, θεωρούν αβάσιμη κάθε αναφορά στην πιθανότητα ο Ιορντανέσκου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ή στις υπερκείμενες αθλητικές αρχές (ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ) και να ζητήσει λύση της συνεργασίας με υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας.

"Δεν έχει κανένα επιχείρημα" είπε στο "Ρ" χτες υψηλόβαθμος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: "Ακόμα και ορισμένα μικροπροβλήματα που είχαν παρουσιαστεί ξεπεράστηκαν. Πάντως δεν μπορεί να τα επικαλεστεί τώρα. Τι θα πει δηλαδή, ότι πριν από ένα μήνα καθυστέρησαν τρεις μέρες να με πληρώσουν; Γιατί δεν το είπε τότε και γιατί δέχτηκε τα χρήματα; Οσα κάποιοι ισχυρίζονται είναι νομικά αβάσιμα. Θα έπρεπε, αν έγινε κάτι που το θεώρησε αντισυμβατικό, να στείλει εκείνη τη στιγμή εξώδικο και να καταγγείλει τη σύμβαση. Αλλιώς θα κάνει καταχρηστική άσκηση δικαιώματος".

Επιπλέον, στην Ομοσπονδία επισημαίνουν πως, "αν το τραβήξει", εκτός από οικονομική (ρήτρες), θα υποστεί και άλλου είδους ζημιά. "Λόγου χάρη, αν προσφύγουμε στη ΦΙΦΑ, με τη συμπεριφορά του, κινδυνεύει να χάσει την άδεια εργασίας για 3 χρόνια", υποστήριζε με σιγουριά η ίδια πηγή. Κάποιες πληροφορίες θέλουν πάντως και τον Ιορντανέσκου να 'χει αλλάξει ρότα. Φέρεται να συζητάει τι θα γίνει ενόψει Νορβηγίας, Λετονίας και ν' ασχολείται με την οργάνωση όλων των κλιμακίων. Επίσης ν' αρνείται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ακόμα και ότι θα θέσει αίτημα παράλληλης απασχόλησης.

  • Ο Γ. Βαμβακάς δεν πήγε χτες στην προπόνηση της ΑΕΚ. Ο πετυχημένος γυμναστής φέρεται να 'χει εκφράσει την απόφασή του να μείνει στην Εθνική. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, σήμερα θα κληθεί να υπογράψει το συμβόλαιό του.
Ζητείται στάνταρ

Στάνταρ με το... σταγονόμετρο έχει το δελτίο της Κυριακής. Τα περισσότερα ματς είναι αμφίροπα και θα χρειαστεί περίσια έμπνευση και τύχη γιά να κερδίσετε. Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":

1. ΑΕΚ-ΙΩΝΙΚΟΣ: Παρά τα προβλήματα που έχει η Ενωση τον τελυεταίο καιρό προσφέρει ένα καλό στάνταρ. Οι Νικαιώτες είναι αξιόμαχοι όμως δύσκολα θα πάρουν βαθμό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προτείνεται: 1

2. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης είναι καλύτερος και στην ουδέτερη Νέα Σνύρνη λογικά θα πάρει τους τρείς πόντους. Προτείνεται: 2

3. ΒΕΡΟΙΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Σε ανάκαμψη δείχνει να είναι η "βασίλισσα" όμως και οι βυσινί είναι ικανοί γιά την ισοπαλία. Προτείνεται:

4. ΕΘΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με την πλάτη στον τοίχο είναι οι Πειραιώτες όμως κόντρα στους κυανέρυθρους η αποστολή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Προτείνεται: Χ

5. ΚΑΒΑΛΑ-ΞΑΝΘΗ: Παραδοσιακό ντέρμπι θα γίνει στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας. Ολα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Προτίνεται: 12Χ

6. ΟΦΗ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Βρίσκουν το δρόμο τους οι Κρητικοί και το πιαθανότερο είναι να "καθαρίσουν" το ματς κόντρα στους Πυργιώτες. Προτείνεται: 1

7. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Οι σταχυοφόροι δείχνουν να σημάδια βελτίωσης όμως και ο Αστέρας είναι σκληρό καρύδι. Προτείνεται:

8. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ: Οι φιλοξενούμενοι είναι σε μεγάλη φόρμα σε αντίθεση με τους πόντιους που... ψάχνονται. Προτείνεται:

9. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ενα ακόμη αμφίροπο ματς με την ισοπαλία να έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: Χ

10. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΥΚΟΙ: Αν και οι Αγρινιώτες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση είναι το φαβορί και ασφαλώς πιό κοντά στην επιτυχία. Προτείνεται: 1

11. ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ανάκαμψαν οι Θεσσαλοί, είναι σε άνοδο όμως οι "λόρδοι" έχουν πείρα και αυτό θα μετρήσει. Προτείνεται: 1Χ2

12. ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ: Ντέρμπι ουραγών στη Α' Ιταλίας. Η έδρα θα παίεξι καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του ματς. Προτείνεται: Χ

13. ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ: Σε πτρώση οι Γενοβέζοι κινδυνεύουν ακόμη και με υποβιβασμό. Πάντως η Βιτσέντζα δύσκολα θα την απειλήσει. Προτείνεται:

Σ13: ΝΤΕΡΜΠΙ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Παιχνίδι στο οποίο οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Αλλωστε όλα τα ματς στην Αγγλία είνα... υψηλού κινδύνου. Διαλέξτε την μέση λύση. Προτείνεται: Χ

Ο 14ος

Η ώρα για το τέλος του "σίριαλ Ιορντανέσκου" δεν έφτασε ακόμα...
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Καλό ξεκίνημα για τους Πλάβι

Νικηφόρα ξεκίνησε η Γιουγκοσλαβία τις υποχρεώσεις της στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού επιβλήθηκε στο Βελιγράδι του ΕΪΡΕ με 1 - 0. Τη νίκη, με 2 - 1, πήραν και τα Σκόπια, όπου σε αγώνα για τον ίδιο όμιλο της προκριματικής φάσης του θεσμού αντιμετώπισαν τη Μάλτα. Εκτός έδρας νίκη πήρε η Κύπρος για τον 6ο όμιλο, που επιβλήθηκε του Σαν Μαρίνο με 1 - 0, ενώ ισόπαλες για τον 3ο όμιλο αναδείχτηκαν η Β. Ιρλανδία και η Μολδαβία, με 2 - 2.

Στο μεγάλο φιλικό "ντέρμπι", μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας, δεν υπήρξε νικητής, αφού ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 1 - 1. Σε άλλον φιλικό αγώνα η Αγγλία επιβλήθηκε της Τσεχίας με 2 - 0, ενώ απογοητευτική ήταν η αντίπαλος της Εθνικής μας στο Β όμιλο, Νορβηγία, αφού μετά βίας κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1 - 1 από την Αίγυπτο, σε αγώνα που διεξήχθη στο Κάιρο. Σε εφιάλτη, όμως, εξελίχτηκε το υπερατλαντικό ταξίδι για τους Ρώσους, αφού γνώρισαν τη βαριά ήττα με 5 - 1 από τους Βραζιλιάνους.

Σε άλλα φιλικά είχαμε: Ισπανία - Ιταλία 2 - 2, Λουξεμβούργο - Βέλγιο 0 - 0, Ουγγαρία - Ελβετία 2 - 0, Πορτογαλία - Ισραήλ 2 - 0.

Ενταση και στο ποδόσφαιρο

Η υπόθεση Οτσαλάν δεν έχει επηρεάσει τις σχέσεις Ιταλίας - Τουρκίας μόνο σε πολιτικό, αλλά και σε... ποδοσφαιρικό επίπεδο. Να μη δώσει η Γιουβέντους στην Κωνσταντινούπολη τον αγώνα της με τη Γαλατασαράι, την Τετάρτη, για το Τσάμπιονς Λιγκ, "ζητάει" μέσα από τα δημοσιεύματά του σύσσωμος ο αθλητικής Τύπος της Ιταλίας, εξαιτίας του εκφοβισμού και των απειλών που έχει δεχτεί η γειτονική χώρα από ακραία τουρκικά στοιχεία για την υπόθεση Οτσαλάν. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το κλίμα που επικρατεί στον τουρκικό Τύπο, ο οποίος "προειδοποιεί" ότι το παιχνίδι θα μετατραπεί σε μια γιγαντιαία εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της Ιταλίας. Από την πλευρά τους, οι ιταλικές εφημερίδες με δημοσιεύματά τους προσπαθούν να αποτρέψουν να γίνει ο αγώνας εντός τουρκικού εδάφους και ζητούν τη διεξαγωγή του σε ουδέτερο έδαφος. Το κλίμα εκφοβισμού, όμως, έχει ανησυχήσει και τους παίχτες της Γιουβέντους, ένας εκ της οποίας, ο Νικολά Αμαρούζο, δήλωσε: "Η Γιούβε φοβάται. Νομίζω ότι η ομάδα μου έχει το δικαίωμα να παίξει τον αγώνα μέσα σε ήρεμο κλίμα και όχι κάτω από αφόρητη πίεση. Η ΟΥΕΦΑ πρέπει να επέμβει άμεσα και να βρει μια εναλλακτική λύση, όπως, να διεξαχθεί ο αγώνας εκτός Τουρκίας. Αν το παιχνίδι γίνει στην Κωνσταντινούπολη, η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί".

ΠΑΟ
Αρχίζει ο "Γολγοθάς"

Ο "μαραθώνιος" για τους "πράσινους" του Βασίλη Δανιήλ αρχίζει από αύριο με τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Ακόμη για ένα μήνα οι τριφυλλοφόροι θα "χορτάσουν" ντέρμπι. Ακολουθούν, το ματς με την Ντιναμό στο Κίεβο για το Τσάμπιονς Λιγκ, το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη, η συνάντηση με την Αρσεναλ στο ΟΑΚΑ και δυο απανωτά ντέρμπι με Ολυμπιακό εντός και ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας"! Κάτι που σημαίνει ότι θα κριθεί η... μισή πρόκριση στην Ευρώπη αλλά και σ' ένα σημαντικό ποσοστό και ο εγχώριος τίτλος!

Πώς βλέπει όμως ο Καβαλιώτης τεχνικός το βεβαρημένο πρόγραμμα: "Δε θέλω να φορτωθούμε με άγχος. Βλέπουμε το επόμενο ματς και προχωράμε. Τώρα μας απασχολεί ο αγώνας με τον Ηρακλή".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εισιτήρια, τέλος!

Εισιτήρια... γιοκ. Ως διά μαγείας εξαντλήθηκαν τα 70.000 που εκδόθηκαν για τον κρίσιμο αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με την Πόρτο, στα πλαίσια του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα έχουμε νέο ρεκόρ εισπράξεων, αλλά και προσέλευσης κόσμου, αφού απ' όλη τη χώρα θα συρρεύσουν στο ΟΑΚΑ.

Τον αγώνα με την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας θα παρακολουθήσει και ο μάνατζερ της Σαουθάμπτον, Τζο Μόρτιμορ, ενημέρωσαν με σχετικό φαξ την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, έχοντας... μάτια για τους Γεωργάτο, Αλεξανδρή.

Στο μεταξύ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σκέφτεται μόνο τον αυριανό αγώνα με τον Αρη στο Χαριλάου: "Ξεχάστε την Πόρτο. Μπροστά μας έχουμε τον Αρη και στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τους Πορτογάλους".

Ο Ολυμπιακός θα έχει τη συμπαράσταση, στο Χαριλάου, 2.500 οπαδών του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ